• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

bestandsnaam in cel weergeven

Status
Niet open voor verdere reacties.

Havana100

Verenigingslid
Lid geworden
22 jul 2014
Berichten
309
Beste,

ik vond hier op de site de volgende formule : =DEEL(CEL("bestandsnaam");VIND.SPEC("[";CEL("bestandsnaam"))+1;VIND.SPEC("]";CEL("bestandsnaam"))-VIND.SPEC("[";CEL("bestandsnaam"))-1)

De formule werkt perfect maar...... als ik een tweede excel file heb openstaan en type in de tweede excel "iets" in een cel dan verandert de waarde in de andere cel. Waarde is wel correct maar dus van de andere excel file.

Iemand een idee hoe je dit kan oplossen?


beste groeten !
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Voeg een referentie in naar een willekeurige cel in hetzelfde bestand (dat is een optionele parameter van CEL, maar in dit geval noodzakelijk anders geeft hij de naam van de laatst bewerkte werkmap

Code:
=DEEL(CEL("bestandsnaam";A1);VIND.SPEC("[";CEL("bestandsnaam";A1))+1;VIND.SPEC("]";CEL("bestandsnaam";A1))-VIND.SPEC("[";CEL("bestandsnaam";A1))-1)
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan