Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 8 van 8

Onderwerp: Excel formule naar Acces

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    4 september 2019
    Vraag is opgelost

    Excel formule naar Acces

    Goedemiddag,

    Ik probeer een Excel formule om te bouwen naar Acces, maar ik maak ergens een fout. Hopelijk kunnen jullie me op weg helpen.

    Het gaat om deze Excel formule:

    =ALS(B3<>"Completed";"";ALS(EN(B3="Completed";'SAP Orders'!AE3="");J3;'SAP Orders'!AE3))

    Daar heb ik dit voor gemaakt in Acces:

    IIf([tbl Inlezen ORDERS TASK SAP].[status_code]="Completed";"";IIf([tbl Inlezen ORDERS TASK SAP].[status_code]="Completed";IIf([tbl Inlezen ORDERS TASK SAP].[user_field_18882]="";[tbl Inlezen ORDERS TASK SAP].[user_field_5584];[tbl Inlezen ORDERS TASK SAP].[user_field_18882])))

    Ik krijg geen foutmelding in Acces als ik de query uitvoer, maar de tabel die gevuld moet worden blijft leeg. Als ik de code verwijder en de query uitvoer, dan vult de tabel wel.

    Alvast bedankt voor het meedenken!
    Laatst aangepast door Rumbatje : 16 september 2019 om 15:28

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Doe er eens een voorbeeldje bij, want dit zegt ons natuurlijk niets.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  3. #3
    Code:
    IIF([tbl Inlezen ORDERS TASK SAP].status_code <> "Completed"; NULL;
    IIf([tbl Inlezen ORDERS TASK SAP].[status_code]="Completed" AND IsNull([tbl Inlezen ORDERS TASK SAP].[user_field_18882]);[tbl Inlezen ORDERS TASK SAP].[user_field_5584];[tbl Inlezen ORDERS TASK SAP].[user_field_18882]))
    Tardis

  4. #4
    Junior Member
    Geregistreerd
    4 september 2019
    Quote Origineel gepost door OctaFish Bekijk Bericht
    Doe er eens een voorbeeldje bij, want dit zegt ons natuurlijk niets.
    Ach ja, natuurlijk zegt dit jullie niks, logisch

    Waarom zegt dit jullie zo niks en hoe kan ik in het vervolg zulke vragen formuleren, zodat het wel iets zegt? Je hebt het over een voorbeeld? Ik ben nog helemaal niet thuis in Excel en Acces, dat blijkt dus uit mijn vraagstelling. Wat voor voorbeeld kan ik hierover gegeven? Wil je het Excel bestand en de database?

  5. #5
    Junior Member
    Geregistreerd
    4 september 2019
    Quote Origineel gepost door Tardis Bekijk Bericht
    Code:
    IIF([tbl Inlezen ORDERS TASK SAP].status_code <> "Completed"; NULL;
    IIf([tbl Inlezen ORDERS TASK SAP].[status_code]="Completed" AND IsNull([tbl Inlezen ORDERS TASK SAP].[user_field_18882]);[tbl Inlezen ORDERS TASK SAP].[user_field_5584];[tbl Inlezen ORDERS TASK SAP].[user_field_18882]))
    Tardis
    Bedankt, ik ga deze code proberen.

  6. #6
    Senior Member NoellaG's avatar
    Geregistreerd
    10 april 2019
    Locatie
    Melsele
    Afstand tot server
    ±195 km
    Als het niet helpt even checken of tblInlezenOrdersTaskSAP leeg is (is null), of misschien een lege tekst bevat "".
    Het verschil is waarschijnlijk dat in Excel je de functie EN(A;B) gebruikt en in Access je (A and B) moet gebruiken.

    Vriendelijke groeten
    Noëlla

  7. #7
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Quote Origineel gepost door Rumbatje Bekijk Bericht
    Waarom zegt dit jullie zo niks en hoe kan ik in het vervolg zulke vragen formuleren, zodat het wel iets zegt? Je hebt het over een voorbeeld?
    Ik ben een beetje dommer dan de anderen die hier antwoord geven, dus ik wil graag zien waarom een query niet werkt. Dus ik heb graag een database (in dit forum) met daarin de tabellen en de query zodat ik kan zien waarom de formule niet werkt. Want dat kan verschillende oorzaken hebben, waaronder verkeerde veldinstellingen. De andere helpers doen dat dus blijkbaar een stuk handiger .
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  8. #8
    Junior Member
    Geregistreerd
    4 september 2019
    Ok, duidelijk

    Code van Tardis werkt.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren