Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 7 van 7

Onderwerp: Upgrade met behoud van Windows 10

  1. #1
    Member
    Geregistreerd
    31 januari 2001
    Locatie
    zwolle
    Vraag is opgelost

    Upgrade met behoud van Windows 10

    Hallo allemaal.

    Ik heb een nieuwe moederbord gekocht met cpu en geheugen, mijn vraag is hoe verplaats ik Windows 10 op de nieuwe systeem zonder opnieuw te installeren, het is een upgrade versie.

    Ik ben benieuwd.

  2. #2
    Giga Senior
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Dat kan alleen met de dure Retail versies qua licentie. Met een OEWM licentie kan dat niet eens.
    Technisch: en dan moet je ook nog hopen dat alles zonder problemen werkt zonder te herinstalleren, simpel omdat jemeestel totaal andere hardware hebt op je moederbord.
    Leesvoer:
    https://www.howtogeek.com/239815/why...ther-computer/

    Het advies is bijna altijd: Herinstalleren, zeker voor onervaren mensen.
    Ervaren mensen zouden die vraag nl niet eens hier stellen....

  3. #3
    Member
    Geregistreerd
    31 januari 2001
    Locatie
    zwolle
    Bedankt voor jou snelle reactie, het is mij duidelijk, het kan niet anders dan herinstalleren windows 10. ik weet nu wat ik moet doen.
    Ik vraag dat omdat ik in de verleden wel gedaan heeft met een OEM versie Windows 7.
    Was geen probleem, daarna drivers opnieuw geïnstalleerd, klaar

  4. #4
    Giga Senior
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Kijk je kunt het proberen via klonen... lukt het dan, eventueel met een paar driver erbij zetten, heb je geluk gehad.
    Maar je moet dan wel nog steeds een nieuwe licentie hebben.
    Er zijn links en rechts wel leverancier die dat tegen een redelijke prijs doen.
    Persoonlijk zou ik voor een schone gaan, dan heb je ook geen resten meer erin zitten van het andere systeem.
    Laatst aangepast door route99 : 21 november 2019 om 20:31

  5. #5
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Je kunt er gewoon een ander moederbord inzetten, W10 is niet kritisch maar je zult wel een nieuwe key aan dienen te schaffen en die zijn goedkoop te vinden, oem en retail.
    Door de generieke Windows drivers werkt het gewoon, wel de auto driver update uitzetten en de recentste van de hardwarebakkers ophalen en installeren, zullen ook wel op de bijgeleverde drivers van het moederbord staan.

    Bij die oem W7 zal wel een soortgelijke chipset zijn geweest want anders was W7 niet werkend.
    We zijn niet helderziend en glazen bollen zijn erg zeldzaam, geef ons informatie a.u.b., gebruik Speccy
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web

  6. #6
    Giga Senior
    Verenigingslid
    srpchulp's avatar
    Geregistreerd
    16 juni 2009
    Locatie
    Den Haag
    Ik deel Lange Piers mening.
    Het is mijn ervaring dat windows 10 bijna alles accepteert.
    Bij het opstarten denkt ie even na en na een herstart werkt alles gewoon, zelfs als je het nieuwe moederbord een volledig andere chipset heeft.

  7. #7
    Giga Senior
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Bevestigingen zoals ik dus al schreef, klonen of de schijf zelf overzetten ... maar ik zou zelf een schone prefereren, ben je alle oude meuk ook meteen kwijt. Maar nog wel steeds een nieuwe licentie kopen.
    Kijk je kunt het proberen via klonen... lukt het dan, eventueel met een paar driver erbij zetten, heb je geluk gehad.
    Maar je moet dan wel nog steeds een nieuwe licentie hebben.
    Laatst aangepast door route99 : 22 november 2019 om 09:08

  8. Dit topic is automatisch gesloten omdat er sinds vier maanden niet meer op gereageerd is.

    Indien gewenst kan de topicstarter een verzoek tot heropening indienen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren