Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 9 van 9

Onderwerp: SSD kapot???

  1. #1
    Senior Member
    Verenigingslid
    snel0026's avatar
    Geregistreerd
    10 februari 2002
    Locatie
    Smilde
    Afstand tot server
    ±87 km
    Vraag is niet opgelost

    SSD kapot???

    Als ik mijn pc opstart kom ik niet verder dan het scherm in de bijlage. Daarna kan ik niets meer doen.
    Betekent dit dat mijn SSD kapot is? of is er iets anders aan de hand?
    Bijgevoegde kleine afbeeldingen Bijgevoegde kleine afbeeldingen Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  20190509_022107.jpg‎
Bekeken: 29
Grootte:  660,1 KB  
    Een vraag stellen kan je alleen maar wijzer maken!

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Kijk eens in de BIOS wat de boot volgorde is.
    Hij probeert nu van het netwerk op te starten.
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  3. #3
    Senior Member
    Donateur

    Geregistreerd
    24 februari 2011
    Locatie
    Ieper
    Afstand tot server
    ±337 km
    Het zou kunnen dat de bios geen harddisk ziet.
    probeer eerst een herstart, maar het kan ook zijn dat de harddisk stuk is.

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    SATA cable reseaten of een andere gebruiken, wil dat niet de SSD in een andere PC controleren of met een externe aansluiting aan een andere PC.
    We zijn niet helderziend, informatie graag, gebruik Speccy
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web
    Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz.

  5. #5
    Senior Member
    Donateur

    Geregistreerd
    24 februari 2011
    Locatie
    Ieper
    Afstand tot server
    ±337 km
    this product is covered by one or more of the following patents
    https://www.youtube.com/watch?v=R9h-lFbhZqQ

  6. #6
    Senior Member
    Verenigingslid
    snel0026's avatar
    Geregistreerd
    10 februari 2002
    Locatie
    Smilde
    Afstand tot server
    ±87 km
    IK heb de SSD gecloned. Dat betekent toch dat de ssd niet kapot kan zijn, toch?
    Maar ook denieuwe SSD geeft dezelfde foutmelding. Het BIOS ziet de schijf wel.
    Ik ga proberen er een nieuwe versie van Windows op te zetten en kijken wat hij dan doet.
    Een vraag stellen kan je alleen maar wijzer maken!

  7. #7
    Giga Senior Scrapheap's avatar
    Geregistreerd
    15 mei 2015
    Locatie
    Zeewolde
    Afstand tot server
    ±44 km
    Heb je intussen, zoals reeds eerder opgemerkt ( post #2 ), de bootvolgorde in de BIOS gecontroleerd..?
    Hij probeert nu van het netwerk op te starten i.p.v. de SSD.
    Desnoods herstel je de BIOS naar standaard waarden...
    Dit even controleren kost minder tijd dan Windows opnieuw installeren want dat heeft in dit geval geen zin....

  8. #8
    Senior Member
    Verenigingslid
    snel0026's avatar
    Geregistreerd
    10 februari 2002
    Locatie
    Smilde
    Afstand tot server
    ±87 km
    Ik had de BIOs al gecontroleerd en daar staat de SSD als eerste opstartmedium.
    Maar ik ga in ieder geval de BIOS eerst terugzetten naar standaardwaarden.
    Vandaag lukt me dat niet, maar ik meld me hier weer zo gauw ik dat heb gedaan.
    Een vraag stellen kan je alleen maar wijzer maken!

  9. #9
    Giga Senior
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Ik heb het ook wel eens gehad met een nieuwe SSD. De simpelste methode was om hem even in een ander systeem erbij te hangen en dat systeem normaal op te starten.
    Vaak was ie dan nog niet zichtbaar maar een schijfbeheer kon ik dan de SSD wel initialiseren en dan kon ik hem wel formatteren tot NTFS.
    Terug gezet in het oorspronkelijke systeem werd de SSD wel meteen door het bios herkend en kon ik Windows er probleemloos op installeren en daarna er nooit meer een probleem mee gehad.
    Ik heb nooit uitgezocht waarom het zo kwam, maar deze methode heeft toch zeker een aantal keren 100% gewerkt.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren