Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 9 van 9

Onderwerp: Geen geluid uit receiver Onkyo TX-SR608

  1. #1
    Mega Senior d0mzy's avatar
    Geregistreerd
    26 januari 2008
    Locatie
    Beek en Donk
    Afstand tot server
    ±76 km
    Vraag is opgelost

    Geen geluid uit receiver Onkyo TX-SR608

    Hi Helpmij-ers,

    Aangezien het een tijd geleden is, sorry als deze in een verkeerd topic gepost is.

    We hebben zojuist een andere televisie ontvangen (Samsung 8000 series) en willen deze gebruiken met onze Receiver (Onkyo TX-SR608).
    Wat we ook proberen, we krijgen het niet aan de praat:
    - De TV is verbonden met de receiver middels een HDMI op de ARC-uitgang (HDMI 4) van de TV. Deze HDMI is voor het gemak aangesloten op de PC port van de receiver (en ja, hij staat op die modus ).
    - De TV herkent vervolgens wel de receiver. Want: harder/zachter op de TV-afstandsbediening werkt 1-op-1 op de receiver.
    - Maar... geen geluid uit onze luidsprekers! Andere poorten geprobeerd, etc. Tevergeefs.

    Heeft iemand een idee wat we zouden kunnen proberen?
    Noot: De TV heeft geen software-updates beschikbaar.

    Alvast bedankt,
    d0mzy
    Haats plier uw tandhekening

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Doe het optisch?

    Zal wel werken als er een DVD speler b.v. aan de receiver hangt en die is verbonden met de TV.
    We zijn niet helderziend, informatie graag, gebruik Speccy
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web
    Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz.

  3. #3
    Moderator
    Verenigingslid
    jackall's avatar
    Geregistreerd
    11 februari 2002
    Locatie
    zeezijde des lands
    Volgens mij is hdmi op een tv toestel niet bi-directioneel, zoals de scart vroeger.
    Behoudens de arc functie gaat dat wat jij wilt niet werken via hdmi.
    Optisch is wel mogelijk als beide apparaten daarover beschikken.
    Als ik niet reageer betekent dat niet dat ik het niet gelezen hebt.

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    En beide apparaten beschikken daar over, dus...
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  5. #5
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Kijk naar reply 2.
    We zijn niet helderziend, informatie graag, gebruik Speccy
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web
    Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz.

  6. #6
    Giga Senior whittey's avatar
    Geregistreerd
    11 maart 2005
    Locatie
    Ik woon thuis !
    https://www.nl.onkyo.com/downloads/1...eebbd0dd4d.pdf is de (Nederlandse) gebruiksaanwijzing..
    wellicht dat er op pag.72, instellen en aansluiten wat te vinden valt .

    Succes !

  7. #7
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Die HDMI op de TV is geen audio uitgang, heb ook een Samsung en die HDMI ARC werkt hier ook niet naar een soundbar, optisch wel.
    Omdat het zo werkt.
    https://www.simpeleuitleg.nl/uitleg/...urn-channel/26
    Heeft weinig met de receiver te maken....
    We zijn niet helderziend, informatie graag, gebruik Speccy
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web
    Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz.

  8. #8
    Giga Senior whittey's avatar
    Geregistreerd
    11 maart 2005
    Locatie
    Ik woon thuis !
    Ah, weer wat duidelijker, @LangePier !

  9. #9
    Mega Senior d0mzy's avatar
    Geregistreerd
    26 januari 2008
    Locatie
    Beek en Donk
    Afstand tot server
    ±76 km
    We hebben nu gekozen voor de simpele oplossing:

    Alles loopt via de KPN box. Televisie-output gaat per HDMI naar de TV zelf. Audio-output gaat middels een audiostekker naar de receiver.
    We misbruiken de HDMI (ARC) aansluiting om het volume te regelen op de receiver.
    ... en accepteren dat we de apps van de smart-televisie voorlopig maar met de ingebouwde televisiespeakers doen.

    Ik wil wel nog een poging doen om alles via de receiver te laten lopen, zoals Lange Pier suggereert (waarom ik die site niet gevonden kreeg... ).
    Dus, televisiesignaal van de KPN box naar een input op de receiver, output van receiver naar ARC op de televisie.

    Let wel: Ik ben geen voorstander van nog een extra kabel laten lopen als alles goed werkt. Never change a winning team .

    Heel erg bedankt voor het advies. Ik zet 'm op opgelost.
    Laatst aangepast door d0mzy : 14 januari 2019 om 12:31
    Haats plier uw tandhekening

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren