Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 6 van 6

Onderwerp: Een schijf- of netwerkfout

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    26 juni 2015
    Vraag is opgelost

    Een schijf- of netwerkfout

    Beste,

    Mijn opa heeft in Access een database met bidprentjes bijgehouden. De laatste keer dat hij hierin heeft gewerkt, wilde hij deze opslaan. Toen is de dvd lade uit de computer geschoven.

    Sindsdien komt er een melding in beeld bij het openen van het bestand: "Er is een schijf- of netwerkfout opgetreden. Als u wilt doorgaan, moet u de database sluiten en vervolgens opnieuw openen."

    Nu heeft hij zijn pc enkele keren herstart en Access geopend. Zonder resultaat. Het bestand staat op een sub opgeslagen en kan niet verplaatst worden. De naam kan wel bewerkt worden.

    Wat zou het kunnen zijn?

  2. #2
    Senior Member NoellaG's avatar
    Geregistreerd
    10 april 2019
    Locatie
    Melsele
    Afstand tot server
    ±195 km
    Hoi Treud,

    wat bedoel je met
    Het bestand staat op een sub opgeslagen en kan niet verplaatst worden. De naam kan wel bewerkt worden.
    heb je al geprobeerd om een nieuw Access bestand aan te maken en alle objecten uit het oude bestand te importeren naar de nieuwe access?
    Meestal lost dit de problemen op.

    groeten aan je opa :-)

  3. #3
    Junior Member
    Geregistreerd
    26 juni 2015
    Hoi NoellaG,

    Bedankt voor jouw reactie en ik zal mijn opa de groeten doen haha.

    'sub' was een typefout en had 'usb' moeten zijn.
    De door jou voorgestelde oplossing ga ik binnenkort proberen en ik zal t.z.t. terugkoppeling geven.

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Afstand tot server
    ±151 km
    Ik snap de werkwijze niet helemaal, want wat heeft een USB te maken met een DVD lade? Staat de db op de USB stick, of op een (waarschijnlijk herschrijfbare) DVD?
    Als een db verkeerd wordt afgesloten, staat het lockbestand waarschijnlijk nog open. Probeer dat eerst eens te verwijderen voordat je een nieuwe db maakt. Met een beetje mazzel is dat al voldoende.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  5. #5
    Giga Senior
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Als OctaFish's suggestie niet werkt:
    Als je usb stick corrupt is.... dan de backup elders vandaan halen en gebruiken?

  6. #6
    Junior Member
    Geregistreerd
    26 juni 2015
    Quote Origineel gepost door OctaFish Bekijk Bericht
    Ik snap de werkwijze niet helemaal, want wat heeft een USB te maken met een DVD lade? Staat de db op de USB stick, of op een (waarschijnlijk herschrijfbare) DVD?
    Als een db verkeerd wordt afgesloten, staat het lockbestand waarschijnlijk nog open. Probeer dat eerst eens te verwijderen voordat je een nieuwe db maakt. Met een beetje mazzel is dat al voldoende.
    Voor mij was het ook onduidelijk. Waarschijnlijk zat er überhaupt geen DVD in, maar ik probeer het verhaal zo volledig mogelijk neer te zetten zoals het mij wordt verteld.
    Mijn opa heeft een back-up gevonden dat deze foutmelding niet geeft.

    Allen enorm bedankt voor het meedenken.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren