Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 2 van 2

Onderwerp: Automatische dropdown-menu’s bij meerdere waardes

 1. #1
  Junior Member
  Geregistreerd
  14 maart 2019
  Vraag is opgelost

  Automatische dropdown-menu’s bij meerdere waardes

  Goedemiddag Super-(Excel)experts,

  Bij het maken van een bestelformulier loop ik tegen het volgende aan. Bijgaand Excel- bestand geeft in het eerste tabblad het bestelformulier weer (“Bestelform.”) en het tweede tabblad de in te vullen gegevens (“Gegevens”). Het idee is dat een besteller het bestelformulier invult door eerst de leverancier in cel B2 te kiezen uit de filterende keuzelijst en dat vervolgens de diverse velden, zoals adres van de leverancier, grootboeknummer en controleur van de bestelling automatisch ingevuld wordt. Nu loop ik tegen twee uitdagingen aan:
  1. Een leverancier levert soms meerdere soorten producten die onder een ander GB-nummer vallen en door een andere besteller bestelt wordt(zie leverancier AAA in tabblad “Gegevens”). In het bestelformulier verschijnt alleen de bovenste waarde bij GB-nummer (cel D7), dus in dit geval “11111 kantoorartikelen”. In cel D7 van het bestelformulier zou ik dan graag een dropdown-menu krijgen op het moment dat er meerdere waardes in kolom G (in tabblad “Gegevens”) gevonden worden bij bijv. leverancier AAA (dus “11111 kantoorartikelen” en “22222 leermiddelen”).

  Bestelformulier:
  Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam: Bestelformulier.jpg
Bekeken: 8
Grootte: 27,7 KB

  Gegevens:
  Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam: Gegevens1.jpg
Bekeken: 2
Grootte: 15,6 KB

  2. Daarnaast dienen bestellingen goedgekeurd te worden door een controleur. Het is niet altijd zo dat een leverancier één-op-één gekoppeld is aan één controleur, aangezien de controleurs voor verschillende afdelingen werken en dus ook als zodanig geboekt moet worden in de administratie. Bij leverancier BBB verschijnt in het bestelformulier alleen controleur ABB, terwijl controleur ABC ook zou kunnen goedkeuren. In cel D8 van het bestelformulier zou ik dan graag een dropdown-menu krijgen op het moment dat er meerdere waardes in kolom H (in het tabblad “Gegevens”) gevonden worden bij bijv. leverancier BBB (dus “ABB” en “ABC”).

  Gegevens:
  Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam: Gegevens2.jpg
Bekeken: 5
Grootte: 33,6 KB

  Voor de uitdaging onder 1. had ik bedacht om unieke leveranciernamen te bedenken door achter de leveranciernaam het GB-nummer te plaatsen, maar dat vind ik eigenlijk geen oplossing.
  Nu de uitdaging onder 2. zich ook heeft aangediend, leek het mij niet handig om te gaan werken met de dynamische vervolgkeuzelijsten. Hiervoor zou ik namelijk enorm veel keuzelijsten moeten maken (één per leverancier), wat aanpassingen van de leverancierslijst sterk bemoeilijkt.
  Weet iemand hier raad op, waardoor het ook werkbaar blijft in de toekomst, als er aanpassingen moeten worden gedaan? Mijn kennis van Visual Basics is nihil, dus dat is voor mij niet handig, omdat ik dan niet begrijp waar ik wat moet aanpassen. Het zou fijn zijn als dit met formules opgelost kan worden. Dan is de kans iets groter dat ik het nog snap

  Alvast bedankt voor een simpele oplossing!
  Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden

 2. #2
  Giga Honourable Senior Member
  Geregistreerd
  2 maart 2013
  Les 1. gebruik geen samengevoegde cellen.
  Les 2. zoek even op getrapte validatie.
  Les 3. Plaats geen lappen tekst maar formuleer de vraag tot de kern van waar je niet uitkomt.
  Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

Berichtenregels

 • U mag geen nieuwe vragen starten.
 • U mag niet reageren op berichten.
 • U mag geen bijlagen versturen.
 • U mag uw berichten niet bewerken.
 •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren