Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 4 van 4

Onderwerp: SQL database verplaatsen

  1. #1
    Vraag is opgelost

    SQL database verplaatsen

    Beste,

    Wij hebben op één server SQL versie 8.0 met database TEST en daaronder verschillende tabellen.
    Nu wil ik deze database TEST met zijn tabellen verplaatsen naar een andere server met SQL 2012.
    Is mijn redenering goed dat ik mijn lichtbalk op database TEST ga staan.
    Dan kiest voor 'All task' - Export data - Next (omdat source info goed is denk ik) - Server : kies ik de andere server en database laat ik <default> (of moet ik 'new' kiezen ?) - Next - en dan weet ik niet wat scherm komt omdat ik niet weet wat er gaat gebeuren.
    Ik vermoed exporteren maar ben niet zeker.

    Hulp is welkom :-)


    Ps : ik vermoed dat paswoorden ed ook worden meegenomen.
    Hiermee bedoel ik de ODBC link. Moet je user + paswoord ingeven om verbinding te maken.

    En moet ik in Microsoft Access dan de ODBC link manueel opnieuw opbouwen ?

    Alvast bedankt

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Ik zou in ieder geval de database aanmaken op de nieuwe server, met uiteraard dezelfde naam, en de oude middels een Backup en Restore terugzetten. De useraccounts zijn vastgelegd binnen de SQL server, en ik weet niet of je die kan importeren. Die zou je dus met de hand opnieuw aan kunnen maken, met uiteraard rechten op de juiste database.
    In Access moet je de ODBC koppeling uiteraard opnieuw aanmaken; die kijkt nu naar de verkeerde database. Je kan kijken of je hem kunt aanpassen, maar waarschijnlijk is aanmaken net zo makkelijk.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    15 december 2002
    Locatie
    Alkmaar
    Afstand tot server
    ±128 km
    Volgens mij kan je niet rechtstreeks van SQL 8 naar SQL 2012 restoren, ik denk dat je dat via een tussen versie moet doen.


    Edit:
    Overigens is het volgens mij zo je in Acces niets hoeft wijzigen, als de ODBC koppeling met verbinding naar de nieuwe database maar dezelfde naam heeft/krijgt.
    Maar ik kan het mis hebben...

    Frank
    Laatst aangepast door FHG1969 : 15 mei 2019 om 20:06

  4. #4
    Wat FGH1969 zegt is juist.
    Je moet eerst naar SQL Server 2005 of 2008 restoren, en dan een backup maken.
    Die backup vervolgens laden in 2012.

    Tardis

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren