Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 14 van 14

Onderwerp: Structuur Dbase

  1. #1
    Vraag is opgelost

    Structuur Dbase

    Hallo,

    Ik zou willen een dbase opzetten voor het bijhouden van de inkomsten en uitgaven
    van ons budget. Alleen weet ik niet goed hoe de structuur hiervoor op te bouwen.
    Ik heb al op verscheidene manieren geprobeerd maar ik loop telkens vast omdat
    de structuur niet goed is.
    Het hier bijgevoegde voorbeeld werkt ook niet.

    Tabel Verrichtingen: hier wordt de basis opgeslagen:
    Volgnummer
    Datum
    Bedrag
    Mededeling

    Tabel Transacties:
    Transactie: inkomsten of uitgaven

    Tabel Categorieën
    vb: auto, voeding, levensmiddelen, loon, belastingen

    Tabel Details
    de details van de verrichtingen, gekoppeld aan de tabel Categorieën

    vb: auto: tankbeurt, onderhoudsbeurt, verkeersbelasting
    voeding: aankoop Carrefour, beenhouwerij enz.

    In het formulier frmMain staan een paar voorbeelden ingegeven.

    Is er iemand die mij hier kan raad geven en mij op de juiste weg helpen a.u.b. ?
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Quote Origineel gepost door Noel Prove Bekijk Bericht
    Ik heb al op verscheidene manieren geprobeerd maar ik loop telkens vast omdat de structuur niet goed is. Het hier bijgevoegde voorbeeld werkt ook niet.
    Deze 'omschrijving' van het probleem is nogal vaag. Als ik je db open, zie ik van alles gebeuren, dus de conclusie is dan: het werkt wél. Maar blijkbaar vind jij dat er 'iets' niet werkt. Graag uitleggen wat het proces precies is, wat dus blijkbaar niet door dit formulier ondersteund wordt.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  3. #3
    Ja, inderdaad, het formulier werkt, dat is niet het probleem. Maar als ik een formulier ontwerp om de gegevensinvoer te
    doen, dan loopt het volledig vast en daarom juist denk ik dat er een probleem is met het ontwerp van de dbase.
    Ik ben begonnen met het formulier frmVerrichtingen te maken om zo de gegevens in te voeren en heb de velden van
    tblVerrichtingen toegevoegd aan het formulier. Tot hier geen probleem maar zodra ik de velden van bv. tblCategorien
    wil toevoegen loopt het verkeerd. Ik zou willen werken met verschillende combo-boxen om het invoeren te vergemakkelijken
    maar het lukt absoluut niet. Ik heb het formulier frmVerrichtingen hier bijgevoegd. Ik hoop dat jij mij kunt helpen ?
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Ik snap nog niet veel van je db (heb de nieuwe nog niet bekeken, ga ik vanavond doen) maar ik zet wel vraagtekens bij de tabel [Transacties]; die zou ik nooit maken. Je hebt er maar twee; dat kan makkelijk in een gewone keuzelijst. En de tabellen [tblCategorien] en [tblDetails] zijn wat mij betreft gewoon één tabel, met een ParentID veld erbij. Dan kun je ook onbeperkt doornesten, mocht je dat willen. Dus daar zijn m.i. nog wel winstpunten te halen. In essentie heb ik het idee dat je nog niet helemaal goed hebt nagedacht over de verschillende entiteiten, maar dat je gelijk bent begonnen met het opdelen van deelinformatie in aparte tabellen. Terwijl dat dus wellicht niet nodig is. Vandaar dat ik naar het proces vroeg, want dat is uiteindelijk bepalend voor wat je wanneer invult en terugziet.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  5. #5
    OK, bedankt voor je bericht.
    Ik ga alvast de tabel Transacties verwijderen en het doen zoals jij voorstelt.
    Voor de rest ga ik nog wachten tot vanavond tot jij mij misschien meer kunt vertellen.

    Groetjes.

  6. #6
    Hey,

    Het probleem met de dbase structuur is opgelost, ik heb het gedaan zoals jij had voorgesteld.
    Bedankt hiervoor.

    Ik ben ondertussen begonnen met een rapport te maken waarin per maand de inkomsten en uitgaven
    worden opgeteld (zie foto)

    Mijn probleem is nu dat ik niet weet hoe ik de som kan maken per transactie, dus de som van de inkomsten
    en de som van de uitgaven per maand, om die uiteindelijk van elkaar af te trekken om zo het maandsaldo te kunnen zien.

    Ik heb geprobeerd met dsum ("[Bedrag]";"qryRptOverzicht";[Transactie]='Inkomsten'") - dsum ("[Bedrag]";"qryRptOverzicht";[Transactie]='Uitgaven'")
    maar dan berekend hij de som van het totale rapport en niet per maand.

    Kan jij me hierbij helpen a.u.b. ?
    Bijgevoegde kleine afbeeldingen Bijgevoegde kleine afbeeldingen Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Maandrapport.jpg‎
Bekeken: 13
Grootte:  60,5 KB   Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  query.jpg‎
Bekeken: 13
Grootte:  105,9 KB  

  7. #7
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Kun je de nieuwe variant met het rapport posten?
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  8. #8
    Hallo,

    Hierbij een kopij van het bestand.
    Het rapport waarvan sprake is "rptOverzicht".

    Bedoeling is per maand de totale inkomsten en uitgaven af te beelden en hiervan het saldo te berekenen.
    Ik vermoed dat ik ook zal de maand moeten toevoegen als criterium in de formule maar ik kan de juiste syntax
    niet vinden.

    Groetjes.
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden

  9. #9
    Giga Senior
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Kun je hier wat mee?
    Wel heel goed lezen....
    https://www.fmsinc.com/microsoftacce...ort/index.html

  10. #10
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Kruistabellen worden ook in de HelpMij cursus uitgelegd. En nog in het Nederlands ook .
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  11. #11
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Ter zake: (en vergeet draaitabellen) In dit rapport kun je op verschillende manieren totaliseren: op Detail niveau, op Groepsniveau, en op Rapportniveau. En overal gebruik je dezelfde formule: =Som([Som Van Bedrag]). Nergens voor nodig dus om daar een DLookup voor te gebruiken. Dat maakt je rapport ook alleen maar trager dan noodzakelijk. Als je wilt sommeren op Inkomsten en Uitgaven, dan zie ik die niet terug in je rapport, dus dat wordt op deze manier wel lastig.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  12. #12
    Giga Senior
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Quote Origineel gepost door OctaFish Bekijk Bericht
    Kruistabellen worden ook in de HelpMij cursus uitgelegd. En nog in het Nederlands ook .
    Je had er dan al eerder naar kunnen..... verwijzen....

    PS: we doen bijna alles op het werk in het Engels, dus kom ik al heel snel op zo een website.
    Bovendien maakt het werken en zoeken in het Engels dat je aantal nuttige resources echt toenemen zonder onoverzichtelijk te worden, maar dat filter hangt sterk af van je eigen ervaring.....
    Ik begrijp dat dit hier niet altijd mogelijk is. Maar vaak aan de structuur zie je toch hoe er gewerkt is en kan men er wellicht ook in de NL-versie mee vooruit.
    Laatst aangepast door route99 : 18 februari 2019 om 17:54

  13. #13
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Quote Origineel gepost door route99 Bekijk Bericht
    Je had er dan al eerder naar kunnen..... verwijzen....
    Ik zie een kruistabel hier niet als een oplossing. Dus dan ga ik daar ook niet mee zwaaien .
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  14. #14
    Hallo,

    Ik heb ondertussen een mooi rapport in elkaar gestoken dankzij jullie hulp,
    Hartelijk dank hiervoor.
    Ik heb uiteindelijk toch voor een kruistabel gekozen.
    Ik had nog nooit met de functie 'pivot' gewerkt hiervoor, zo heb ik ook weer
    wat bijgeleerd.

    Bedankt voor de support en tot later waarschijnlijk...
    Bijgevoegde kleine afbeeldingen Bijgevoegde kleine afbeeldingen Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Rapport.jpg‎
Bekeken: 10
Grootte:  129,1 KB  

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren