Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Pagina 1 van 3 1 2 3 LaatsteLaatste
Weergeven resultaten 1 tot 20 van 54

Onderwerp: Bij het kopiren van het getal nul gaat alles mis

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2021
    Vraag is opgelost

    Bij het kopiren van het getal nul gaat alles mis

    Goedendag,

    In een Excel programma laat ik met het aanklikken van de 6 een getal in een cel kopiren naar een cel in een ander werkblad.
    Nu werkt dit perfect voor ieder cijfer behalve voor de 0

    voorbeeld : ik heb een 7 in een cel en druk op 6 dan word deze automatisch verplaatst naar een actieve cel in een ander werkblad.
    Doe ik dit als er 0 in de cel staat dan komt er geen getal te staan in de andere cel en de actieve cel is ook niet meer actief

    RaRa hoe kan dat en hoe los ik het op.

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Niet zonder dat je laat zien hoe je dat precies doet.
    Plaats dus een voorbeeld document.
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privbericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  3. #3
    Junior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2021
    Bedankt voor je reactie. Dit is de eerste keer dat ik een vraag stel dus ik weet niet precies wat je bedoeld met voorbeeld.
    Een afdruk van de VBA code , een afdruk van de twee Excel sheets?

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Het Excel documentje zelf, waar je VBA code in zit.
    Klik op "Ga geavanceerd" en gebruik daar de paperclip om een document hier te plaatsen.
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privbericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  5. #5
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Of op zijn minst de code die je gebruikt.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Want met deze code werkt het prima.
    Code:
    Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
        If Target.Column = 1 Then
            Sheets("Blad2").Cells(Target.Row, Target.Column).Value = Target.Value
        End If
    End Sub
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  7. #7
    Giga Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    snb's avatar
    Geregistreerd
    12 juni 2008
    Zelfs met:
    Code:
    Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
      Sheets.FillAcrossSheets Target
    End Sub
    PS. In VBA is 'actieve cel' niet echt relevant.
    Laatst aangepast door snb : 19 mei 2021 om 10:52
    VBA voor smarties
    VBA is een taal die je moet leren met een grammatica- en een woordenboek.

    http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5
    Plaats svp geen bestanden op andere sites; nadat het bestand daar verwijderd is wordt een forumdraad onbegrijpelijk voor anderen.

  8. #8
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Quote Origineel gepost door Harm1957 Bekijk Bericht
    ...laat ik met het aanklikken van de 6 een getal in een cel kopiren naar een cel in een ander werkblad
    En je werkwijze is ook behoorlijk duister; op deze manier kun je alleen getallen (ook letters?) dupliceren die uit n cijfer of teken bestaan, want bij elke 'aanklik op cijfer' kopieer je het cijfer dat je op dat moment aanklikt. En dat is altijd maar n cijfer. En doe je dat aanklikken met je muis? Ik heb, toen ik nog trainingen gaf, mensen wel eens laten zien hoe je met een muis een toets aanklikt (geloof me: is geen handige werkwijze). Ik klik op objecten/knoppen etc, maar ik druk op toetsen. Dus leg even uit wat je aan het doen bent/wilt, en ik neem aan dat het voorbeeldje ondertussen ook wel af is? We zijn benieuwd .
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  9. #9
    Junior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2021
    Om het uit te leggen. Het betreft een programma om een biljartwedstrijd te registreren.
    Ik heb eigenlijk slechts enkele cijfers nodig die ik op dit moment aanstuur met een numeriek klein toetsenbord.
    Ik heb getallen 7, 6, 1 en 0 gebruikt omdat die ver uit elkaar liggen op het toetsenbord. de 7 om 1 punt te verhogen, de 1 om 1 punt te verlagen, de 0 om nul punten te noteren en de zes om het totaal van de gemaakte punten in 1 beurt weg te schrijven naar een lijst voor speler 1 en speler 2. Het werkt prima, alleen bij het intoetsen van de nul en vervolgens willen wegschrijven door de zes in te drukken gaat het mis. Ik heb het nu ingesteld dat als ik een nul intoets er -1 word geplaatst in C12 en een als functie gebruikt in de lijst die ervoor zorgt dat de -1 niet word opgeteld. werkt wel alleen niet netjes. als ik module nul een nul heen zet ipv de -1 loopt alles loopt het programma niet meer.
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden

  10. #10
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Waarom nu PDF's en niet je Excel bestand?
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privbericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  11. #11
    Junior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2021
    hierbij het volledige bestand
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden

  12. #12
    Giga Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    snb's avatar
    Geregistreerd
    12 juni 2008
    Ik voorzie een 3-banden draad.
    VBA voor smarties
    VBA is een taal die je moet leren met een grammatica- en een woordenboek.

    http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5
    Plaats svp geen bestanden op andere sites; nadat het bestand daar verwijderd is wordt een forumdraad onbegrijpelijk voor anderen.

  13. #13
    Junior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2021
    en wat mag dat dan wel zijn??

  14. #14
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Dat je ook moet uitleggen hoe je document werkt.
    Dus, wat doe je precies op welk werkblad en wat is dan je actieve cel, om het probleem te kunnen zien.
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privbericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  15. #15
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Ik heb geen flauw idee waar ik naar zit te kijken, en waar de 'magie' zich afspeelt. Hoe werkt het handeltje?
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  16. #16
    Giga Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    snb's avatar
    Geregistreerd
    12 juni 2008
    Plaats svp het Excelbestand. De server kan dat wel aan.
    VBA voor smarties
    VBA is een taal die je moet leren met een grammatica- en een woordenboek.

    http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5
    Plaats svp geen bestanden op andere sites; nadat het bestand daar verwijderd is wordt een forumdraad onbegrijpelijk voor anderen.

  17. #17
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Nog niet wakker snb? Dat Excel bestand staat al in bericht #11 . Zullen we het gewoon 10 over rood houden?
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  18. #18
    Junior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2021
    Voorbeeld: Speler 1 is aan de beurt en maakt 1 punt, dan druk op de 7 van het toetsenbord. Er word een 1 geplaatst in C13(Blad Puntentelling)
    ieder keer dat hij een punt maakt druk ik op 7 en word in C13 1 punt verhoogd. Als hij mist druk op de 6 en worden de gemaakte punten overgeschreven naar het Matchblad en geplaatst in de lege cel . Hetzelfde verhaal voor de volgende speler. tot er een winnaar of verliezer uitkomt.
    Het probleem komt als de speler direct mist en ik een 0 ingeef in B13. Als ik dan op de zes druk kopieert hij niet de nul naar Het matchblad, en vervolgens is alles in de war.
    Vba module NUL word prima gevolgd, er komt keurig een nul te staan in C13 maar bij bij het toetsen van de 6 die macro 22 in module 16 laat uitvoeren gaat het mis.
    Daarom heb ik een noodoplossing en laat module 16 macro NUL een -1 kopiren naar matchblad ipv. een 0 Dan is het geen probleem. Is ondervangen door een als in de totaaltelling te zetten die de -1 met 1 verhoogd. Dus nul gemaakt. Alleen staat wel een -1 in de lijst dus dus dat klopt natuurlijk niet.

  19. #19
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Best wel interessante code
    Code:
    Sub nr0()
    ActiveSheet.Activate
    ActiveCell = 0
    ActiveCell.Offset(0, 0).Select
    End Sub
    Het actieve blad ga je activeren?
    In de actieve cel zet je een 0
    vervolgens ga je de actieve cel selecteren?
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  20. #20
    Junior Member
    Geregistreerd
    19 mei 2021
    Beste heren, ik heb de oplossing van mijn probleem gevonden.
    Kleine aanpassing in Module 16 macro 22

    Sheets("matchblad").Select
    ActiveCell.Select

    en er wordt keurig een nul in de actieve cel gezet
    Wat de reden was om het eerst niet te willen doen bij de 0 terwijl alle andere cijfers geen probleem vormen, weet ik niet.

    Bedankt voor het meedenken mvg.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren