Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 10 van 10

Onderwerp: Als cel is leeg dan inhoud van ene cel naar andere cel, anders niets doen.

  1. #1
    Mega Senior
    Verenigingslid
    anton44's avatar
    Geregistreerd
    20 mei 2005
    Locatie
    ergens in Midden Limburg
    Vraag is niet opgelost

    Als cel is leeg dan inhoud van ene cel naar andere cel, anders niets doen.

    Voor de volgende situatie ben ik op zoek naar een oplossing - zo mogelijk met VBA:

    Verwoord: als(isleeg(B3);kopieer inhoud E3 naar C3); anders niets doen)

    Zie voorbeeld.
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    Met dank en vriendelijke groet,
    Ton

  2. #2
    Mega Senior Ad Becude's avatar
    Geregistreerd
    13 mei 2006
    Locatie
    Ergens in de polder van west Zeeuws-Vlaanderen
    En wat moet er dan met de waarde in C3 gebeuren?
    Laat niet als dank.......maar laat ff weten of de geboden oplossing werkt.....of niet.

    Groet Ad
    P.S.
    Wil je zelf geen e-mails via het forum ontvangen, stuur er mij dan ook geen.

  3. #3
    Mega Senior
    Verenigingslid
    anton44's avatar
    Geregistreerd
    20 mei 2005
    Locatie
    ergens in Midden Limburg
    Quote Origineel gepost door Ad Becude Bekijk Bericht
    En wat moet er dan met de waarde in C3 gebeuren?
    Als cel C3 onder voorwaarde gevuld is met de waarde of tekst van E3 is dit stuk gereed om verder te werken met het aanwezige script.
    Geldt voor alle cellen in kolom 3.
    Met dank en vriendelijke groet,
    Ton

  4. #4
    zo dan?
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden

  5. #5
    Mega Senior
    Verenigingslid
    anton44's avatar
    Geregistreerd
    20 mei 2005
    Locatie
    ergens in Midden Limburg
    Quote Origineel gepost door emields Bekijk Bericht
    zo dan?
    Met dank.
    Werkt als principe ook in mijn volledige model maar voor het variabele cellenbereik in kolom B zag ik graag nog een optimalisatie
    Voor een andere code gebruik ik als voorbeeld:
    Code:
    Range("S8:S" & [A65536].End(xlUp).Row).Select
    Kan een dergelijk variabel bereik hier ook ingepast worden
    Met dank en vriendelijke groet,
    Ton

  6. #6
    Mega Senior
    Verenigingslid
    anton44's avatar
    Geregistreerd
    20 mei 2005
    Locatie
    ergens in Midden Limburg
    Gevonden door regel 10 te vervangen door regel 20 en regel 30.
    Code:
    Sub Knop1_Klikken()
    10  ' For Each cell In Range("b3:b30")
    20  Range("b3:b" & [A65536].End(xlUp).Row).Name = "Cellenbereik"
    30  For Each cell In Range("Cellenbereik")
    40  If cell = "" Then cell.Offset(, 1) = cell.Offset(, 6).Value
    50  Next
    60  End Sub
    Laatst aangepast door anton44 : 12 oktober 2019 om 17:18
    Met dank en vriendelijke groet,
    Ton

  7. #7
    dat zal niet veel resultaat geven. stel dat kolom B leeg is en E gevuld moet je tellen tot de laatste cel in kolom E.
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden

  8. #8
    Mega Senior
    Verenigingslid
    anton44's avatar
    Geregistreerd
    20 mei 2005
    Locatie
    ergens in Midden Limburg
    Quote Origineel gepost door emields Bekijk Bericht
    dat zal niet veel resultaat geven. stel dat kolom B leeg is en E gevuld moet je tellen tot de laatste cel in kolom E.
    Bedankt voor je reactie.

    Er wordt gekeken naar de laatste cel in kolom A (datum).
    Deze is altijd gelijk of lager gevuld dan b of e.

    Ik zal beide methoden nog een verder vergelijken
    Met dank en vriendelijke groet,
    Ton

  9. #9
    Wist ik veel dat kolom A ook ingevuld was, in uw voorbeeld was ze leeg.
    veel sucses

  10. #10
    Mega Senior
    Verenigingslid
    anton44's avatar
    Geregistreerd
    20 mei 2005
    Locatie
    ergens in Midden Limburg
    Quote Origineel gepost door emields Bekijk Bericht
    Wist ik veel dat kolom A ook ingevuld was, in uw voorbeeld was ze leeg.
    veel sucses
    emields,

    Met waardering heb ik je hulp kunnen gebruiken om mijn model weer een stap te verbeteren.

    Bij het maken van een voorbeeldbestand is er een afweging wat er wel in moet staan en wat er kan wegblijven om de vraag niet te complex te maken.
    Ik had bewust gekozen om de data vanaf kolom B te tonen. Daarnaast heb ik in #6 de range & [A65536] opgenomen.

    Nogmaals dank voor je hulp.
    Met dank en vriendelijke groet,
    Ton

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren