Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 10 van 10

Onderwerp: VlookUP of FIND functie. Graag jullie hulp!

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    11 juni 2019
    Vraag is niet opgelost

    Exclamation VlookUP of FIND functie. Graag jullie hulp!

    Goedemorgen allemaal,

    Wellicht is het heel simpel echter lukt mij de onderstaande niet;

    In kolom A en B heb ik de volgende fictieve waardes;

    A - B

    AA - Storing
    AA - Aanvraag
    AA - Fout
    CC - Goed
    CC - Slecht
    CC - Meer
    XX - Minder
    XX - Veel
    XX - Wei


    De bedoeling is dat ik aan de hand van de kenmerk in kolom A (AA of CC, enz.) de waardes vanuit kolom B interface naar een andere kolom.

    Het is mij niet gelukt en graag jullie hulp boys!

    Grtjes,

    YnS
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    Laatst aangepast door yns89 : 13 juni 2019 om 09:50

  2. #2
    Giga Senior AlexCEL's avatar
    Geregistreerd
    3 april 2014
    Locatie
    Groningen
    Afstand tot server
    ±117 km
    Welkom alsnog.
    ...aan de hand van de kenmerk in kolom A de waardes vanuit kolom B interface naar een andere kolom.
    Dit zou zoveel meer zeggen met een voorbeeldbestand (Excel) erbij...
    -- een voorbeeldbestandje zegt meer dan 1000 woorden --

  3. #3
    Junior Member
    Geregistreerd
    11 juni 2019
    Quote Origineel gepost door AlexCEL Bekijk Bericht
    Welkom alsnog.

    Dit zou zoveel meer zeggen met een voorbeeldbestand (Excel) erbij...
    Bedankt voor je reactie. Ik heb een bijlage toegevoegd. Ik hoop dat het nu wel duidelijk is

  4. #4
    zo?
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden

  5. #5
    Junior Member
    Geregistreerd
    11 juni 2019
    Quote Origineel gepost door JimVeerman Bekijk Bericht
    zo?
    Nou niet helemaal . Ik heb het bestand (voorbeeld)veranderd voor meer duidelijkheid. De bedoeling is dat onder de tab Template de gegevens vanuit Sheet1 geinterfaced wordt. Dus onder Locatie 1 (template) dienen de gegevens vanuit de kolom G(sheet1) geinterfaced te worden inclusief aantal meldingen onder Q1 in template.


    Hopelijk is dit wel voldoende

  6. #6
    Giga Senior AlexCEL's avatar
    Geregistreerd
    3 april 2014
    Locatie
    Groningen
    Afstand tot server
    ±117 km
    Je maakt het jezelf wel heel moeilijk met deze opzet van je bestand. Namen van locaties niet gelijk, wisselende lengtes tabellen op tabblad template. Veel handmatig aanpaswerk van de gebruikte formules nodig.

    In voorbeeld formule gebruikt om aanvragen voor locatie 1 te bepalen. Indien je unieke waarden wilt moet formule worden uitgebreid. Let op: het is een matrixfunctie, die moet je afsluiten met Control+Shift+Enter. Mag je zelf aanpassen voor de rest van de locaties.

    In principe werkt een draaitabel veel gemakkelijker voor gegevensanalyse. Als de je Q1/Q2 data ook nog toevoegt aan je gegevenstabel kun je heel snel analyses doen.
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    -- een voorbeeldbestandje zegt meer dan 1000 woorden --

  7. #7
    zo dan?
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden

  8. #8
    Junior Member
    Geregistreerd
    11 juni 2019
    Quote Origineel gepost door JimVeerman Bekijk Bericht
    zo dan?
    Top! we zijn aardig op weg dit heeft mij echt geholpen!! Bedankt hiervoor. Echter zag ik dat je de data op row nummers hebt gebaseerd(template). Zoals;
    =IF(Sheet1!A2<>"locatie1
    . Het is een datadump en het kan zijn dat kenmerk ''Locatie 1'' tot rij A20 is (ipv A14 wat nu het geval is).

    Dat geldt ook voor de Q1 cijfers;
    =IF(Sheet1!A14<>"locatie2"
    . Het kan zijn dat ''Locatie2'' niet op A14 zit maar op A16.

    Kortom, de data kan beter op de kenmerk(Locatie1, Locatie2, Locatie3, Locatie4) gebaseerd worden. Bijv; Als locatie1 in een bepaalde range vindbaar is dan moet het geinterfaced worden naar de template en de aantal meldingen zoeken aan de hand van de kenmerk(Locatie1, enz. niet op de rijnummer).


    Quote Origineel gepost door AlexCEL Bekijk Bericht
    Je maakt het jezelf wel heel moeilijk met deze opzet van je bestand. Namen van locaties niet gelijk, wisselende lengtes tabellen op tabblad template. Veel handmatig aanpaswerk van de gebruikte formules nodig.

    In voorbeeld formule gebruikt om aanvragen voor locatie 1 te bepalen. Indien je unieke waarden wilt moet formule worden uitgebreid. Let op: het is een matrixfunctie, die moet je afsluiten met Control+Shift+Enter. Mag je zelf aanpassen voor de rest van de locaties.

    In principe werkt een draaitabel veel gemakkelijker voor gegevensanalyse. Als de je Q1/Q2 data ook nog toevoegt aan je gegevenstabel kun je heel snel analyses doen.
    Deze heb ik toegepast en dit werkt super goed want het is niet gebaseerd op bepaalde rijnummer. Echter mis ik dan Q1 kant voor de cijfers Als ik deze kant ook heb is het Perfecto!!

    Dit was een fictieve template. Op de echte template staan ze goed en recht. De namen van de locaties zijn variabel. In het echte versie heb ik ook draaitabel voor meerdere Locaties. De data vanuit de template zal geinterfaced worden in de tabellen( aantal formules ontbreken nog ).

    Edit:
    Echter mis ik dan Q1 kant voor de cijfers Als ik deze kant ook heb is het Perfecto!!
    . Deze is me gelukt!!YEahhhh
    =IFERROR(INDEX(Sheet1!$C:$C;SMALL(IF(Sheet1!$A$2:$A$1000=$A$1;ROW($2:$1000));ROW(C2)));"")
    Volgende week ga ik proberen om mijn bestand helemaal af te ronden! (Aan het eind wil ik alles in macro nemen hoop dat het lukt)
    Laatst aangepast door yns89 : 14 juni 2019 om 08:23

  9. #9
    Junior Member
    Geregistreerd
    11 juni 2019
    Goedemorgen Boys!

    Ik loop tegen een probleem aan met de template. Als ik een nieuwe tabblad met de naam Sheet1(een nieuwe datadump) plak in het bestand dan worden de formules niet automatisch herberekend(excel opties nagelopen die staan goed).

    Hoe kan ik ervoor zorgen dat de template elke keer met een nieuwe datadump(Sheet1) de gegevens automatisch pakt

    Ik hoor het graag boys!

  10. #10
    Mega Senior cow18's avatar
    Geregistreerd
    24 mei 2008
    Locatie
    Alveringem, België
    Aan het eind wil ik alles in macro nemen hoop dat het lukt
    Doe het dan direkt in een macro zonder die domme formules.
    In een wip klaar, telkens met een andere datadump, alleen begrijp ik de opzet voorlopig niet.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren