Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste
Weergeven resultaten 1 tot 20 van 23

Onderwerp: Hoe externe harddisk activeren

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    4 maart 2008
    Vraag is niet opgelost

    Hoe externe harddisk activeren

    Ik heb een externe Medion hdd die altijd werkte op mijn pc met dual boot W7 en Linux Mint. Na de upgrade naar W10 werkt hij niet meer in Windows. Bij Apparaatbeheer staat hij wel, met de melding Apparaat werkt correct en ook de drivers zijn up to date. Er staan meerdere sites op internet hoe je de schijf dan weer kunt activeren: via Schijfbeheer een (nieuwe) schijfletter toekennen. Je gaat dan naar Schijfbeheer (daar staat: schijf 2 niet toegewezen), Je moet dan rechts op de schijfbeschrijving klikken en kiezen voor: Stationsletter en paden wijzigen. Dan een letter geven en op Toepassen drukken. Heel duidelijk dus. Echter, als ik rechtsklik op de schijfbeschrijving of op de schijf zelf (het gearceerde vlak) dan zie ik nergens de optie: Stationsletter en paden wijzigen.

  2. #2
    Giga Senior
    Geregistreerd
    13 juni 2016
    Staat er informatie op? Is geformatteerd? Andere poort proberen? Screenshot van schijfbeheer op forum plaatsen?

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    4 maart 2008
    Staan backups op, anders had ik hem gewoon weer geformatteerd. Hij is NTFS geformatteerd omdat ik hem voor W en Linux gebruik. Kan wel plaatje gaan maken, maar in Schijfbeheer zie ik gewoon onder elkaar schijf 0 = C-schijf (ssd) met daarop dual boot W10 en Linux Mint. Schijf 1 = D-schijf (hdd) met bestanden. En schijf 2 is de externe hdd met melding 'Niet toegewezen'.
    Laatst aangepast door LWM : 12 juni 2019 om 16:27

  4. #4
    Giga Senior
    Geregistreerd
    13 juni 2016
    Ik lees geen concrete oplossingen op internet. Een hoop tekst en gezwam. Omdat er back-ups op staan, denk ik dat je met recovery software in aanraking komt. Wacht even af of Lange Pier reageert. Die is uiterst deskundig op dat gebied maar vraagt wel vaak om een screenshot van schijfbeheer.

  5. #5
    Giga Senior dotchiejack's avatar
    Geregistreerd
    28 december 2010
    Locatie
    Antwerpen
    Afstand tot server
    ±185 km
    Check eens het volgende
    Windows toets + r
    in de textbox diskmgmt.msc plakken.
    Dan met met rechtermuisknop klikken op de schijf.
    Kan je daar kiezen voor nieuw eenvoudig volume?
    MVG,
    Philiep
    Facebook is als gearresteerd worden: alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden...
    Soms merken mensen de dingen die we voor hen doen niet op, tot we er mee stoppen.
    Zie ook https://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  6. #6
    Giga Senior
    Geregistreerd
    13 juni 2016
    Als je dat uitvoert, raak je de gegevens dan niet kwijt!

  7. #7
    Giga Senior dotchiejack's avatar
    Geregistreerd
    28 december 2010
    Locatie
    Antwerpen
    Afstand tot server
    ±185 km
    Als je dat uitvoert, raak je de gegevens dan niet kwijt!
    Ik weet het niet, heb zelf nog niet voor een dergelijke keuze gestaan, maar in mijn berichtje heb ik alleen gevraagd als het kon.
    Nu zit TS met een niet toegewezen disk waar hij voorlopig niets mee kan aanvangen, met nieuw volume wordt de schijf misschien weer bruikbaar?
    MVG,
    Philiep
    Facebook is als gearresteerd worden: alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden...
    Soms merken mensen de dingen die we voor hen doen niet op, tot we er mee stoppen.
    Zie ook https://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  8. #8
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Met de rechtermuisklik op het grijze vlak waar schijf 2 staat, welke opties heb je dan?
    https://www.partitionwizard.com/free...n-manager.html
    Of kijk eens met Minitool of je hem wel kunt initialiseren en een schijfletter geven.

    Screenshots hier neerzetten kan helpen idd
    Laatst aangepast door Lange Pier : 12 juni 2019 om 17:29
    We zijn niet helderziend, informatie graag, gebruik Speccy
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web
    Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz.

  9. #9
    Giga Senior
    Geregistreerd
    13 juni 2016
    Dat is een verkeerde gedachtegang. Dat risico mogen wij iemand niet aandoen. Het is een te grote gok en is wellicht onomkeerbaar.
    Laatst aangepast door Senso : 12 juni 2019 om 18:07

  10. #10
    Senior Member
    Geregistreerd
    4 maart 2008
    Ik zit nu niet achter mijn pc waar het om gaat, maar ik herinner me dat als ik onder Schijfbeheer rechts klik op dat grijze vlak van schijf 2, ik de optie 'Nieuw volume maken' kreeg. Dat leek me inderdaad een beetje tricky, want ik wil mijn backups niet kwijt.
    Als ik op internet zoek onder 'externe hdd wordt niet gezien' vindt ik wel een tiental sites - oa van Microsoft - waar staat dat als je in Schijfbeheer rechtsklikt op de bewuste schijf - in mijn situatie dus schijf 2 - je de optie moet krijgen 'Stationsletter en paden wijzigen'. Vervolgens kun je dan een stationsletter intikken. Maar die optie krijg ik dus niet te zien.

  11. #11
    Giga Senior whittey's avatar
    Geregistreerd
    11 maart 2005
    Locatie
    Ik woon thuis !
    Dan is uitbouwen en in je pc monteren misschien de beste keus nog ..

  12. #12
    Giga Senior
    Geregistreerd
    13 juni 2016
    je de optie moet krijgen 'Stationsletter en paden wijzigen'
    Dat die optie ontbreekt, is Google niet aan het verstand te brengen. Ik kan dat niet vinden. Via diskpart zou het ook moeten kunnen. Lees ook het tweede deel in dat artikel. Het risico is voor jou zelf. Lees post 8 nog eens goed.
    Laatst aangepast door Senso : 12 juni 2019 om 18:25

  13. #13
    Senior Member AenA's avatar
    Geregistreerd
    5 september 2008
    Locatie
    Den Haag
    Afstand tot server
    ±111 km
    Ik begrijp het niet, het is toch een back-up?

    Dus gewoon formatteren en de back-up opnieuw naken.
    Data recovery is mijn vak. Het opvolgen van adviezen is voor eigen risico.
    Hoe waardevol de gegevens ook zijn, eerst zelf knutselen, want dat is gratis.
    De kans op het permanente verlies van bestanden is dus ook helemaal gratis.

  14. #14
    Senior Member AenA's avatar
    Geregistreerd
    5 september 2008
    Locatie
    Den Haag
    Afstand tot server
    ±111 km
    Ik begrijp het niet, het is toch een back-up?

    Dus gewoon formatteren en de back-up opnieuw maken.
    Data recovery is mijn vak. Het opvolgen van adviezen is voor eigen risico.
    Hoe waardevol de gegevens ook zijn, eerst zelf knutselen, want dat is gratis.
    De kans op het permanente verlies van bestanden is dus ook helemaal gratis.

  15. #15
    Giga Senior
    Geregistreerd
    13 juni 2016
    want ik wil mijn backups niet kwijt.
    Dat zal TS wel niet voor niets schrijven.
    @AenA
    Je kunt niet alles begrijpen. Ligt er gewoon aan waaruit die diverse back-ups bestaan. Maak altijd meerdere back-ups op verschillende opslagmedia. Jouw antwoord gaat ook volledig voorbij aan het probleem. Waarom en hoe kan het dat die optie ontbreekt!

  16. #16
    Senior Member AenA's avatar
    Geregistreerd
    5 september 2008
    Locatie
    Den Haag
    Afstand tot server
    ±111 km
    Een back-up is altijd een kopie van bestaande gegevens.
    De TS zal wel bedoeld hebben dar er gegevens op staan,die naar de schijf zijn verplaatst om ruimte op zijn PC vrij te maken.

    Dat is dus geen back-up.
    Data recovery is mijn vak. Het opvolgen van adviezen is voor eigen risico.
    Hoe waardevol de gegevens ook zijn, eerst zelf knutselen, want dat is gratis.
    De kans op het permanente verlies van bestanden is dus ook helemaal gratis.

  17. #17
    Senior Member
    Geregistreerd
    4 maart 2008
    Zat Backup op maar ook een archiefje met docs die ik niet kwijt wil.
    Heb de pc in Linux (dual boot met W10) opgestart en daar kon ik wel gewoon in de externe schijf. Vervolgens alles naar de interne schijf gekopieerd en daarna nieuwe backup gemaakt op een andere externe schijf. Vervolgens weer in W10 opgestart en de externe schijf geformatteerd als ntfs. Dat ging heel snel, maar na afloop stond alles er nog op! Ook na meerdere keren.
    Daarna weer in Linux opgestart. Daarin zit een progje Schijven. Werkt als Gparted maar veel makkelijker. Daar de externe schijf aangekoppeld en geformatteerd als ntfs, Bleef nog 21Gb onzichtbaar over.
    Vervolgens weer in W10 opgestart. Naar schijfbeheer en daar 'Eenvoudig nieuw volume maken' aangeklikt en toen was hij leeg en weer bruikbaar als ntfs in W10 en in Linux.

  18. #18
    Giga Senior
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    NTFS aanmaken en gebruiken onder Linux kan wel sinds relatief kort (was heel lang experimenteel) maar kijk er mee uit. ExFAT is een speciale driver voor nodig. FAT32 is nog het best als je geen bestanden groter dan 2Gb hebt.

  19. #19
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Geen driver nodig indien Windows Vista of hoger en FAT32 kan tot 4GB files bevatten.
    https://nl.wikipedia.org/wiki/ExFAT

    Maar goed, had gewoon in Minitool kunnen worden geregeld maar waarom zou je het makkelijk doen als het moeilijk kan, screenshot heb ik ook niet gezien......
    We zijn niet helderziend, informatie graag, gebruik Speccy
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web
    Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz.

  20. #20
    Giga Senior
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    ExFAT: Theoretische maximale bestandsgrootte van 264 bytes (16 exbibytes), tegenover 232 bytes (4 gibibytes) in FAT32
    ExFAT is niet gelimiteerd tot die 4 GB.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren