Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 13 van 13

Onderwerp: Macro Eng / NL

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    27 februari 2019
    Vraag is opgelost

    Question Macro Eng / NL

    Vandaag heb ik Macros gemaakt onder NL Excel versie. Nu heb ik die Macros in Excel EN versie gezet en het werkt niet. Hoe kan ik dat oplossen?

  2. #2
    Mega Honourable Senior Member popipipo's avatar
    Geregistreerd
    21 november 2006
    Door de bestandjes hier te plaatsen dan kunnen we zien waar het fout gaat.

    In principe is de VBA taal altijd Engels zowel in de nederlandse versie als de engelse versie (maar ook versies in het duits frans spaans enz.)
    Willem

    25 % van de oplossing is het juist formuleren van de vraag.
    25 % van de oplossing is het juist lezen van de vraag.
    25 % van de oplossing is het xls voorbeeldje bij de vraag.
    25 % van de oplossing is het antwoord op de vraag.

  3. #3
    Junior Member
    Geregistreerd
    27 februari 2019
    Bij deze files
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden

  4. #4
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    In een .xlsx kan geen macro staan, mogelijk werkt het daarom niet. Of heb je een verkeerd bestand bijgevoegd?
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  5. #5
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Die macrocode en dat Excel bestand hebben niets met elkaar te maken.
    Heb je wel het juiste bestand geplaatst?
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  6. #6
    Mega Honourable Senior Member popipipo's avatar
    Geregistreerd
    21 november 2006
    Ik ben geen vba specialist en kan zo even niet zien wat deze macro's allemaal doen.
    Het enige wat ik wel zie dat er vaak select en ActiveWindow.ScrollRow in voorkomt deze kunnen er allemaal uit.
    Er wordt ook verwezen naar draaitabellen die niet in (je uiterst summiere) voorbeeld bestandje zitten.
    Misschien dat een vba specialist je meer duidelijkheid kan verschaffen.
    Willem

    25 % van de oplossing is het juist formuleren van de vraag.
    25 % van de oplossing is het juist lezen van de vraag.
    25 % van de oplossing is het xls voorbeeldje bij de vraag.
    25 % van de oplossing is het antwoord op de vraag.

  7. #7
    Junior Member
    Geregistreerd
    27 februari 2019
    Macro heb ik in een NL Excel versie gemaakt. Thuis heb ik een EN Excel versie. Daar krijg ik al fout in taal verschil wanneer ik die macro start. Macro is gemaakt om bepaalde activiteiten uit te voeren op de file die ik mee gestuurd heb. Macros heb ik via Add ribbon toegevoegd in menubalk. Dus ik snap niet waarom die niet doet want ik verwacht inderdaad dar er geen verschil in taal moet zijn. Als iemand kan helpen, hoor ik het graag

  8. #8
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Het gaat om puur opgenomen code. Dat die voor een ander document niet werkt is dan niet vreemd.
    Plaats het juiste document waarin deze fout gaat en vertel ook welke foutmelding je krijgt.
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  9. #9
    Junior Member
    Geregistreerd
    27 februari 2019
    edmoor - Het klopt wat je zegt. Macro is gekoppeld aan een bepaalde tabblad naam. Dat is eigenlijk niet de bedoeling. Ik wil een Macro dat niet kijkt naar tabblad naam maar die die start in elk file. Hoe kan ik dat aanpassen dat die niet kijkt naar tabblad naam? Tabblad in Macro is "Dragerinhoudoverzicht".

    ActiveWorkbook.PivotCaches.Create(SourceType:=xlDatabase, SourceData:= _
    "Dragerinhoudoverzicht!R1C1:R1048576C5", Version:=xlPivotTableVersion15). _
    CreatePivotTable TableDestination:="Blad1!R3C1", TableName:="Draaitabel1", _
    DefaultVersion:=xlPivotTableVersion15

  10. #10
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    In dat stukje code zitten 3 delen die variabel zijn.
    Als je het iets anders schrijft is dat eenvoudig te zien:
    Code:
    ActiveWorkbook.PivotCaches.Create(SourceType:=xlDatabase, _
        SourceData:="Dragerinhoudoverzicht!R1C1:R1048576C5", _
        Version:=xlPivotTableVersion15).CreatePivotTable _
        TableDestination:="Blad1!R3C1", _
        TableName:="Draaitabel1", _
        DefaultVersion:=xlPivotTableVersion15
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  11. #11
    Junior Member
    Geregistreerd
    27 februari 2019
    Wat moet ik dat ipv "Dragerinhoudoverzicht" zetten zodat hij niet naar tabblad naam zoekt? Daarom deed die niet in NL versie omdat ik tabblad naam heb verandert. Mijn bedoeling is dat die Macro bij iedereen gaat werken zolang de kolommen juist zijn en tabblad naam zou niet van belang moeten zijn. Is dat mogelijk zo op te zetten?

  12. #12
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Dat staat achter SourceData:=
    Lijkt me duidelijk dat je daar bladnaam en bereik opgeeft van de brongegevens voor die draaitabel.
    Dat heeft overigens niets met Engels of Nederlands te maken.
    Laatst aangepast door edmoor : 18 maart 2019 om 09:06
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  13. #13
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Je kan eens een voorbeeldbestand plaatsen die overeen komt met de vraag. Wat is de vraag eigenlijk? 13 posts verder en weinig duidelijkheid. Waarom een Pivotable steeds opnieuw opbouwen?
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren