Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 8 van 8

Onderwerp: Messagebox

  1. #1
    Vraag is niet opgelost

    Messagebox

    Hallo

    Ik ken (en da,s al een prestatie): If MsgBox("whatever tekstje", vbYesNo, "Let op !") = vbYes Then

    ik krijg 2 knoppen "Ja" en "Neen"

    Kan ik Msgbox aanpassen zodat ik 3 knoppen krijg? met bvb "Ja", "Neen" en "Annuleren"

    Hoe doe je dat?

    Bedankt
    JP

  2. #2
    Senior Member
    Verenigingslid
    JanBG's avatar
    Geregistreerd
    30 augustus 2017
    Locatie
    Flevoland
    Hoi,

    vbYesNoCancel
    You're never wrong to do the right thing

    Mark Twain

  3. #3
    Ok maar stel dat k wil
    “Open”, “Sluiten” en “Afsluiten”
    Ik zeg maar wat...
    Bedankt

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    De knop teksten kan je niet wijzigen.
    Gebruik "whatever tekstje" voor de juiste vraagstelling.

    Ik zou het dan zo gebruiken:
    Code:
    Select Case MsgBox("whatever tekstje", vbYesNoCancel, "Let op!")
        Case vbYes
            'Actie bij Ja
        Case vbNo
            'Actie bij Nee
        Case vbCancel
            'Actie bij Annuleren
    End Select
    Laatst aangepast door edmoor : 12 oktober 2019 om 11:57
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  5. #5
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Het lijkt mij nogal verwarrend om met één knop drie acties uit te laten voeren die je vervolgens niet kunt aangeven op de knop zelf. Je weet dus nooit welke actie je uitvoert met de knoppen. In jouw geval zou ik dus aparte knoppen maken voor Openen (ander formulier, neem ik aan?) Sluiten (Huidig formulier?) en Afsluiten (moet de database betreffen).
    In de Sluiten kun je dan nog kiezen voor vbYesNoCancel zoals JanBG al aangaf, waarbij de keuze dan dus het huidige formulier betreft. Cancel zou altijd het annuleren van een actie moeten zijn, en moet je al helemaal niet gebruiken voor handelingen die dat niet zijn.

    Je kunt natuurlijk altijd een los pop-up formulier gebruiken met drie knoppen met de door jou gewenste teksten. Maar dat formulier moet je dan toch ook weer op de een of andere manier aanroepen .
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  6. #6

    deze eigenschap of methode wordt niet ondersteund door dit object

    hallo,
    Ik schrijf:
    tmp = InputBox("", "", Forms.[weergave patiënt].Kode & ";" & Forms.[weergave_patiënt].STRAAT)
    en krijg als melding:
    deze eigenschap of methode wordt niet ondersteund door dit object

    De naam van het formulier is correct... velden bestaan..
    Wat is er fout?

    Bedankt
    JP

  7. #7
    Senior Member
    Verenigingslid
    JanBG's avatar
    Geregistreerd
    30 augustus 2017
    Locatie
    Flevoland
    Hoi,

    Het blijft een beetje gokken zonder voorbeeldje.

    AVG proof uiteraard
    You're never wrong to do the right thing

    Mark Twain

  8. #8
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    volgens mij hebben we het hier wel vaker over gehad: als je code vanaf een formulier draait, is het niet nodig om nog apart naar dat formulier te verwijzen. Dan kun je beter zo werken:
    Code:
         tmp = InputBox("", "", Me.Kode & ";  " & Me.STRAAT)
    Wil je het tóch op jouw ingewikkelde manier doen, dan moet je eerst aangeven dat je vanaf een formulier werkt.
    Code:
         tmp = InputBox("", "", Forms![weergave patiënt].Form!Kode & ";" & Forms![weergave_patiënt].Form!STRAAT)
    al wil ik uit het hoofd de uitroeptekens en punten nog wel eens verwisselen .
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren