Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 10 van 10

Onderwerp: Tekstvak leeg maken door macro

  1. #1
    Vraag is opgelost

    Question Tekstvak leeg maken door macro

    Hoi,

    Il wil graag dat het tekstvak wat op het tweede tabblad staat leeg wordt gemaakt zodra ik de macro actieveer. De cellen op het eerst blad leeg maken is me gelukt.
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    "Waarom zou iemand voor de tweede keer het wiel uitvinden, wel kun je evt het wiel verbeteren"

  2. #2
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Even een macro opnemen en dan kom je een heel eind.

    Code:
    Sheets("Blad2").Shapes.Range(Array("TextBox 1")).TextFrame2.TextRange.Characters.Text = ""
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  3. #3
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    18 juli 2008
    In een Nederlandstalig versie zal dat niet gaan met "Textbox 1', die heet hierin 'Textvak 1'.

    Hernoem de Textvak of geef de het nummer op zoals hier.
    Code:
    Sheets("Blad2").Shapes(1).TextEffect.Text = ""
    ____________
    Met vriendelijke groet,
    Harry

    Lag nooit om de keuzes van dien vraauw, bist ter zulf aine van....
    (Grunnegs-Gronings)

  4. #4
    Giga Senior
    Verenigingslid
    SjonR's avatar
    Geregistreerd
    10 november 2016
    Locatie
    Zaandam
    Afstand tot server
    ±116 km
    deze werkt prima in de NL-versie:

    Code:
    Blad2.Shapes("Textbox 1").TextFrame.Characters.Text = ""

  5. #5
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    18 juli 2008
    Hier niet @SjonR,

    Foutmelding: Het item met de opgegeven naam is niet gevonden. Excel 2007.
    Dus niet compatibel voor alle versies.
    Laatst aangepast door HSV : 13 augustus 2019 om 17:28 Reden: niet
    ____________
    Met vriendelijke groet,
    Harry

    Lag nooit om de keuzes van dien vraauw, bist ter zulf aine van....
    (Grunnegs-Gronings)

  6. #6
    Giga Senior
    Verenigingslid
    SjonR's avatar
    Geregistreerd
    10 november 2016
    Locatie
    Zaandam
    Afstand tot server
    ±116 km
    ja, dan zal de versie bepalend zijn. Ik heb 2016.

  7. #7
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Nee is niet versie bepalend. Het zijn, denk ik, de taalinstellingen in Windows. De macro heb ik opgenomen in XL-2010 met de taalinstelling op Nederlands. Als ik het bestand hier open in XL-2016 met de taalinstelling op Engels heet het toch 'Tekstvak 1'. De wondere wereld van Microsoft
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  8. #8
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    18 juli 2008
    Dan doen we het daar maar mee.
    Ik heb geen vergelijkingsmateriaal.
    ____________
    Met vriendelijke groet,
    Harry

    Lag nooit om de keuzes van dien vraauw, bist ter zulf aine van....
    (Grunnegs-Gronings)

  9. #9

    Thumbs up Thnx iedereen voor input

    Met de oplossing van VenA ben ik stuk verder gekomen en werkt gekregen.
    "Waarom zou iemand voor de tweede keer het wiel uitvinden, wel kun je evt het wiel verbeteren"

  10. #10
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Lijkt mij niet de beste keuze maar wat werkt dat werkt.
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren