Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 7 van 7

Onderwerp: Aanpassing IP adressen range door Netgear

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 maart 2006
    Vraag is niet opgelost

    Aanpassing IP adressen range door Netgear

    Ik kom al geruime tijd op de instellingspagina van mijn Netgear router door de aanroep 192.168.1.1 in te geven. Enkele dagen geleden kreeg ik de melding dat het zoeken naar deze site was afgebroken omdat het te lang duurde. Maar ik kon wel sites op het internet bereiken. Mijn computer opnieuw opgestart en later ook de Router opnieuw opgestart, beide geen resultaat. Na lang zoeken vond ik dat al mijn apparatuur een nummer 170.16.0.xx had gekregen. Bij verder onderzoek vond ik bij de eigenschappen van de router een adres 176.16.0.1 staan toen ik dat probeerde kreeg ik de mededeling dat de router vond dat zijn adressen range teveel op dit van mijn KPN Experia mode leek (192.168.2.254 om de instellingen te kunnen zien) en dat daarom de range was veranderd (na meerdere maanden wel gewerkt te hebben!).
    Ik heb daarover 4 vragen:
    1. Bestaat er een andere adres benaming die gebruikt kan worden zodat bij een toekomstige wijziging deinstellingspagina bereikbaar blijft? Dat geldt natuurlijk ook voor mijn KPN modem.
    2. Hoe kan het dat terwijl het lang goed was gegaan dit plotseling gebeurde?
    3. Werken alle verdere instellingen zoals poorten en vastgezette adressen (zowel op de Netgear als op de KPN modem) nog steeds naar behoren.
    4. Hoe had ik dit eerder kunnen weten? Ik heb geen bericht ontvangen.

    PS ik gebruik deze instellingspagina's o.a. om te controleren in welk onderdeel van het netwerk eventueel een probleem zit (voor de Netgear, tussen Router en Modem of op het externe netwerk.

  2. #2
    Giga Senior PHP4U's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    176.16.0.1 is een IP-Adres van een provider uit Saoudi Arabië. Het ziet er in mijn ogen niet gezond uit wat er gebeurd is, en mogelijk lijkt je NetGear gehackt.

    Ik raad aan om je NetGear eens te resetten, en de firmware te updaten. Verder raad ik ook aan om je belangrijke inloggegevens aan te passen.

    Ik ben benieuwd of je een wachtwoord op je NetGear had staan en of je het beheerpaneel ook naar buiten hebt opengezet.
    Laatst aangepast door PHP4U : 2 augustus 2020 om 09:44

  3. #3
    Giga Honourable Senior Member maestro12's avatar
    Geregistreerd
    2 januari 2001
    Locatie
    Roosendaal
    Quote Origineel gepost door speedguide.net
    176.16.0.1 is blacklisted! --> [bl.spamcannibal.org]

    176.16.0.1 is blocked --> [pbl.spamhaus.org]
    https://www.speedguide.net/ip/176.16.0.1#_

    Oplossen dus en daarna je pc's uitgebreid nakijken op virussen, malware en andere ongewenste zaken.
    Laatst aangepast door maestro12 : 2 augustus 2020 om 10:05

  4. #4
    Giga Senior PHP4U's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Quote Origineel gepost door maestro12 Bekijk Bericht
    https://www.speedguide.net/ip/176.16.0.1#_

    Oplossen dus en daarna je pc's uitgebreid nakijken op virussen, malware en andere ongewenste zaken.
    Dat gaat over mail.

    Maar het geeft aan dat het niet pluis is wat er gebeurd lijkt te zijn met de router.

  5. #5
    Giga Honourable Senior Member maestro12's avatar
    Geregistreerd
    2 januari 2001
    Locatie
    Roosendaal
    Daar ging het mij ook om, duidelijk maken dat het niet pluis is.

  6. #6
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 maart 2006
    Blijk een kleine tikfout gemaakt te hebben is 172.16.0.1

  7. #7
    Moderator bron's avatar
    Geregistreerd
    13 augustus 2013
    Locatie
    Voorburg
    1. Bestaat er een andere adres benaming die gebruikt kan worden zodat bij een toekomstige wijziging deinstellingspagina bereikbaar blijft?
    Als je het IP adres niet meer weet dan kan je een "harde reset" doen om de oorspronkelijke instellingen terug te zetten. Daarmee ben je al je eigen instellingen kwijt. O je gebruikt een netwerk scanner (windows portable versie) om je router te vinden.

    Als je het IP adres weet en in de browser naar een naam wilt gaan (in plaats van IP) dan kan je dit doen:

    Ga naar map C:\Windows\System32\drivers\etc
    Klik met rechts op 'hosts' > Eigenschappen > vinkje weghalen bij Alleen-lezen > OK

    Start Kladblok als Administator en open het bovengenoemde bestand 'hosts'.
    Voeg aan het eind de volgende regel toe (gebruik het IP adres van jouw router) en dan bestand opslaan.
    Code:
    192.168.1.1   netgear.local
    In je brouwser kan je dan naar het IP adres of naar http://netgear.local
    Laatst aangepast door bron : 2 augustus 2020 om 13:58
    Bestaande- en nieuwe websites op smartphone, tablet en pc.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren