Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 6 van 6

Onderwerp: Probleem met Word voor mac

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    16 maart 2014
    Vraag is opgelost

    Probleem met Word voor mac

    Goedemorgen


    bij openen van Word voor MAC op mijn imac krijg ik een abnormaal blanco document klein formaat in de linkerbovenhoek van mijn scherm. . Hoe krijg ik een blanco document van normale grootte in het midden van mijn scherm, aub? Welke instelling moet er gecorrigeerd worden , aub

    Uiteraard kan ik door op de groene knop te drukken dit klein formaat vergroten tot een normale grootte, die centraal staat op mijn scherm. Indien ik dit vergrote document naar de taskbalk onderaan wil verwijzen door op de gele knop te drukken dan gebeurt er niks. Ik moet eerst terugkeren naar het verkleind formaat (in linker bovenhoek) . Toch allemaal eigenaardig

    Op internet is er een en ander te vinden voor
    My word for mac 2016 does not open in full screen

    maat ik heb last om te begrijpen welke de juiste werkwijze is om aan dit probleem een oplossing te geven zodat ik een normaal blanco document krijg als ik Word open op mijn imac

    Kan iemand mij helpen met een duidelijke uitleg, aub

    Omdat het probleem niet opgelost geraakt sta ik open voor een schermovername maar vrees dat dit niet gebruikelijk is bij dit forum ?

    Deze problemen doen zich niet voor noch bij PowerPoint noch bij Excel.

    Met dank bij voorbaat

    Audass

  2. #2

  3. #3
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Als je een document maakt in Word, gebeurt dat op basis van de standaardsjabloon. Ik werk niet met een Mac, dus ik kan je niet zeggen hoe dat precies heet. In Windows heet dat Normal.dot, Normal.dotx of Normal.dotm, afhankelijk van de versie en of je macro’s gebruikt. Hierin zitten de standaardinstellingen van je lege document, zoals lettertype en pagina-instellingen. En ook het begin zoompercentage. Wat je kan doen: het standaard sjabloon opzoeken en verwijderen. Word maakt dan zelf een nieuwe aan met de beginsituatie. Dan zou het zoompercentage ook goed moeten staan. Wel ben je dan alle eigen aanpassingen kwijt.

    Een andere oplossing is om een document te maken met de juiste instellingen en één instelling (lettertype bijvoorbeeld) aan te passen, en in de Opties van Word aan te geven dat bij het afsluiten van een document gevraagd wordt om de standaardinstelling óók op te slaan. Als je het document dan sluit, krijg je de vraag of de Normal sjabloon moet worden opgeslagen. Dat doe je dan. Daarna zou je Word af kunnen sluiten en opnieuw opstarten, je zou dan de nieuwe instellingen moeten zien, en dus ook het juiste zoompercentage.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Quote Origineel gepost door Edbrug Bekijk Bericht
    Probeer deze site eens
    Het is een Word probleem, geen Excel probleem .
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  5. #5
    Senior Member
    Geregistreerd
    16 maart 2014

    Word for Mac



    Mijn probleem van het openen van een onvolledig scherm in de linkse bovenhoek bij het klikken van Word for MAC is nog steeds onopgelost. Iemand suggereerde mij dat het probleem gelegen is bij de Templates in User Content. Ik verwijderde alle normal.dotm files. Word maakt dan een nieuwe aan . Maar niks veranderde.

    Is er in het forum geen Word for Mac specialist, die mij kan helpen. Ideaal ware een overname van het scherm!

    Mvg

    Audass

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Ik gaf twee tips. Heb je de andere ook al geprobeerd? Word werkt op een Mac niet (veel) anders als op een pc, hooguit zitten de systeeminstellingen en sneltoetsen anders. Dus met een Mac specialist kommen hooguit op dat laatste gebied misschien wat verder, maar hij/zij zal niet meer van Word afweten dan de pc specialisten.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  7. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren