Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 7 van 7

Onderwerp: Epson perfection 1670 werkt maag gedeeltelijk op Windows 10

  1. #1
    Member
    Geregistreerd
    23 februari 2007
    Locatie
    Nijmegen
    Afstand tot server
    ±38 km
    Vraag is niet opgelost

    Epson perfection 1670 werkt maag gedeeltelijk op Windows 10

    Hallo,
    Ik heb al jaren tot volle tevredenheid een Epson perfection 1670 scanner, destijds gekocht omdat deze ook behoorlijk uit de voeten kan met Dia's en negatieven.
    Nu is het volgende het geval:
    Sinds de upgrade naar W10 werkt EpsonScan niet meer (ik krijg zwarte scans, de lamp doet het echter wel!).
    Als ik scan met de WindowsScan app werkt de scanner wel naar behoren, alleen kan er niet worden geswitcht naar Dia (dan gaat er een andere LED branden)
    Ik heb de laatste Epson versies reeds geinstalleerd maar helaas...
    Heeft iemand een idee of wellicht een workaround om toch dia's te kunnen scannen?
    Helaas is mijn budget niet toereikend om een nieuwe scanneer aan te schaffen
    Gr. Jan

  2. #2
    Giga Senior Scrapheap's avatar
    Geregistreerd
    15 mei 2015
    Locatie
    Zeewolde
    Afstand tot server
    ±44 km
    Heb je die laatste versies van de Epson software ook in " compatibiliteits-modus" geprobeerd...?
    Anders Win7 ofzo in een VM (virtual machine ) draaien en dat gebruiken om te scannen..

  3. #3
    Member
    Geregistreerd
    23 februari 2007
    Locatie
    Nijmegen
    Afstand tot server
    ±38 km
    Goed idee, nog niet aan gedacht. Ga ik vanavond meteen proberen. Hoop eigenlijk wel dat compatibiliteitsmodus dan werkt

  4. #4
    Giga Senior Scrapheap's avatar
    Geregistreerd
    15 mei 2015
    Locatie
    Zeewolde
    Afstand tot server
    ±44 km
    Succes

  5. #5
    Member
    Geregistreerd
    23 februari 2007
    Locatie
    Nijmegen
    Afstand tot server
    ±38 km
    Compatibiliteitsmodus werkt in ieder geval niet. Krijg een foutmelding dat de scanner vastgelopen zou zijn (is niet zo!)
    Zal als ik wat tijd heb eens kijken naar een VM, dat zou toch moeten lukken zou je zeggen. laat het wel weten als er is getest.

  6. #6
    Member
    Geregistreerd
    23 februari 2007
    Locatie
    Nijmegen
    Afstand tot server
    ±38 km
    Toch maar besloten om niet te gaan testen in een virtual machine. Beetje veel voor enkel een scanner.
    Val dus wel weer terug op het fotograferen van mijn oude dia's met de digitale reflex, een flitser, statief en goede macrolens...
    Laatst aangepast door jbusser : 13 mei 2019 om 11:45

  7. #7
    Member
    Geregistreerd
    23 februari 2007
    Locatie
    Nijmegen
    Afstand tot server
    ±38 km
    Okay,
    Heeft lang geduurd maar het probleem zit hem zeer waarschijnlijk in de perfermance van de PC. Er stond een oude laptop met een single-core 1.6Mhz processor en wat ik ook probeerde, de scanner deed het niet.
    Nu heb ik deze laptop omgeruild met die in mijn werkplek en nu doet de scanner het op die PC wél prima.
    Was dus niet software of drover gerelateerd maar puur hardware.
    Beter laat dan nooit: "Bedankt voor het meedenken..."

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren