Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste
Weergeven resultaten 1 tot 20 van 31

Onderwerp: Rename Forms probleem/vraag

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    10 juni 2021
    Vraag is niet opgelost

    Rename Forms probleem/vraag

    Beste, ik ondervind een probleem bij docmd... waarom weet ik niet maar wil het wel begrijpen.

    Als ik DoCmd.Rename "AdresCrediteur", acForm, "Adres_Crediteur" in een functie zet dan werkt die op een of andere manier niet.
    Echter zet ik dit in het directscherm dan werkt het wel, waarom?

    Gr Speeer445

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Als je wilt weten wat er gebeurt, is het handig als wij óók weten wat er gebeurt. Daarvoor geef je te weinig informatie. Wat doe je precies?
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  3. #3
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Klein tipje van de sluier:
    Quote Origineel gepost door Speeer445 Bekijk Bericht
    Als ik DoCmd.Rename "AdresCrediteur", acForm, "Adres_Crediteur" in een functie zet dan werkt die op een of andere manier niet.
    Een functie is iets als dit:
    Code:
    Sub RenameForm()
        DoCmd.Rename "AdresCrediteur", acForm, "Adres_Crediteur"
    End Sub
    En dat werkt bij mij prima.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  4. #4
    Senior Member NoellaG's avatar
    Geregistreerd
    10 april 2019
    Locatie
    Melsele
    Probeer eens door je code te steppen en check wat er precies gebeurt. Misschien zorgt de logica van je functie ervoor dat de regel niet uitgevoerd wordt.

  5. #5
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Een functie met één regel laat zich lastig steppen. Die doet 't, of doet 't niet. Ik weet wel wat er aan de hand is (denk ik), maar ik wacht toch liever even tot TS een keer reageert. Wellicht ziet-ie het probleem zelf ook al wel .
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  6. #6
    Senior Member NoellaG's avatar
    Geregistreerd
    10 april 2019
    Locatie
    Melsele
    @Octafish: Ik heb die functie van Speer nog niet gezien, dus weet niet hoeveel regels die heeft. Ik neem dus aan dat hij de code naar jou heeft gestuurd en als je dan weet wat er aan de hand is, dan is het wat kinderachtig om het antwoord niet te geven.

  7. #7
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Ik heb óók geen code gezien, maar ik weet wél een reden (denk niet dat er veel meer zijn) dat dit probleem veroorzaakt. En daar is dus een simpele oplossing voor. Maar het lijkt mij wel zo netjes dat TS een keer reageert. Tot die tijd voel ík mij niet geroepen welke oplossing dan ook te posten. We antwoorden tenslotte om de TS te helpen, verder niets .
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  8. #8
    Junior Member
    Geregistreerd
    10 juni 2021

    Function met code en reactie bijlage

    Beste allemaal, bedankt voor de reacties...
    Code :

    Function fktRename()
    DoCmd.Rename "AdresCrediteur", acForm, "Adres_Crediteur"
    end Function

    Reactie VBA...
    Bijgevoegde kleine afbeeldingen Bijgevoegde kleine afbeeldingen Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Knipsel.PNG‎
Bekeken: 12
Grootte:  5,9 KB  

  9. #9
    Senior Member NoellaG's avatar
    Geregistreerd
    10 april 2019
    Locatie
    Melsele
    Staat het formulier open als je het wil hernoemen? Danlukt dat immers niet.

  10. #10
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    @noella: Ik wist wel dat je de reden zelf zou vinden .
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  11. #11
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    @TS: geen idee waarom je daar een functie voor zou maken/gebruiken. Mij lijkt het een actie die je maar éénmaal uitvoert, en het veranderen van één letter in de naam van een formulier is echt veel minder werk dan daar een functie alleen daarvoor maken. Dus wat is het nut hiervan?
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  12. #12
    Senior Member NoellaG's avatar
    Geregistreerd
    10 april 2019
    Locatie
    Melsele
    @Octafish: met een beetje moeite kan je misschien zelf de reden vinden

  13. #13
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    @noella: lezen is blijkbaar lastig met deze warme dagen. Ik had in bericht #5 (ja, ik geef toe: een tijd terug) al aangegeven dat ik de reden wist. In ieder geval één reden. En ja: die heb jij dus uiteindelijk zelf ook bedacht. Nogmaals: ik geef antwoord op vragen van TS. Als iemand anders (zoals jij) een antwoord wil op een nog niet gestelde vraag, dan zou ik zeggen: maak zelf een vraag aan. Krijg je uiteraard gelijk het juiste antwoord, hoef je niet te wachten tot TS reageert .
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  14. #14
    Junior Member
    Geregistreerd
    10 juni 2021
    OctaFish, geen form open... daarbij een sub kan ik moeilijk oproepen, runnen, ik ken eigenlijk geen VBA.. ik stoei alleen maar ermee.
    Een Functie kan ik runnen.. dat kan ik wel. Een regel in een functie... het zouden er meer moeten zijn maar het haperde hierop en dus probeer ik het maar eens met een regel... Vandaar.

    "Een functie met één regel laat zich lastig steppen. Die doet 't, of doet 't niet. Ik weet wel wat er aan de hand is (denk ik), maar ik wacht toch liever even tot TS een keer reageert. Wellicht ziet-ie het probleem zelf ook al we"... ik zou niet weten hoe ik dit anders zou moeten doen.....!

    AL met al... ik kom er niet achter... ook geen goed antwoord van jullie... blijf dus met dit probleem zitten..
    Nu heb ik maar alles via het directscherm gedaan en ben er klaar mee maar ik snap het niet en jullie dus ook niet scheinbaar, jammer...

    MVG Speeer445

  15. #15
    Senior Member NoellaG's avatar
    Geregistreerd
    10 april 2019
    Locatie
    Melsele
    Een functie gebruik je in principe alleen maar als je een resultaat wil terugkrijgen, als je alleen een actie wenst uit te voeren kan je beter een sub routine gebruiken. Ik zou ook de naam als parameter meegeven, zo kan je de sub of functie meerdere malen gebruiken

    dus iets als:
    Code:
    Public Sub sRenameForm(strOldName As String, strNewName As String)
      DoCmd.Rename strNewName, acForm, strOldName
    End Sub
    of als functie:

    Code:
    Public Function fRenameForm(strOldName As String, strNewName As String) As String
    On Error GoTo Err_fRenameForm
    
        DoCmd.Rename strNewName, acForm, strOldName
        fRenameForm = "Het formulier is hernoemd naar " & strNewName
        Exit Function
        
    Err_fRenameForm:
        fRenameForm = "De actie is mislukt.  Foutmelding: " & Err.Description
    
    End Function
    Als je de code oproept moet je dan wel de namen als parameters meegeven.

  16. #16
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Wij snappen het prima, maar je legt je vraag nogal beroerd uit. Ik heb althans geen idee waarom je dit met VBA zou doen. Er is (in de uitvoeringspraktijk) geen enkel verschil tussen een functieprocedure en een Sub procedure. Dus dat de de één wél kan maken en de ander niet, is nogal verwonderlijk. Alsof je wél in een gele panda kan rijden, maar niet in een rode . De voorbeelden van Noella zijn wat dat betreft hopelijk duidelijk genoeg voor je. Al ben ik het niet met de eerste zin eens; ik maak althans dat onderscheid tussen functies en subs niet zo strak.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  17. #17
    Junior Member
    Geregistreerd
    10 juni 2021
    Helaas maar toch bedankt voor de reactie...

    Gr Speeer445
    Bijgevoegde kleine afbeeldingen Bijgevoegde kleine afbeeldingen Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Knipsel1.PNG‎
Bekeken: 8
Grootte:  21,9 KB  

  18. #18
    Senior Member NoellaG's avatar
    Geregistreerd
    10 april 2019
    Locatie
    Melsele
    Dan stel ik voor dat je een voorbeeld van je database zipt en hier bijvoegt zodat we zelf kunnen proberen met jou database.

  19. #19
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Je krijgt sowieso een foutmelding als je de actie eenmaal hebt uitgevoerd; dan bestaat het oorspronkelijke bestand namelijk niet meer. Ik heb de 'functie' nou een paar keer gedraaid (met dezelfde bestandsnamen in twee varianten) en hij doet het prima. Nogmaals: leg eerst je werkwijze eens goed uit, want je doet dus iets verkeerd. En wij weten niet wat. En dat maakt helpen nogal ingewikkeld.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  20. #20
    Senior Member NoellaG's avatar
    Geregistreerd
    10 april 2019
    Locatie
    Melsele
    Aangezien de functie/sub geparametriseerd is kan je die zo vaak uitvoeren als je wil. Alleen de juiste parameters invoeren.
    Een andere vraag: als je in het VBA venster de optie Tools -> References kiest, staat daar ergens 'Missing ' voor de naam van een referentie/bibliotheek?

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren