Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 9 van 9

Onderwerp: meerdere checkboxen van form gevolgd door inputbox

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    21 juli 2009
    Vraag is opgelost

    meerdere checkboxen van form gevolgd door inputbox

    Om de aangevinkte artikelen uit de Kataloog een aantal te kunnen meegeven per gekozen artikel heb ik een inputbox gebruikt.
    Nu met één geselecteerd artikel is dit geen probleem.
    Als ik meerdere artikels selecteer, verdwijnt de pop-up inputbox echter en moet ik ergens op de form klikken om deze zichtbaar te krijgen.
    Ik heb al van alles geprobeerd en gedurende 3 dagen het www doorgebladerd en krijg het helaas niet voor mekaar.

    Misschien wat voer voor de specialisten ter zake...
    gemaakt in MOP2010
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    Laatst aangepast door MarcBrood : 17 mei 2019 om 13:21

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Vervang de Checkboxes door TextBoxes, dan kan men daar direct het aantal ingegeven.
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  3. #3
    Junior Member
    Geregistreerd
    21 juli 2009
    Quote Origineel gepost door edmoor Bekijk Bericht
    Vervang de Checkboxes door TextBoxes, dan kan men daar direct het aantal ingegeven.
    Dat is natuurlijk een mogelijke oplossing, maar het originele startscherm heeft voorlopig 2 tabbladen, 9 rubrieken/afbeeldingen/Buttons.
    Als je doorklikt op één van de rubrieken, kom je op een formulier met 12 tabbladeren en elk blad heeft +/- 50 checkboxen, dit is een hele hoop werk, want dan moet ik deze ook allemaal gaan benoemen/linken toch?
    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Kataloog.jpg
Bekeken: 8
Grootte:  33,7 KB
    Laatst aangepast door MarcBrood : 18 mei 2019 om 05:45

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Het is een bewuste keuze dus.
    Wat je als probleem noemt zie ik hier echter niet gebeuren.
    De inputbox komt voor ieder geselecteerd artikel keurig in beeld.

    Als bij jou de Inputbox hardnekkig blijft weigeren kan je proberen of het bijgevoegde voorbeeld met een zelf gemaakte "InputBox" wel doet wat je wilt.
    Deze voorkomt ook meteen dat men iets anders dan cijfers kan ingeven en dat het venstertje wordt gesloten door op het kruisje te klikken.

    Kataloog test inputbox.xlsm
    Laatst aangepast door edmoor : 18 mei 2019 om 09:42
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  5. #5
    Junior Member
    Geregistreerd
    21 juli 2009
    Fantastisch, Uw voorbeeldje werkt zoals ik het hoopte!
    Alvast bedankt, nu ga ik de schermpositie nog even uitzoeken.

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    De schermpositie van die zelf gemaakte inputbox bedoel je?
    Dat kan zo:
    Code:
    ActiveCell.Offset(0, 5).Value = Aantal(ctrl.Caption, 10, 10)
     
    Private Function Aantal(Artikel As String, pLeft As Integer, pTop As Integer) As Integer
        With frmAantal
            .lblArtikel = Artikel
            .txtAantal = ""
            .txtAantal.SetFocus
            .StartUpPosition = 0
            .Top = pTop
            .Left = pLeft
            .Show
        End With
        
        Aantal = IIf(frmAantal.txtAantal = "", 0, frmAantal.txtAantal)
        Unload frmAantal
    End Function
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  7. #7
    Junior Member
    Geregistreerd
    21 juli 2009
    Nice!

    ActiveCell.Offset(0, 5).Value = Aantal(ctrl.Caption, 10, 10) -> voor wat staat de ,10 ,10) ?
    Hij geeft hierdoor een foutmelding, na deze te hebben verwijderd werkt hij perfect en word hij getoond zoals bij een default StartUpPosition(3)

    nogmaals bedankt

  8. #8
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Die 10 mag je zelf wijzigen, die staan for de Left en Top positie van die inputbox.
    Die worden doorgegeven aan de parameters pLeft en pTop in de functie:
    Private Function Aantal(Artikel As String, pLeft As Integer, pTop As Integer) As Integer

    Het werkt hier zonder enige foutmelding.
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  9. #9
    Junior Member
    Geregistreerd
    21 juli 2009
    Mijn fout, parameters vergeten in de functie...

    thanks a lot

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren