Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 6 van 6

Onderwerp: Partitie splitsen

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 augustus 2005
    Locatie
    West-Vlaanderen
    Vraag is opgelost

    Partitie splitsen

    Mijn PC, met Win 10, heeft een SSD van 128 GB en een HDD van 1 TB. Op die HDD heb ik reeds enkele programma's ge´nstalleerd maar ik wil nu de HDD splitsen in 2 delen: een deel voor programma's en een ander deel voor "mijn documenten". Ik heb daarvoor Easeus Partition Masters ge´nstalleerd en ook gebruikt. Echter, bij vergroten/verkleinen/verplaatsen is het uiteindelijk resultaat dat mijn D-partitie verkleind is maar de rest van mijn HDD als volgt wordt aangeduid: Bestandssysteem: NIET TOEGEWEZEN en Type: ONGEBRUIKT. Ik vind die niet toegewezen partitie uiteraard ook niet terug in 'Apparaten en Stations". Hoe kan ik nu die "niet-toegewezen" partitie wel toewijzen?

  2. #2
    Giga Senior femke98's avatar
    Geregistreerd
    16 december 2006
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ▒76 km

  3. #3
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Maak even een screenshot die je hier neerzet.

    Niet toegewezen ruimte dien je eerst in te delen en er een schijfletter aan hangen.
    We zijn niet helderziend, informatie graag, gebruik Speccy
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web
    Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz.

  4. #4
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 augustus 2005
    Locatie
    West-Vlaanderen
    Aan Femke, bedankt maar ik had dit reeds geraadpleegd maar dit hielp me niet verder.

    Lange Pier, Hierbij de gevraagde screenshots. nummer 3 is een shot van vˇˇr het het splitsen van de partitie D, nummer 4 en 5 van na. Zoals je op 5 kan zien is de D-partitie verkleind maar van de andere partitie (niet toegewezen ruimte) is niets te merken. Ik hoop dat jullie mij raad kunnen geven,
    Bijgevoegde kleine afbeeldingen Bijgevoegde kleine afbeeldingen Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Schermopname (3).png‎
Bekeken: 10
Grootte:  104,3 KB   Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Schermopname (4).png‎
Bekeken: 9
Grootte:  107,3 KB   Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Schermopname (5).png‎
Bekeken: 9
Grootte:  109,8 KB  

  5. #5
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Je dient die kleine niet toegewezen ruimte van 1GB bij de D: te trekken.
    En de eerste vrije/niet toegewezen ruimte formatteren in NTFS en een schijfletter geven.

    Schijfletters zijn naar smaak ook te veranderen behalve de C: en E: niet.

    Dat de bootschijf niet aan de eerste SATA poort hangt kan rechtgezet worden door de schijven qua kabel om te draaien maar is niet echt van belang.
    We zijn niet helderziend, informatie graag, gebruik Speccy
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web
    Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz.

  6. #6
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 augustus 2005
    Locatie
    West-Vlaanderen
    Dank U wel, Lange Pier. Ik heb de niet toegewezen ruimte van 1 GB bij de D getrokken. De eerste niet toegewezen vrije/niet toegewezen ruimte een schijfletter gegeven en geformatteerd. Mijn probleem is opgelost.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren