Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 11 van 11

Onderwerp: Combobox in userform

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    7 december 2018
    Vraag is opgelost

    Combobox in userform

    [ATTACH=CONFIG]334809[/ATTACH]

    Hallo,

    In mijn vorige vraag heb ik geen bestand kunnen opsturen.
    Dit is dus dezelfde vraag maar dan in een andere opzet.
    Zodra er in de combobox (in bestand combobox2 een artikelnummer wordt uitgezocht werkt de formule ( 2x tekstboxen "textbox3+4" tekst geven die in een ander tabblad staan) naar behoren.
    Nu is het probleem dat het zo'n 1000 regels zijn, ofwel ik wil het artikelnummer kunnen typen, maar zodra ik dat doe geeft hij niet de juiste informatie.
    Kan iemand mij hierbij helpen?
    Code:
    Private Sub ComboBox2_Change()
    TextBox4 = Sheets("lijst1").Cells(ComboBox2.ListIndex + 2, 2)
    TextBox3 = Sheets("lijst1").Cells(ComboBox2.ListIndex + 2, 3)
    End Sub
    Alvast bedankt,
    Met vriendelijke groet;
    Tom Kruizinga
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    Laatst aangepast door snb : 11 februari 2019 om 09:00

  2. #2
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Waarom de gegevens in het blad opzoeken als ze al in de combobox staan?

    Code:
    Private Sub ComboBox2_Change()
      TextBox4 = ComboBox2.Column(1)
      TextBox3 = ComboBox2.Column(2)
    End Sub
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  3. #3
    Junior Member
    Geregistreerd
    7 december 2018
    Hoi, VenA

    Ik krijg nu de volgende foutmelding:
    Fout381 tijdens uitvoering.
    kan de eigenschap colomn niet verkrijgen.
    Ongeldige index voor eigenschapmatrix.

    ?

    Moet ik nog iets aanpassen..

  4. #4
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    In het bestand in #1?
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  5. #5
    Giga Honourable Senior Member
    Verenigingslid

    Geregistreerd
    12 juni 2008
    Code:
    Private Sub ComboBox2_Change()
      if combobox2.listindex>-1 then
        TextBox4 = ComboBox2.Column(1)
        TextBox3 = ComboBox2.Column(2)
     end if
    End Sub
    VBA voor smarties
    VBA is een taal die je moet leren met een grammatica- en een woordenboek.

    http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5
    Plaats svp geen bestanden op andere sites; nadat het bestand daar verwijderd is wordt een forumdraad onbegrijpelijk voor anderen.

  6. #6
    Junior Member
    Geregistreerd
    7 december 2018

    Besturingelementen_excel_keuzemenu


    werkt helaas nog niet..

  7. #7
    Mega Senior Jack Nouws's avatar
    Geregistreerd
    16 april 2008
    Locatie
    Zundert
    Afstand tot server
    ±150 km
    Is dit de bedoeling?
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    Laatst aangepast door Jack Nouws : 11 februari 2019 om 18:59
    Wees gelukkig met wat je hebt in plaats van ongelukkig door wat je ontbreekt

  8. #8
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    werkt helaas nog niet..
    is niet echt informatief.
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  9. #9
    Junior Member
    Geregistreerd
    7 december 2018
    Hoi, JACK NOUWS
    Bijna krijg nu alleen een foutmelding bij het toevoegen van de gegevens nl:

    Code:
    Private Sub tvg_Click()
    
      If Trim(Me.TextBox4.Value) = "" Then
        Me.TextBox4.SetFocus
        MsgBox "Gegevens invullen"
      Exit Sub
      End If
     
      arr = Array(ComboBox2.Value, TextBox2.Value, TextBox3.Value, TextBox4.Value, ComboBox1.Value, CDate(TextBox5), ComboBox3.Value, CDate(TextBox6))
    
      Sheets("Overvoorraad lijst").Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Offset(1).Resize(, 8) = arr
        
      MsgBox "Gegevens zijn verwerkt", vbOKOnly + vbInformation, "Gegevens zijn verwerkt"
     
    End Sub
    De functie van de combobox werkt nu wel zoals ik hem graag wil hebben dankjewel
    En is het ook mogelijk om na het toevoegen de tekstboxen weer leeg te maken, zodat ik een hele reeds kan doen?

    Groet Tom
    Laatst aangepast door tomkruizinga : 12 februari 2019 om 07:30

  10. #10
    Ik denk dat je het leeg maken zelf wel had kunnen bedenken.
    Vergeet ook niet je vragen als opgelost te zetten, als je tevreden ben.
    Kijk of het zo goed is.
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    Laatst aangepast door ExcelAmateur : 12 februari 2019 om 11:34
    Met vriendelijke groet,
    Vergeet niet de vraag als opgelost te zetten als je tevreden ben.

    EA

  11. #11
    Senior Member
    Geregistreerd
    23 mei 2013
    textboxen leeg, kalender verbergen en focus verzet
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren