Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 19 van 19

Onderwerp: Vraag over functie indirect

  1. #1
    Senior Member bascas's avatar
    Geregistreerd
    18 mei 2006
    Locatie
    Soest
    Afstand tot server
    ±66 km
    Vraag is opgelost

    Vraag over functie indirect

    Beste helpers,

    Met jullie hulp snap ik sinds vandaag een beetje de functie indirect. Maar hoe krijg ik nu de som van de getallen van tabblad 5 in tabblad 'totaal' in E5. Een som in de formule had bij mij niet het gewenste resultaat.

    Alvast bedankt voor het meedenken.

    Groet Bas
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    Aan de rand van de afgrond, is het uitzicht het mooist

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Wat wil je precies? Je vraag is niet bepaald duidelijk.
    Quote Origineel gepost door bascas Bekijk Bericht
    Maar hoe krijg ik nu de som van de getallen van tabblad 5 in tabblad 'totaal' in E5.
    De som van een tabblad zijn een hele hoop cellen....
    Om een oplossing te doen voor je huidige kolom:
    PHP Code:
    1
    
    =SOM('5'!C:C)
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  3. #3
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Probeer het zo eens.
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  4. #4
    Senior Member bascas's avatar
    Geregistreerd
    18 mei 2006
    Locatie
    Soest
    Afstand tot server
    ±66 km
    Beste VenA,

    In mijn voorbeeld werkt het, maar in mijn originele sheet krijg #NAME. Zie zo even niet waar dat aan kan liggen.
    Aan de rand van de afgrond, is het uitzicht het mooist

  5. #5
    Giga Senior AlexCEL's avatar
    Geregistreerd
    3 april 2014
    Locatie
    Groningen
    Afstand tot server
    ±117 km
    Zonder het bestand zie ik het ook niet...

    Taalproblemen? NL vs EN?
    Spaties in tabblad naam?
    Haakjes/apostrofs verkeerd?
    -- een voorbeeldbestandje zegt meer dan 1000 woorden --

  6. #6
    Senior Member
    Geregistreerd
    23 mei 2013
    Als jij het niet ziet hoe kunnen wij het dan zien zonder voorbeeld

  7. #7
    Senior Member bascas's avatar
    Geregistreerd
    18 mei 2006
    Locatie
    Soest
    Afstand tot server
    ±66 km
    Helpers, ik had in de haast vanmorgen gereageerd, zonder voorbeeld idd niet handig. Dus bijdeze.

    Op tabblad "totaal kasverschil" in D4 moet de uitkomst komen van de som van tabblad "1" C7:C10
    Op tabblad "totaal kasverschil" in D5 moet de uitkomst komen van de som van tabblad "2" C7:C10
    Op tabblad "totaal kasverschil" in G4 moet de uitkomst komen van de som van tabblad "1" C13:C16, enz, enz

    Uiteindelijk komen er 52 tabbladen vandaar de formule "indirect" zodat het makkelijk kopiëren is.

    Groet Bas
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    Aan de rand van de afgrond, is het uitzicht het mooist

  8. #8
    Senior Member
    Geregistreerd
    23 mei 2013
    er moet een spatie staan tussen (a4 &

    dus niet INDIRECT(A4&"!C12") maar INDIRECT(A4 &"!C12")

  9. #9
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    18 juli 2008
    Onzin @emields.

    Beter is om je dit aan te leren.

    Code:
    =SOM(INDIRECT("'"&A4&"'!C13:C16"))
    Dan maakt het niet uit hoe het blad benoemd is; speciaal voor tabbladen met spaties in de namen.
    ____________
    Met vriendelijke groet,
    Harry

    Lag nooit om de keuzes van dien vraauw, bist ter zulf aine van....
    (Grunnegs-Gronings)

  10. #10
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Even los van spaties in de namen van de tabjes, die zijn er niet, wordt de formule niet vertaald in mijn Engelstalige versie. Dus er is nog iets anders aan de hand. Maak ik van SOM() SUM() dan werkt het gewoon. In een Nederlandstalige versie is een druk op <F2> + <Enter> voldoende om de formule wel te laten werken. Waarschijnlijk staat er ergens een onzichtbaar leesteken waardoor het in eerste instantie niet werkt.
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  11. #11
    Giga Senior AlexCEL's avatar
    Geregistreerd
    3 april 2014
    Locatie
    Groningen
    Afstand tot server
    ±117 km
    Geen problemen hier. Maar je zoekt geen SOM, maar een SOM.ALS. Je wilt immers het kasverschil per kassa per week. Als je K1 t/m K8 verandert in de cijfers 1 t/m 8 kun je deze gebruiken:
    Code:
    =ALS.FOUT(SOM.ALS(INDIRECT($A4&"!A6:A30");C$2;INDIRECT($A4&"!C6:C30"));"-")
    Is door te trekken naar rechts en onder. Zie ook bijlage.
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    -- een voorbeeldbestandje zegt meer dan 1000 woorden --

  12. #12
    INDIRECT functie heeft 1 heel belangrijk nadeel, hoe vaker je hem gebruikt hoe trager de sheet wordt.
    Ik kan niet inschatten of het in deze sheet problematisch gaat worden

    Maar het is duidelijk dat elke week een apart blad heeft, maar de indeling steeds hetzelfde is.
    je hoeft niet steeds alle formules opnieuw te tikken. Je kunt ook de zoeken en vervangfunctie gebruiken om het weeknummer te vervangen.

    Je kopieert dan steeds de formules van de regel erboven naar de nieuwe week.
    Daarna selecteer je die regel en zet je in het zoek vak '1'! en vervang vak '2'! en daarna alles vervangen.
    Dan heb je op bijna net zo snelle methode als de INDIRECT functie maar zonder de nadelen.

  13. #13
    Senior Member bascas's avatar
    Geregistreerd
    18 mei 2006
    Locatie
    Soest
    Afstand tot server
    ±66 km
    Quote Origineel gepost door AlexCEL Bekijk Bericht
    Geen problemen hier. Maar je zoekt geen SOM, maar een SOM.ALS. Je wilt immers het kasverschil per kassa per week. Als je K1 t/m K8 verandert in de cijfers 1 t/m 8 kun je deze gebruiken:
    Code:
    =ALS.FOUT(SOM.ALS(INDIRECT($A4&"!A6:A30");C$2;INDIRECT($A4&"!C6:C30"));"-")
    Is door te trekken naar rechts en onder. Zie ook bijlage.
    Alex, bedankt voor je uitleg en voorbeeldbestand, maar hoe werkt het dan in kolom L t/m Q aangezien daar tekst staat en geen getal?
    Aan de rand van de afgrond, is het uitzicht het mooist

  14. #14
    Giga Senior AlexCEL's avatar
    Geregistreerd
    3 april 2014
    Locatie
    Groningen
    Afstand tot server
    ±117 km
    De zegels wil je kennelijk niet per kassa, gezien je voorbeeld. Dan kun je weer terugvallen op de eerdere oplossingen.
    Code:
    L4: =ALS.FOUT(SOM(INDIRECT($A4&"!G6:G30"));"-")
    -- een voorbeeldbestandje zegt meer dan 1000 woorden --

  15. #15
    Senior Member bascas's avatar
    Geregistreerd
    18 mei 2006
    Locatie
    Soest
    Afstand tot server
    ±66 km
    Dat wil ik wel. Voor k1 is er een opmaakperiode , voor k2 4, 3 en 4 maar 1 en 5t/m 8 en 20 elk 4 opmaakperiodes.Ook voor zegels dus
    Aan de rand van de afgrond, is het uitzicht het mooist

  16. #16
    Giga Senior AlexCEL's avatar
    Geregistreerd
    3 april 2014
    Locatie
    Groningen
    Afstand tot server
    ±117 km
    Dan zul je volgens mij je tabel uit moeten breiden. Er komen dan 8 kolommen bij voor zegels, en net zoveel voor de andere artikelen die je wilt analyseren.
    Als voorbeeld de eerste in bijlage. Rest kun je zelf uitbreiden neem ik aan. Sheet wordt wel heel traag met zoveel INDIRECT-functies...
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    -- een voorbeeldbestandje zegt meer dan 1000 woorden --

  17. #17
    Senior Member bascas's avatar
    Geregistreerd
    18 mei 2006
    Locatie
    Soest
    Afstand tot server
    ±66 km
    Grappig Alex, ik zit het me net te bedenken dat die sheet idd niet klopt dan, bedankt voor je voorzet, ik red het verder. Denk ik
    Aan de rand van de afgrond, is het uitzicht het mooist

  18. #18
    Giga Senior AlexCEL's avatar
    Geregistreerd
    3 april 2014
    Locatie
    Groningen
    Afstand tot server
    ±117 km
    Als voorbeeld hierbij nog een "platte tabel" met bijbehorende draaitabel. Werkt veel sneller dan alle INDIRECT functies bij elkaar. De platte tabel bevat maar 65 regels met data, maar er staat hetzelfde in als jouw tabellen. De draaitabel is volledig naar wens aan te passen qua opmaak en weergeven van data. Het voorbeeld bevat maar 2 tabbladen: de database en de draaitabel.
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    -- een voorbeeldbestandje zegt meer dan 1000 woorden --

  19. #19
    Senior Member bascas's avatar
    Geregistreerd
    18 mei 2006
    Locatie
    Soest
    Afstand tot server
    ±66 km
    Alex, draaitabel s handig, maar niet als de data nog ingevuld moet worden lijkt mij. Ik denk dat ik er serieus over moet nadenken hoe ik het werkblad zo kan maken dat de medewerkers het gewoon kunnen invullen en ik het op een totaaloverzicht kan plaatsen. Zonder al teveel werk. Ik gebruik zelf vaak vert.zoeken voor dit soort dingen maar ik zie even niet hoe ik die sheet zo ingedeeld krijg dat het gaat werken.
    Aan de rand van de afgrond, is het uitzicht het mooist

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren