Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 9 van 9

Onderwerp: foto scannen met hp envy 7830

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    3 juli 2007
    Locatie
    zwolle
    Afstand tot server
    ±32 km
    Vraag is niet opgelost

    foto scannen met hp envy 7830

    Ik krijg niet goed een foto gescand met de HP Envy 7830.
    Het formaat is b.v. 10 x 15 maar dat kun je nergens opgeven.
    Geef ik op 6 x 4 dan wordt de scan te klein.
    Een groter formaat dan komt er onder de foto nog een groot blanco blok.

    Ik kan nergens vinden dat ik kan slepen naar het juiste formaat.

  2. #2
    Giga Honourable Senior Member manamana's avatar
    Geregistreerd
    30 augustus 2011
    Locatie
    Venray, mooiste van Nederland
    Hoi knap vervelend voor de behoorlijk dure printer. Moet toch wel kunnen zou ik denken.

    is dat wat. Kun je de scan aanpassen, volg het boekje hoop dat er wat instaat. Klik linkje. Succes.

    https://support.hp.com/nl-nl/product...483166/manuals
    Laatst aangepast door manamana : 15 maart 2019 om 22:44

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    3 juli 2007
    Locatie
    zwolle
    Afstand tot server
    ±32 km
    Daar had ik al naar gekeken maar niets gevonden helaas.
    Toch bedankt.

  4. #4
    Mega Senior joanne's avatar
    Geregistreerd
    31 maart 2001
    Locatie
    zuiden des lands
    Formaat niet kunnen opgeven. Heb zelf een HP Envy, goedkope zelfs, nooit geprobeerd, extra klein.
    Weet wel dat ik allerlei formaten kan opgeven.
    Prejudices are what fools use for reason.

  5. #5
    Giga Senior Scrapheap's avatar
    Geregistreerd
    15 mei 2015
    Locatie
    Zeewolde
    Afstand tot server
    ±44 km
    Ik ken het apparaat en de mogelijkheden van de software verder niet wany ik gebruik zelf een Epson foto-scanner.
    In de software daarvan kan ik, na het maken van een voorbeeld-scan, zelf met de muis het deel selecteren wat gescand en opgeslagen moet worden.
    Lijkt mij toch dat die HP ook zo'n soort mogelijkheid zou moeten hebben..?

  6. #6
    Hoofdmoderator
    Verenigingslid
    puppie's avatar
    Geregistreerd
    19 maart 2003
    Locatie
    Enschede
    Afstand tot server
    ±93 km
    uit de handleiding:

    Als Toon Viewer na scan werd geselecteerd, kunt u in het voorbeeldscherm aanpassingen aan de gescande afbeelding aanbrengen.

  7. #7
    Giga Senior
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Werk je vanaf een laptop of pc of direct op de scanner...?
    Dat kan ook uit maken. Dan zijn vaak niet alle opties beschikbaar, zoals bij het broertje van jouw type:
    https://h30434.www3.hp.com/t5/Scanni...e/td-p/6859414

  8. #8
    Giga Honourable Senior Member manamana's avatar
    Geregistreerd
    30 augustus 2011
    Locatie
    Venray, mooiste van Nederland
    Die tip van @Puppie is blz 50 hoofdstuk 4.

  9. #9
    In het voorbeeldvenster staat over het algemeen een rode stippellijn welke je kan slepen naar de juiste vorm. Automatisch herkennen is op dat scherm vaak ook een mogelijkheid samen met Vorig formaat.

    Ziet u dit niet staan, dan zou u andere scanner software kunnen gebruiken, zolang de scanner daardoor wordt herkend.

    Werkt u niet vanuit de software, zoals route99 suggereert, dan zal je moeten bijsnijden in een fotobewerker. Ik adviseer Irfanview omdat die ook automatisch kleuren kan aanpassen, wat bij een scan vaak nodig is, en goed kan vergroten en verkleinen zonder kwaliteitverlies door interpolatie.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren