Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 19 van 19

Onderwerp: HD naar andere laptop

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    2 februari 2011
    Locatie
    Belgie >> Aan de Kust
    Vraag is opgelost

    HD naar andere laptop

    Hallo,

    kan ik in mijn laptop een SSD klaarmaken , dus nieuwe win10 er op ,office er op ,foto's , AVI filpjes etc ....en dan deze plaatsen in een andere laptop ....zodat hij daar de bestaande HD kan vervangen en dan ook verder werkt.

    grt

  2. #2
    Giga Senior Scrapheap's avatar
    Geregistreerd
    15 mei 2015
    Locatie
    Zeewolde
    Afstand tot server
    ±44 km
    Je kunt het proberen maar de kans op problemen is zeer groot aangezien de laptops verschillende hardware aan boord hebben ( moederbord,chipset, processor etc ) en dus zal Win 10 in een andere laptop waarschijnlijk niet willen activeren.
    De juiste manier is de SSD gewoon in de bedoelde laptop te zetten en daar de Win 10 installatie uitvoeren...
    Dan hoef je ook maar 1 laptop open te maken en dat is dus minder werk, de rest maakt totaal geen verschil dus ik vraag me af waarom je dat zou willen..?
    Jouw Win 10 licentie werkt niet op een andere laptop dus...

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    2 februari 2011
    Locatie
    Belgie >> Aan de Kust
    Dag Scrapheap,

    dank voor de snelle reactie ...O.K. weer wat bijgeleerd !!

    ik wilde het doen ,in mijn laptop de SSD klaarmaken en dan deze gaan plaatsen in de Laptop bij de dochter .

    Heb deze week 2 ssd gekocht ...één voor mij en één van de dochter .

    gisteren heb ik de bestaande HD uit mijn laptop gehaald en er de ssd ingeplaatst , de windows 10 opgezet via een usb opstartdisk ....dus dat is gelukt , wel vreemde pictogrammen , in de zin van ...ze zijn dikker en niet zo mooi , heb er ook google chrome opgezet ,hier zijn de letters ook anders dan eerder, dus met de gewone HD ....dat ben ik nu aan het zoeken hoe ik dat moet doen ,zodat het hetzelfde is als met de bestaande HD ..misschien weet jij raad .

    Momenteel zit er nu terug de oude HD in , anders kan ik niet mailen ,ik gebruik office 2007 ( destijds ...jaren geleden echt aangekocht ) deze week kocht ik op ebay office 2019 aan ( hopelijk werkt ze ) dus die wil ik dan op de ssd zetten en daar dan outlook gebruiken , wat ik ook in de 2007 gebruik .

    Ik zal dus nadien moeten uitzoeken of ik de pst files kan overzetten van de 2007 naar de 2019 ,want ik wil alle mails behouden, zeker die van voor mijn pensioen aanvraag , documenten ,verzekeringen ,laatste werkgever etc ...enfin belangrijke dingen voor mij , die bij wijze van spreken op papier staan .Maar nu kwam ik gisteren tegen dat office 2019 geen pst files heeft , dat het andere types van files zijn en dan zou ik de 2007 pst files niet kunnen gebruiken , in dit geval zal ik dan op de ssd misschien ( liever niet ) terug 2007 moeten installeren ...of op ebay uitkijken naar office 2016.
    alle tips zijn welkom natuurlijk

    grt

  4. #4
    Giga Senior Scrapheap's avatar
    Geregistreerd
    15 mei 2015
    Locatie
    Zeewolde
    Afstand tot server
    ±44 km
    Zou eerst eens controleren of je wel de meest recente driver voor je videokaart gebruikt en deze zo nodig updaten.
    Daarnaast handmatig Windows Update starten, net zo vaak tot er geen updates meer beschikbaar zijn en kijk eens hoe het dan is..?

    Met Mailstore Home ( gratis ) kun je al je oude mail uit Outlook 2007 backuppen en exporteren naar verschillende andere email-formaten waaronder ook Outlook 2019 en deze dus in de nieuwe Outlook importeren.

  5. #5
    Senior Member
    Geregistreerd
    2 februari 2011
    Locatie
    Belgie >> Aan de Kust
    Hallo,

    Al bedankt voor de tips en reactie , ga het zeker in de komende dagen proberen ...De HD er even uitnemen en de SSD plaatsen is maar een paar min .

    Enfin , dat ik nu lees dat je toch de pst files van 2007 naar 2019 zou kunnen overbrengen !

    Wat nu wel werkt is de regeling van de lichtsterkte scherm , op een bepaald moment werkte dat niet meer ....dit was nu zo al ,gedurende een jaar denk ik en volgens mij heeft dit fenomeen zich voorgedaan na updates van win 10 .

    bleef zeker informeren hoe het hier verder loopt ....

    grt

  6. #6
    Giga Senior
    Verenigingslid
    srpchulp's avatar
    Geregistreerd
    16 juni 2009
    Locatie
    Den Haag
    Afstand tot server
    ±111 km
    Ik heb dat soort zaken eens uitgeprobeerd met de meest waanzinnige verschillen, gewoon om te kijken wat windows 10 allemaal accepteerde (intel chipset en dan in een amd-chipset, deskop-pc en dan in een laptop plaatsen) en het werkte allemaal met windows 10. Na wat nadenken en wat herstarts werkt het gewoon en is windows geactiveerd op de andere pc, maar..... de activatie bij de oorspronkelijke pc was dan weg.
    Op de oorspronkelijke pc moest dan windows opnieuw geinstalleerd worden om het te alten werken.
    Ma.w. u schiet er niets mee op om het zo te doen.
    Dat dit kan is alleen handig als de oorspronkelijke pc kapot is en toch niet meer gebruikt gaat worden.

  7. #7
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Vreemde manier van werken, normaal kloon je de schijf, kan tegenwoordig met de sata aansluitingen gewoon in en PC of anders met een externe behuizing.

    Als je het perse op jouw manier wil doen, geen key ingeven.
    We zijn niet helderziend en glazen bollen zijn erg zeldzaam, geef ons informatie a.u.b., gebruik Speccy
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web

  8. #8
    Senior Member
    Geregistreerd
    2 februari 2011
    Locatie
    Belgie >> Aan de Kust
    Hallo,

    Ik heb het weer eens goed gedaan ,maar dan in negative zin hé ...Ik wilde dus vandaag upgrades doen ,windows en driver van de video kaart ,had ook reeds speccy geinstalleerd om eventueel te kunnen zien over welke beeld£/video kaart het gaat ?omdat er op de site 3 verschillende staan voor de Acer 7741G .Voor win 10 niets te vinden ,wat natuurlijk kan want de laptop is aangekocht in de laatste win7 periode .

    enfin , ik had gisteren de ssd geplaatst ( is er nu weer uit om te kunnen mailen ,dus de bestaande HD zit er in ) ik had win 10 geinstallleerd vanop een USB opstart disk, op naam van mijn vrouw en haar outlook account hiervoor gebruikt , enfin het startte op ....maar bij de opstart moest ik telkens wel het paswoord ingeven.DUS ik wilde dit veranderen en dan opstarten als gewone gebruiker en niet als administrator .Gevolg , dit is niet gelukt en nog erger , kan bc zelfs speccy niet meer openen, als ik iets wil downloaden lukt dat ook niet ...omdat ik ( lees ik ) niet als administrator ben aangemeld.

    dus gaan zoeken ,hoe ik dat moet doen ...via de functies accounts ...maar zie geen mogelijkheid ,om terug naar administrator te gaan ...denk zo'n 2 uur geprutst en NIETS .Dus ik dacht , ik begin dan helemaal maar opnieuw ,buiten de windouws en google chrome staat er toch niets op ...dus usb stick geplaatst , computer opgezet en ik dacht we beginnen opnieuw ,niet dus !!! hij start gewoon op win terug op .Hopelijk weet weer een comp. specialist de oplossing , anders zal ik ( denk ik ) de SSD moeten formateren en dan terug opnieuw beginnen. Ik wilde ook teamviewer installeren ,maar dit lukt ook niet omdat ik gemagtigd ben .

    grt

  9. #9
    Senior Member
    Geregistreerd
    2 februari 2011
    Locatie
    Belgie >> Aan de Kust
    Als je het perse op jouw manier wil doen, geen key ingeven.[/QUOTE]

    beste,

    ik wilde gewoon met een verse nieuwe win10 beginnen , omdat de versie die er nu opstaat wel een win 10 is ...MAAR die is er gekomen van updates van 7 naar 10 .Ik had toch al meermaals gelezen , dat niet niet echt goede versies zijn m.a.w. upgrades naar een hogere versie's

  10. #10
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Zet die SSD dan eerst erin en installeer Windows, waarom het dan eerst in een ander notebook moet ontgaat mij.

    En een upgrade v.a. W7 werkt prima, alles werkt erna en de oude systeem bestsnden werden in Windows.old gezet die later vanzrlf werd verwijderd.
    We zijn niet helderziend en glazen bollen zijn erg zeldzaam, geef ons informatie a.u.b., gebruik Speccy
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web

  11. #11
    Senior Member
    Geregistreerd
    2 februari 2011
    Locatie
    Belgie >> Aan de Kust
    hallo,

    vandaag 24/11 pas terug met de HD begonnen ...ik laat zeker weten hoe het zal aflopen

  12. #12
    Giga Senior
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Quote Origineel gepost door model Bekijk Bericht
    .Voor win 10 niets te vinden ,wat natuurlijk kan want de laptop is aangekocht in de laatste win7 periode .
    Windows 10 herkent zelfs hier nog hardware van XP laptops.... 3 stuks getest, geen gele uitroeptekens. Van de 3 bleek er 1 snel genoeg, de rest draait nu met Win7 en krijgt straks Linux....

    enfin , ik had gisteren de ssd geplaatst ( is er nu weer uit om te kunnen mailen ,dus de bestaande HD zit er in ) ik had win 10 geinstallleerd vanop een USB opstart disk, op naam van mijn vrouw en haar outlook account hiervoor gebruikt , enfin het startte op ....maar bij de opstart moest ik telkens wel het paswoord ingeven
    ...?
    Niet doen zo.... maak een lokaal account aan, dan is het eerste account ook meteen admin, dus voor de veiligheid meerdere accounts aanmaken incl normale gebruikers, plus extra admin en of activeer het administrator account (zie schoone pc punt nl).

    Vroeger stond er in de kleine letter dat je een lokaal account aan kunt maken...
    Nu alleen nog als je geen internet verbinding hebt.... dus wi-fi uit, geen UTP kabel erin en gaan met die banaan.
    https://www.computeridee.nl/nieuws/i...ount-mogelijk/
    Zo installeer je een offline account
    Gelukkig is de oplossing voor het instellen van een offline account relatief eenvoudig. Eigenlijk zit het 'm al in de naam: offline. Tijdens de installatieprocedure vraagt Microsoft je namelijk eerst (als het een wifi-verbinding betreft) om verbinding te maken met het netwerk. Als je dat doet, zal Microsoft je daarna alleen de mogelijkheid bieden om een Microsoft-account in te voeren. Echter, maak je geen verbinding met je wifi-netwerk, dan komt Windows 10 wel met de mogelijkheid om een offline-account te maken.

    Gebruik je een computer met een netwerkkabel? Dan volstaat het om gewoon je netwerkkabel uit de computer te trekken voordat je begint met de installatie van Windows 10 Home. Let wel: trek de netwerkkabel er niet uit tijdens de installatieprocedure en met name niet bij het punt waar je het Microsoft-account moet opgeven: de computer loopt hierdoor namelijk vast en kun je deze alleen nog maar met de uit/aan-knop opnieuw opstarten.
    Dus neem nu eerst wat meer rust en steek je energie eens in het opzoeken en lezen van dit soort verhalen.... daar krijg je tenminste positieve energie van...
    Voor heel veel zaken is er een work-around of er is een programma dat ie kan wat onder Windows standaard niet kan. Maar het werkt alleen als je niet blijft hangen in de oude zaken die toch niet lukken maar open rondkijkt wat er wel mogelijk is.
    Succes!
    Laatst aangepast door route99 : 24 november 2019 om 21:25

  13. #13
    Senior Member
    Geregistreerd
    2 februari 2011
    Locatie
    Belgie >> Aan de Kust
    Bedankt,

    Ga wel wat verder uitzoeken,eventueel begin ik weer opnieuw ...en dan zonder internet .
    Momenteel staat de win 10 terug op,google chrome geinstalleerd ,dus kan op internet ....heb de win 10 erop gekregen d.m.v . een usb opstart disk ,gemaakt op de Acer als er de originele HD inzat ..heb wel het probleem dat de lichtsterkte van het scherm niet kan geregeld worden ,meestal staat het op volle kracht en dat is wel geen probleem .In het verleden heb ik wel gehad , dat ik na het aanzetten van de laptop het beeld echt te donker was , te donker om mee te werken ...en meestal na een nieuwe opstart was het dan weer volle kracht .Dit probleem heeft zich ( ik denk een jaar terug ) voorgedaan en ben er zeker van dat dit is gebeurd na een win10 update.

    grt

  14. #14
    Giga Senior
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Ik gebruik dit om mijn licht te regelen op mijn laptop, vooral 's avonds erg handig https://justgetflux.com/

    En onder Windows 10 kun je wel eea regelen of lukte dat juist niet?
    Zoek anders eens hier tussen.

  15. #15
    Giga Senior Scrapheap's avatar
    Geregistreerd
    15 mei 2015
    Locatie
    Zeewolde
    Afstand tot server
    ±44 km
    Je kunt overigens op een pc / laptop prima een offline-account kiezen als er een internetverbinding bestaat, kwestie van goed lezen tijdens de installatie-procedure !

  16. #16
    Giga Senior
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Dat was inderdaad zo, de kleine lettertjes onderaan links... maar het schijnt nu zo te zijn (uncheckt nog hier..) dat die kleine letters pas te voorschijn komen ... als er geen internetverbinding geconstateerd wordt.

    Dit plaatje krijg je als je geen internetverbinding hebt tijdens de setup.


    Na de "skip" button kun je wel het volgende scherm met een local account invullen....


    Het verhaal staat op meer sites oa https://www.pcworld.com/article/3409...-accounts.html
    Laatst aangepast door route99 : 25 november 2019 om 08:28

  17. #17
    Senior Member
    Geregistreerd
    2 februari 2011
    Locatie
    Belgie >> Aan de Kust
    [QUOTE=route99;6207199]Ik gebruik dit om mijn licht te regelen op mijn laptop, vooral 's avonds erg handig https://justgetflux.com/

    En onder Windows 10 kun je wel eea regelen of lukte dat juist niet?

    onder win lukt het niet , het is zelfs zo als ik de balk ( helderheids balk ) verschuif met de muis gebeurt er niets , als ik de toets Fn indruk en dan met een toets zonnetje ,de balk zie ik verschuiven ...maar geen verandering in licht sterkte

  18. #18
    Senior Member
    Geregistreerd
    2 februari 2011
    Locatie
    Belgie >> Aan de Kust
    Quote Origineel gepost door route99 Bekijk Bericht
    Dat was inderdaad zo, de kleine lettertjes onderaan links... maar het schijnt nu zo te zijn (uncheckt nog hier..) dat die kleine letters pas te voorschijn komen ... als er geen internetverbinding geconstateerd wordt.

    Dit plaatje krijg je als je geen internetverbinding hebt tijdens de setup.


    Na de "skip" button kun je wel het volgende scherm met een local account invullen....


    Het verhaal staat op meer sites oa https://www.pcworld.com/article/3409...-accounts.html

    ga het zeker bekijken en ook proberen , momenteel heb ik even de originele HD geplaatst om te kunnen mailen en dan kan mijn vrouw ook haar sites raadplegen, maar als ik de tijd heb verwissel ik de HD terug naar de SSD ( wat ik al meerdere keren heb gedaan ) deksel onderaan laptop blijft er even af ...en dat wil ik dat wel proberen ......bedankt voor de info

  19. #19
    Giga Senior
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Succes/graag gedaan.

    PS: Haal svp ff die plaatjes weg, ze staan er nu dubbel en pal erboven....

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren