Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 10 van 10

Onderwerp: Range copy zonder marco

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    26 februari 2019
    Vraag is niet opgelost

    Range copy zonder marco

    Ik gebruik een macro knop om een Range te kopiëren naar een ander werkblad.
    in de Range A1:N32 staat ook de Macro knop.
    kan ik het ook kopiëren zonde dat hij de macro knop mee neemt?
    Code:
    If IsError(Evaluate("'" & Format(.Range("K4"), "mmmm yy") & "'!A1")) Then Sheets.Add(, Sheets(Sheets.Count)).Name = Format(.Range("k4"), "mmmm yy")
       .ExportAsFixedFormat 0, "c:\temp\" & .Range("k4").Value
       Application.Wait DateAdd("s", 1, Now)
       .Range("A1:N32").Copy
       Sheets(Format(.Range("K4"), "mmmm yy")).Rows(1).Resize(32).Insert xlDown
       Sheets(Format(.Range("K4"), "mmmm yy")).Cells(1).PasteSpecial 12
       .Range("c8:i8") = Sheets(Format(.Range("K4"), "mmmm yy")).Range("c10:i10").Value
       .Range("k8:n8") = Sheets(Format(.Range("K4"), "mmmm yy")).Range("k10:n10").Value

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Probeer het eens met deze instelling:
    Code:
    Application.CopyObjectsWithCells = False
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  3. #3
    Junior Member
    Geregistreerd
    26 februari 2019
    Quote Origineel gepost door edmoor Bekijk Bericht
    Probeer het eens met deze instelling:
    Code:
    Application.CopyObjectsWithCells = False
    waar moet ik deze tussen zetten?

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Voordat je de Copy doet uiteraard.
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  5. #5
    Junior Member
    Geregistreerd
    26 februari 2019
    dit is niet helemaal wat ik zoek.
    hij kopieert nu wel zonder de "knop"mee te nemen.
    er staan alleen ook afbeeldingen in het werkblad die hij nu ook niet mee neemt.

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Maar wat je vroeg werkt.
    Verwijder dan na Copy gewoon de knop.
    Dat kan ook met VBA.
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  7. #7
    Junior Member
    Geregistreerd
    26 februari 2019
    Dat klopt wat je zegt, het werkt inderdaad.

    ik heb de regel nu verwijder uit de code maar toch als ik op de knop druk kopieerd hij niet meer met logo en macro knop.
    hoe kan dat terwijl ik de code heb verwijderd?


    is al gelukt, bedankt.
    Laatst aangepast door Mollema : 16 februari 2020 om 15:24

  8. #8
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Het is een applicatie instelling.
    Doe dus een keer dit:
    Code:
    Application.CopyObjectsWithCells = True
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  9. #9
    Junior Member
    Geregistreerd
    26 februari 2019

  10. #10
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Je kan ook variabelen gebruiken dat maakt het wat korter en makkelijker aanpasbaar.
    Code:
    c00 = Format(.Range("K4"), "mmmm yy")
    If IsError(Evaluate("'" & c00 & "'!A1")) Then Sheets.Add(, Sheets(Sheets.Count)).Name = c00
       .ExportAsFixedFormat 0, "c:\temp\" & .Range("k4").Value
       Application.Wait DateAdd("s", 1, Now)
       .Range("A1:N32").Copy
       Sheets(c00).Rows(1).Resize(32).Insert xlDown
       Sheets(c00).Cells(1).PasteSpecial 12
       .Range("c8:i8") = Sheets(c00).Range("c10:i10").Value
       .Range("k8:n8") = Sheets(c00).Range("k10:n10").Value
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren