Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 5 van 5

Onderwerp: Dcount() in Access

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    19 maart 2021
    Vraag is niet opgelost

    Dcount() in Access

    Hallo,

    Vraagje over de functie Dcount().
    Ik zit met 2 criteria en het lukt mij niet om deze te doen werken.

    Mijn syntax = =DCount("[ID]";"Qry_CATEGORIE";"[AFGWRECHTSZAKENCODE] = 'BA' and [CATEGORIE] =1")

    In mijn tabel zijn er 2 velden [AFGWRECHTSZAKENCODE] deze heeft 10 mogelijke waarden
    [CATEGORIE] heet 5 verschillende soorten waarden

    In mijn formulier (een samenvatting van het aantal records volgens waarde moet ik dus het totaal te voorschijn toveren van het aantal records die voldoen
    aan de criteria :
    BA en 1, BA en 2, BA en 3, ...
    CA en 1, CA en 2, ...

    In mijn samenvattingsformulier, gebasseerd op een query en dewelke verschillende velden omvat + deze 2 sleutelvelden, heb ik een tekstvak aangemaakt
    met bovenstaande formule. Deze heeft echter een fout weer. Als ik dit doe op basis van 1 criterium (bv. = "BA") dan is het geen probleem en werkt dit.

    Vermoedelijk iets fout met de syntax maar het lukt mij niet om dit te doen werken...

    Iemand suggesties ....

    (Veel help te vinden over dcount met 1 criterium, maar met 2 criteria vind ik momenteel niet echt iets bruikbaar terug die werkt ....)

    mvg,
    Filip

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Ik heb even een testje gedaan in een eigen database, en de constructie an sich werkt prima.
    Code:
    =DCount("[Groep]";"[H_Parameters]";"[Groep] = 'Boeking' And [Nummer]=1")
    Niet dat ik het zo zou doen .
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  3. #3
    Junior Member
    Geregistreerd
    19 maart 2021

    Thx

    Bedankt voor je vlugge reactie, maar op het eerste zicht is de syntax juist dezelfde die ik heb gebruikt.
    Wat zijn dan de mogelijkheden dat het hier bij mij fout loopt. (ook al de inhoud van de velden gecontroleerd en dat is korte tekst en numeriek)

    en wat zou jij dan anders doen ? (vorm van draaitabel ?)

    mvg,
    Filip
    Laatst aangepast door FilipDw : 4 mei 2021 om 16:21

  4. #4
    Junior Member
    Geregistreerd
    19 maart 2021
    Intussen werkt het wel (een klein schrijffoutje, waar ik dus uren mee heb gesukkeld

    Maar wel interesse in hoe je het anders zou aanpakken (kan je mij op weg helpen ? ...)

  5. #5
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Quote Origineel gepost door FilipDw Bekijk Bericht
    Intussen werkt het wel (een klein schrijffoutje, waar ik dus uren mee heb gesukkeld
    Dat overkomt mij dus nou nooit . Heel simpele reden: ik gebruik (bijna) altijd de juiste tools, zoals IntelliSense (in VBA) en de <Opbouwfunctie voor Expressies> in queries en Besturingselementbronnen. Daarmee wijs je de gewenste objecten aan, en maak je dus nooit typefouten. Kost dat meer tijd? Misschien, al denk ik van niet. En dat tijdverlies weegt in ieder geval niet op tegen de tijd die jij nu dus kwijt bent .

    Hoe ik het anders zou doen? Kan ik eigenlijk alleen zeggen als ik de db zou zien. Maar ik heb DCount zelden nodig, en ik gebruik het dus ook eigenlijk nooit. Op een enkele uitzondering (dan gebruik ik DLookup) na. Vandaar mijn opmerking dat ik het vermoedelijk anders zou doen.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren