Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl
Steun Helpmij.nl! Klik hier     Computerprobleem? Klik hier!

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 10 van 10

Onderwerp: cellen vullen vanuit voorblad obv voorwaarden

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    26 March 2020
    Vraag is niet opgelost

    Red face cellen vullen vanuit voorblad obv voorwaarden

    Goedemiddag,
    Ik zit met de volgende situatie, mogelijk heeft iemand hier een oplossing voor:
    Hieronder zal ik het zo goed mogelijk proberen te verwoorden..

    In Excel krijg ik data aangeleverd (input-file)
    Hiermee wil ik op achterliggende werkbladen de cellen in laten vullen.

    m.b.v. een macro, laat ik vanuit de input-file, Kolom A, nieuwe werkbladen (formulier) aanmaken voor zover kolom A gevuld is, met de waarde in kolom A van de betreffende cel als werkblad naam.

    Bijv.: Cel A1 heeft als waarde "test1" dan heet het 1e werkblad "test1" en cel A2 heeft als waarde "probeer1" dan heet het 2e werkblad "probeer1", enz., enz..

    Nu staan in de werkbladen (formulieren) cellen welke gevuld moeten worden met de waardes uit de input-file.
    Diverse cellen op werkblad "test1" moeten gevuld worden met verschillende cellen uit de rij waar in kolom A "test1" staat.

    bijv.: van het werkblad "test1" moet:
    -cel B3 gevuld worden met de waarde afkomstig uit de input-file kolom H bij (rij) test1
    -cel D4 gevuld worden met de waarde afkomstig uit de input-file kolom K bij (rij) test1

    tegelijk moet in werkblad "probeer1":
    -cel B3 gevuld worden met de waarde afkomstig uit de input-file kolom H bij (rij) probeer1
    -cel D4 gevuld worden met de waarde afkomstig uit de input-file kolom K bij (rij) probeer1

    ikzelf zit te denken om het te doen aan hand van voorwaarden.

    Wanneer de naam van werkblad gelijk is aan waarde in kolom A van de input-file (deze rij selecteren) en cel B3 vulllen met waarde uit kolom H en cel D4 met de waarde uit kolom K.

    -----------------------------

    if sheetname = "value" in columnA row "x" > set row"x"
    value B3 = value of worksheet input-file! H"x"
    and
    value D4 = value of worksheet inputfile! K"x"

    ------------------------------

    ik hoop dat iemand een oplossing voor mij heeft.


    Dit alles doe ik met Excel office 365

    alvast bedankt.

  2. #2
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 March 2013
    Wat is het verschil tussen de tabjes 'test1' en 'probeer1'? Waar is het voorbeeldbestand?
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  3. #3
    Junior Member
    Geregistreerd
    26 March 2020

    verschil tabjes

    Goedemiddag,
    de formulieren in de tabjes zijn identiek, alleen dienen de formulieren gevuld te worden met gegevens uit de kolommen behorende bij de rij "test1" en "probeer1".

    Het verschil tussen de tabjes "test1" en "probeer1" is dat deze formulieren gevuld moeten worden met waardes uit het inputblad.
    hierdoor krijg ik 2 verschillende formulieren

    Formulier "test1" wordt gevuld met waardes uit de kolommen waar in kolomA "test1" staat
    en formulier "probeer1" gevuld met waardes uit de kolommen waar in kolomA "probeer1" staat.

    ik ga proberen een voorbeeld file te maken, gezien de gegevens in het uiteindelijke bestand niet doorgegeven mogen worden.

    alvast bedankt.

  4. #4
    Junior Member
    Geregistreerd
    26 March 2020

    Voorbeeld bestand

    Hierbij een voorbeeld bestand.
    Ik heb het invullen van de velden nu met verwijzingen gedaan, maar dit wil ik dus graag in een Macro hebben staan.

    alvast bedankt voor de reacties.
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden

  5. #5
    Giga Senior Haije's avatar
    Geregistreerd
    24 March 2009
    Locatie
    Oldenzaal
    Afstand tot server
    ±97 km
    Zo?

    Druk op de knop 'Verdeel'
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    Haije
    ___________________________________________________

  6. #6
    Junior Member
    Geregistreerd
    26 March 2020

    werkt

    Goedemiddag Haije,

    dank voor de bewerking, dit lijkt voor zover te werken.
    ik ga hem zo overzetten naar het originele bestand.

    zag wel dat het aanmaken van de werkbladen nu niet lekker loopt. ga ik ook aan werken.

    bedankt.

  7. #7
    Giga Senior Haije's avatar
    Geregistreerd
    24 March 2009
    Locatie
    Oldenzaal
    Afstand tot server
    ±97 km
    zag wel dat het aanmaken van de werkbladen nu niet lekker loopt.
    daar heb ik niet aangezeten..
    Haije
    ___________________________________________________

  8. #8
    Junior Member
    Geregistreerd
    26 March 2020
    dat klopt.. dat heb ikzelf veroorzaakt...

  9. #9
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 March 2013
    Gaat het zo allemaal niet wat beter? Waarbij een te lange naam of foute tekens ook nog wel te ondervangen zijn zonder een melding te krijgen.
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  10. #10
    Junior Member
    Geregistreerd
    26 March 2020
    Dank u VenA,

    deze is al mooi compleet, ook met de template..


Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren