Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 10 van 10

Onderwerp: Rijen van een hoofdtabblad naar verschillende tabbladen plaatsen

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    9 november 2017
    Vraag is niet opgelost

    Rijen van een hoofdtabblad naar verschillende tabbladen plaatsen

    Rijen van een hoofdtabblad naar verschillende tabbladen plaatsen op basis van een criterium:

    Ik ben bezig voor ons bedrijf om lijsten die wij gebruiken tijdens de opbouw van beurzen overzichtelijker te maken en sneller te verwerken.
    Als ik een lijst uit ons systeem haal met alle bestelde producten, dan staat alles bij elkaar in 1 lijst.
    Ik wil dit graag uitsplitsen per productgroep, dus bijvoorbeeld elektra, meubilair, verlichting, etc.

    Elke product heeft een unieke code die bestaat uit 2 letter - 4 letters - max. 12 letters. Bijvoorbeeld: NL-EASY-ELEK2KW. Dit is dus de code die we in NL gebruiken voor onze eigen elektra-aansluiting.
    Ik wil dus 1 of meerdere code kopieeren naar een nieuw tabbald op basis van deze code.
    Dus alle regels met bovenstaande code wil ik in tabblad "elektra" hebben.
    Maar in tabblad elektra horen ook de codes:
    NL-EASY-KRACHTST32A
    NL-EASY-KRACHTST63A
    NL-EASY-KRACHTST125A
    NL-EASY-NIGHTELE2KW
    NL-EASY-NIGHTELE32A
    NL-EASY-NIGHTELE63A
    NL-EASY-NIGHTELE125A

    En zo wil ik dus voor elke productgroep (die meerdere productcodes heeft) een tabbald maken.


    Vraag 1: is dit mogelijk?
    Vraag 2: is hier dan een soort template voor te maken, zodat we van elke beurs die we draaien een nieuwe lijst kunnen maken?
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden

  2. #2
    Giga Senior AlexCEL's avatar
    Geregistreerd
    3 april 2014
    Locatie
    Groningen
    Welke versie van Excel gebruik je?

    Er is wel het e.e.a. mogelijk denk ik.
    Laatst aangepast door AlexCEL : 13 januari 2021 om 14:14
    -- een (excel) voorbeeldbestandje zegt meer dan 1000 woorden --

  3. #3
    Senior Member LucHeyndrickx's avatar
    Geregistreerd
    23 december 2003
    Locatie
    België-Sint Niklaas
    Waarom gebruik je eigenlijk geen gewone autofilter?
    Of je nu onderaan een tabblad kiest (wat al héél onhandig is wanneer het er te veel zijn), of gewoon de te filteren code kiest, kan toch niet zo'n verschil zijn?
    Mocht je echt méér willen, dan kan je nog gaan voor 'uitgebreid filter'. Maar in feite is zo één lange lijst véél beter te onderhouden, en te gebruiken dan verschillende werkbladen.

    Ook draaitabellen en zo liggen dan weer binnen de mogelijkheden, wat je allemaal kan vergeten indien je gegevens verspreid zijn over verschillende werkbladen.

  4. #4
    Giga Senior AlexCEL's avatar
    Geregistreerd
    3 april 2014
    Locatie
    Groningen
    Een mogelijkheid.
    1. Definieer bij productcodes welke productgroep van toepassing is voor een code;
    2. Houd 1 lange lijst bij, voeg kolom toe waarin productgroep wordt opgezocht;
    3. Filter in een tabblad op de productgroep.

    In bijlage gedaan (voor Excel 365).
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    -- een (excel) voorbeeldbestandje zegt meer dan 1000 woorden --

  5. #5
    Giga Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    snb's avatar
    Geregistreerd
    12 juni 2008
    De argumenten van Luc zijn moeilijk te bestrijden, zeker als je van de gegevenstabel een 'intelligente' tabel (listobject) maakt.

    En om het gebruikers gemakkelijk te maken hoeven ze alleen maar in de tabel te dubbelklikken op het element waarop de tabel gefilterd hoeft te worden; zie bijlage.

    En wen jezelf aan geen spaties te gebruiken in kolomkoppem, werkbladnamen, bestandsnamen en directorynamen.
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    Laatst aangepast door snb : 13 januari 2021 om 16:13
    VBA voor smarties
    VBA is een taal die je moet leren met een grammatica- en een woordenboek.

    http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5
    Plaats svp geen bestanden op andere sites; nadat het bestand daar verwijderd is wordt een forumdraad onbegrijpelijk voor anderen.

  6. #6
    Junior Member
    Geregistreerd
    9 november 2017
    @LucHeyndrickx: ik maak deze lijsten, maar de mensen die in de hal alles klaarzetten, krijgen deze lijsten om mee te werken. Voor elke productgroep is er 1 iemand die hier verantwoordelijk voor is (of een groepje mensen, dit ligt aan de grootte vd beurs en de hoeveelheid bestelde producten). Voor ieder persoon die een bepaalde productgroep verzorgt, is dus zo'n tabblad.

    Aangezien we vrij veel beurzen draaien (normaal iig wel ) is het makkelijk als we de lijst die we uit ons systeem halen, in een template kunnen zetten en dat de template zo alle tabbladen vult, zodat het nog weinig werk kost.
    Laatst aangepast door wendys : 13 januari 2021 om 15:54

  7. #7
    Junior Member
    Geregistreerd
    9 november 2017
    @AxelCEL: ik heb Excel 365 versie 2012
    Laatst aangepast door wendys : 13 januari 2021 om 15:52

  8. #8
    Giga Senior AlexCEL's avatar
    Geregistreerd
    3 april 2014
    Locatie
    Groningen
    Dan zou mijn voorbeeldje bij jou misschien bruikbaar zijn.
    -- een (excel) voorbeeldbestandje zegt meer dan 1000 woorden --

  9. #9
    Giga Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    snb's avatar
    Geregistreerd
    12 juni 2008
    Ik heb de bijlage in #5 aangepast.
    VBA voor smarties
    VBA is een taal die je moet leren met een grammatica- en een woordenboek.

    http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5
    Plaats svp geen bestanden op andere sites; nadat het bestand daar verwijderd is wordt een forumdraad onbegrijpelijk voor anderen.

  10. #10
    Senior Member LucHeyndrickx's avatar
    Geregistreerd
    23 december 2003
    Locatie
    België-Sint Niklaas
    Even doordrammen op die filter dus:
    Zou je dan niet beter een PDF van een gefilterd werkblad maken?
    Dan kan je zo de PDF's uitdelen, en hebben ze niet meer de mogelijkheid om er zelf in te knoeien.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren