Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 16 van 16

Onderwerp: word opent niet

  1. #1
    Vraag is niet opgelost

    word opent niet

    Beste forumleden, ik heb weer eens iets raars. ik wil in de windows verkenner met dubbelklik een nieuw word document openen welke gebaseerd op een sjabloon *.DOTx. als in de verkenner het voorbeeld venster open staat dan krijg ik wel de vraag of het document gekoppeld moet worden aan een database. Als ik dan ja zeg gebeurt er vervolgens helemaal niks. daarna moet ik eerst via taakbeheer de winword.exe file beëindigen. vervolgens in de verkenner het voorbeeldvenster uitzetten. dan kan ik weer dubbelklikken op het document wat ik wil openen en dan zie je wel eerst het office logo en dan komt pas de vraag of ik het document wil koppelen aan een database. Als ik dan ja klikt opent inderdaad wel het document en kan ik record zoeken en samenvoegen. Ik gebruik veelvuldig het voorbeeldvenster in de verkenner dus dit is een lastig probleem voor mij, want je vergeet natuurlijk regelmatig het voorbeeldvenster uit te zetten voordat je zo'n sjabloon opent. dan moet je eerst weer naar taakbeheer enz. Ik heb een win10 64bit pc met office 2016. ik hoop dat iemand een oplossing heeft

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Ik kan het helaas (voor jou) niet naspelen; bij mij blijft-ie het goed doen. Niet dat ik ooit het voorbeeldvenster vrijwillig heb aangezet; maar je gaat af en toe diep de loopgraven in om iemand te helpen . Over welke Office versie hebben we het hier? Overigens heb ik (noodgedwongen) moeten testen met Windows 7. Windows 10 kan ik thuis wel testen.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  3. #3
    Giga Senior
    Geregistreerd
    13 juni 2016
    Is dat bestandstype .dotx dan wel gekoppeld aan Microsoft Office Word?

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    @ senso: dat lijkt me wel, want normaal openen gaat goed, zegt TS.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  5. #5
    Jazeker is dotx gekoppeld aan word

  6. #6
    En met win7 en office 2007 had ik er ook geen last van maar met win10 en office 2016 wel

  7. #7
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Zal het vanavond testen.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  8. #8
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Ik heb het nagespeeld, maar ik kan het helaas voor je niet reproduceren. Overigens zie ik het nut van een sjabloon en een samenvoeging niet heel erg; het brondocument van een samenvoeging is immers al een soort sjabloon op basis waarvan je een nieuw document maakt (met het resultaat). Tenzij het een leeg standaarddocument is, maar wat moet je dan met de voorbeeldweergave?
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  9. #9
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    @OctaFish,
    Niet dat ik ooit het voorbeeldvenster vrijwillig heb aangezet; maar je gaat af en toe diep de loopgraven in om iemand te helpen
    zelfs niet in de map 'afbeeldingen' of waar jouw foto's ook staan?
    Zelf heb ik overigens ook alle vertragende elementen uitstaan. Goede mappenstructuur en bestandsnamen werkt veel sneller dan alle grafische poespas.

    is wel een beetje off toppic maar wat kan mij de weergave van een Word document schelen.
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  10. #10
    Giga Senior
    Geregistreerd
    13 juni 2016
    Dat staat er ook niet. TS zegt dat het probleem (zie omschrijving) zich voordoet als het voorbeeldvenster aanstaat. Dan vraag ik mij af wat is dan de relatie tussen Word en dat voorbeeldvenster? Is de cache van het voorbeeldvenster corrupt? Zou dan een schijfopruiming doen waarbij Thumbnails/Miniaturen staat aangevinkt.

  11. #11
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Quote Origineel gepost door VenA Bekijk Bericht
    zelfs niet in de map 'afbeeldingen' of waar jouw foto's ook staan?
    Zelfs dan niet . Ik ben meer dan content met de grote pictogrammen als ik een preview wil zien. Of ik gebruik de browser van Faststone.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  12. #12
    Giga Senior
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    https://answers.microsoft.com/en-us/...c-a4f3160f33b8
    edit: Found a Solution!!!

    (Please notice, that changing the registry on your own risk, at best, export before you modify it so you can revert the changes)

    Under HKEY_CLASSES_ROOT\Word.Template.12\shell\New\command

    You will find the opening Command for new Documents.

    Just change the parameters /n /f "%1" with /n /w /f "%1" on both the entries:

    (Default)

    command


    After this change, the Word Template opens in a new Process and opens visibly!

  13. #13
    Senior Member
    Donateur

    Geregistreerd
    24 februari 2011
    Locatie
    Ieper
    Afstand tot server
    ±337 km
    Simpel houden:
    - Voorbeeldvenster uitschakelen
    - Winword.exe beeindigen in taakbeheer.

  14. #14
    Giga Senior
    Geregistreerd
    13 juni 2016
    Nog simpeler. Beginnen met post 1 goed te lezen!

  15. #15
    Senior Member
    Donateur

    Geregistreerd
    24 februari 2011
    Locatie
    Ieper
    Afstand tot server
    ±337 km
    Beginnen met post 1 goed te lezen!
    Daarom juist:
    Nog simpelder. Winword.exe verwijderen.
    Laatst aangepast door DANIEL162 : 16 mei 2019 om 07:26

  16. #16
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Quote Origineel gepost door DANIEL162 Bekijk Bericht
    Nog simpelder. Winword.exe verwijderen.
    Doe dan gelijk Format C:/ .
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren