Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 16 van 16

Onderwerp: SEO vraagstuk

  1. #1
    Senior Member pewie37's avatar
    Geregistreerd
    2 september 2007
    Vraag is niet opgelost

    SEO vraagstuk

    Hay forumleden,

    Stel ik wil een bestaande website van iemand nabouwen in wordpress om een en ander (optimaal en) in eigen huis te kunnen houden.
    Een dip in ranking zitten we niet op te wachten natuurlijk, dus...

    Wat gebeurd er met de bestaande ranking en/of autoriteit bij google als de oude website door een exact dezelfde website maar gebouwd in een ander systeem word vervangen?
    En heeft iemand tips of inzichten hierover?

    Ik denk aan crawl gegevens, backlinks etc.

    Alvast een dikke dank je wel

  2. #2
    Giga Senior PHP4U's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Google heeft niks van doen met de software of CMS waarop een website draait. Als de HTML structuur en of de URL-structuur afwijkt, dan zal Google het ook mogelijk anders indexeren. Uiteraard wordt er ook gekeken naar de content, en of deze niet dubbel is.

    Uiteraard kijkt Google wel naar de snelheid van een website.

  3. #3
    Giga Senior femke98's avatar
    Geregistreerd
    16 december 2006
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Stel ik wil een bestaande website van iemand nabouwen in wordpress
    Dat is strafbaar

  4. #4
    Giga Senior PHP4U's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Het ligt een beetje aan de context en bij wie de rechten liggen

  5. #5
    Senior Member damnsharp's avatar
    Geregistreerd
    6 januari 2012
    Locatie
    Oss
    Afstand tot server
    ±64 km
    Als alles hetzelfde blijft (domeinnaam, URL's, tekst inhoudelijk) zal het meevallen met dip in ranking.
    Denk wel aan redirects als url's wijzigen.

  6. #6
    Giga Senior femke98's avatar
    Geregistreerd
    16 december 2006
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    heb ik toch zelf een vraagje die hierop aansluit:

    als je een domeinnaam hebt, daar alles hebt verwijderd (dus geen website meer) maar je hebt de domeinnaam een redirect gegeven naar een andere website, hoe zit dat dan?
    De inhoudt van de nieuwe website had de "oude' website. (om het uit te leggen, de inhoudt van de website heb ik overgezet naar wordpress.com. De domeinnaam die het eerst had en bij een betaalhosting staat, wordt dus redirect naar de wordpress.com naa.0

  7. #7
    Giga Senior PHP4U's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Het ligt eraan hoe je de redirects instelt.
    Ik hoop met een 301-'Moved Permanently' header, zodat Google de nieuwe links indexeert, en de oude vergeet.
    Komt deze op een 404 uit, dan geef je uiteraard een 404-'Not found' mee. Meeste CMS'sen doen dat wel.

  8. #8
    Giga Senior femke98's avatar
    Geregistreerd
    16 december 2006
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Ik heb het geregeld in de DirectAdmin, daar kan je een redirect instellen.
    Het werkt heel goed, maar de vraag is dus hoe Google dat ziet.

  9. #9
    Senior Member damnsharp's avatar
    Geregistreerd
    6 januari 2012
    Locatie
    Oss
    Afstand tot server
    ±64 km
    @femke98 met DA werkt inderdaad goed. Grappig is dat als je een redirect in een htaccess bestand zet dit ook automatisch in DA te zien is.

    @php4u denk niet dat Google URL's vergeet. Je kan wel proberen te forceren URL's die je echt wil verwijderen aan te geven bij Google via Google Remove URL tool https://support.google.com/webmaster.../1663419?hl=en

  10. #10
    Moderator bron's avatar
    Geregistreerd
    13 augustus 2013
    Locatie
    Voorburg
    Afstand tot server
    ±160 km
    De 301 redirect is al genoemd, die moet er altijd zijn, via DA kan dit ook.
    Daarnaast kan je in de html een canonical plaatsen, dat vindt Google fijn.
    Meer info vind je hier (klik) . In de <head> komt dit:

    Code:
    <link rel="canonical" href="URL_PAGINA">
    Bestaande- en nieuwe websites op smartphone, tablet en pc.

  11. #11
    Giga Senior femke98's avatar
    Geregistreerd
    16 december 2006
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Quote Origineel gepost door bron Bekijk Bericht
    Daarnaast kan je in de html een canonical plaatsen, dat vindt Google fijn.e]
    Wat als je alleen de domeinnaam hebt, in welke html moet ik dan het volgende plaatsen:
    <link rel="canonical" href="URL_PAGINA"> </HEAD>

  12. #12
    Giga Senior PHP4U's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Hoe bedoel je: "In welke HTML"?

    Heb je het linkje met uitleg al bekeken?

  13. #13
    Moderator bron's avatar
    Geregistreerd
    13 augustus 2013
    Locatie
    Voorburg
    Afstand tot server
    ±160 km
    Gebruik je WP, dan zit het in de Free Yoast versie.
    Zie bij "No duplicate content" https://yoast.com/wordpress/plugins/seo/
    Bestaande- en nieuwe websites op smartphone, tablet en pc.

  14. #14
    Giga Senior femke98's avatar
    Geregistreerd
    16 december 2006
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Quote Origineel gepost door PHP4U Bekijk Bericht
    Hoe bedoel je: "In welke HTML"?
    Daarnaast kan je in de html een canonical plaatsen, dat vindt Google fijn.
    welke html als je geen pagina's hebt?

    Of zou je ....nou, weet je, laat maar.

  15. #15
    Moderator bron's avatar
    Geregistreerd
    13 augustus 2013
    Locatie
    Voorburg
    Afstand tot server
    ±160 km
    welke html als je geen pagina's hebt?
    De html is de html van de live website. Niet op het verwijzende domein want die heeft idd geen pagina's
    Bestaande- en nieuwe websites op smartphone, tablet en pc.

  16. #16
    Giga Senior femke98's avatar
    Geregistreerd
    16 december 2006
    Locatie
    Almere
    Afstand tot server
    ±76 km
    Kijk, dat bedoel ik. Ik doe alleen de domeinnaam via DirectAdmin redirecten. Dus toen jij (Bron) over canonical in een htlm begon, dacht ik dus dat dit niet voor mij bedoeld kon zijn, want ik heb geen pagina's.
    We zijn eruit. Mijn redirect werkt perfect, niets meer aan doen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren