Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 16 van 16

Onderwerp: automatisch kopiëren word afbeelding naar andere word document

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    12 februari 2012
    Vraag is opgelost

    automatisch kopiëren word afbeelding naar andere word document

    Beste helpers,

    Ik en mijn vrouw zijn mijn schoonzus/zus aan het helpen met bestanden te maken voor haar bedrijf.
    Ze heeft word bestanden die allemaal in delen zijn.

    voorbeelden:
    1. inleiding
    2. functieomschrijving
    3. recallplan

    enzo enzo

    Stel je plaats in de kop tekst van inleiding document een afbeelding, is het dan mogelijk dat het ook automatisch ook op de andere geplaats wordt?

    Ik heb geen voorbeelden.

    Alvast hartelijk dank

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Het is redelijk simpel om een document op te bouwen als een hoofddocument met subdocumenten. Alle losse 'hoofdstukken' zijn dan aparte documenten. Je hoeft dan maar één keer stijlen en kop- en voetteksten in te stellen. De subdocumenten kun je ook apart bewerken, dus wel zo makkelijk.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    12 februari 2012
    Maar niet alle documenten gelden voor alle klanten. Of begrijp ik je verkeerd?

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Ik denk dat er een spraakverwarring gaande is; je wekte (bij mij) de indruk dat ze met documenten die uit meerdere losse documenten bestonden, en dat ze in alle documenten dezelfde koptekst wilden hebben. Dat gaat prima op de manier die ik heb aangegeven.

    Gaat het om één document met verschillende hoofdstukken, dan is er in beginsel niks aan de hand, want als je in dat document een kop-voettekst maakt, geldt die in beginsel voor het hele document, tenzij je dat anders instelt. Dus als zij niet de juiste koptekst met afbeelding krijgen, doen ze iets niet helemaal goed. Dan hebben we echter meer informatie nodig.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  5. #5
    Senior Member
    Geregistreerd
    12 februari 2012
    Quote Origineel gepost door OctaFish Bekijk Bericht
    Ik denk dat er een spraakverwarring gaande is; je wekte (bij mij) de indruk dat ze met documenten die uit meerdere losse documenten bestonden, en dat ze in alle documenten dezelfde koptekst wilden hebben. Dat gaat prima op de manier die ik heb aangegeven.

    Gaat het om één document met verschillende hoofdstukken, dan is er in beginsel niks aan de hand, want als je in dat document een kop-voettekst maakt, geldt die in beginsel voor het hele document, tenzij je dat anders instelt. Dus als zij niet de juiste koptekst met afbeelding krijgen, doen ze iets niet helemaal goed. Dan hebben we echter meer informatie nodig.
    Nou het zijn dus aparte documenten. In alle documenten zitten kop teksten. Voor elke klant moet hun logo erin geplakt worden.

    Stel ik plak het logo in inleiding dan moet functieomschrijving die overnemen enzo enzo en dat geld trouwens ook voor de tekst in de kop tekst. Allemaal op dezelfde plek, grootte, dikte enzo enzo

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Als een quoot 2 keer zoveel ruimte inneemt als je eigen tekst, is er iets goed mis. Alleen quoten als dat functioneel is. Da’s hier dus duidelijk niet het geval .

    Ik snap er overigens steeds minder van; wat wil je nou? Meerdere documenten samenvoegen tot één document? Dan geldt het antwoord in bericht #2. Alles in één document? Heb ik je ook het antwoord voor gegeven. In je vraag heb je het over het plaatsen van een afbeelding die ook in de andere documenten te zien is. Da’s dus de eerste oplossing. Nú zeg je dat alle samen te voegen documenten al een afbeelding in de koptekst hebben. Waarom dan de vraag nog gesteld? Ik snap er steeds minder van.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  7. #7
    Senior Member
    Geregistreerd
    12 februari 2012
    Mijn schoonzus heeft alles bijna al klaar maar moet voor elke klant aangepast worden dus hoop dat het wel kan.

    Misschien snap ik je niet maar heb zelf even voorbeeld gemaakt.
    In doc1 heb ik een koptekst gemaakt met een plaatje van een babyolifant. Hetzelfde plaatje moet automatisch in doc2 komen te staan op dezelfde plek en formaat.

    Sorry als je het al verteld hebt hoe het moet want dan snap ik het niet.
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden

  8. #8
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Ik zal er in ieder geval even naar kijken.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  9. #9
    Senior Member
    Geregistreerd
    12 februari 2012
    Het kan helaas gewoon niet. Ieder geval bedankt voor alles. Ik zet de vraag als opgelost.

  10. #10
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Hoe bedoel je: “het kan helaas niet?” Wie heeft je dat verteld?
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  11. #11
    Giga Senior
    Verenigingslid
    robdgr's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2001
    Locatie
    Voorthuizen
    Quote Origineel gepost door rsk Bekijk Bericht
    In doc1 heb ik een koptekst gemaakt met een plaatje van een babyolifant. Hetzelfde plaatje moet automatisch in doc2 komen te staan op dezelfde plek en formaat.
    Als je dit bestand opslaat als Word sjabloon (*.dotx) dan krijg je iedere volgende keer dat olifantje in beeld. Geef dat bestand wel de naam die het meest passend is.
    Quote Origineel gepost door rsk Bekijk Bericht
    Het kan helaas gewoon niet. Ieder geval bedankt voor alles. Ik zet de vraag als opgelost.
    Is dus onzin als je bovenstaande weg bewandelt
    Laatst aangepast door robdgr : 5 juli 2021 om 15:43
    Groet,

    Rob

    PS: Kijk ook eens op mijn site voor natuur-, maar ook andere foto's en diverse Excel-bestanden.

  12. #12
    Senior Member
    Geregistreerd
    12 februari 2012
    Quote Origineel gepost door robdgr Bekijk Bericht
    Als je dit bestand opslaat als Word sjabloon (*.dotx) dan krijg je iedere volgende keer dat olifantje in beeld. Geef dat bestand wel de naam die het meest passend is.
    Is dus onzin als je bovenstaande weg bewandelt
    Dank je wel voor je antwoord. Zodra ik tijd heb ga ik ervoor kijken. Ik ben deze week en volgende week ook druk. Zodra ik het geprobeerd heb laat ik je het weten.

  13. #13
    Senior Member
    Geregistreerd
    12 februari 2012
    1 van ons begrijpt elkaar verkeerd denk ik.

    Voorbeed:
    klant a heeft een olifant als logo. Datum 22-7-2021 ingetypt want toen gemaakt
    Klant b heeft een logo als tijger. Datum 1-8-2021 ingetypt want toen gemaakt

    Je heb b.v. 10 documenten bij klant a nodig dat als je dan op 1 blad het logo veranderd en datum dat het dan automatisch ook op alle andere veranderd en ze heeft wel 30 verschillende bestanden. Het moet ook zo zijn als je je willekeurig een document kan pakken en dat alles automatisch veranderd. Er is altijd 1 die ze altijd gebruikt.

  14. #14
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    En toch is werken met sjablonen vermoed ik de beste oplossing, waarbij je de samen te voegen documenten dus geen logo meegeeft. Als er geen logo in die documenten zit, hoef je namelijk ook niks te vervangen. Voor elke klant dus een eigen sjabloon met daarin alle gewenste opmaak (kan ook een ander lettertype zijn bijvoorbeeld) en dat sjabloon koppel je aan het te versturen document. Dan ben je volgens mij klaar.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  15. #15
    Senior Member
    Geregistreerd
    12 februari 2012
    Gelukkig ik kan weer op het net. Pc stuk en moest een nieuwe pc samenstellen.

    1. Onderdelen binnenkrijgen
    2. in elkaar zetten.
    3. Kapotte videokaart omruilen en daarna pas opnieuw windows enzo installeren.

    Heb het net geprobeerd maar het wil niet lukken. Ik ga mijn/vraag schoonzus staken. Het moet maar handmatig gedaan worden. Iedereen heel erg bedankt voor alles

  16. #16
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Quote Origineel gepost door rsk Bekijk Bericht
    Ik ga mijn/vraag schoonzus staken. Het moet maar handmatig gedaan worden
    Ik heb dat óók een keer geprobeerd, maar kreeg er toch problemen mee .

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  217378A0-C25C-4D62-85DA-C88359514A81.jpeg
Bekeken: 10
Grootte:  60,3 KB
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren