Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste
Weergeven resultaten 1 tot 20 van 31

Onderwerp: Spook print

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    12 januari 2005
    Vraag is opgelost

    Spook print

    Ik heb jaren geleden een programma gemaakt voor het printen van een rekening van gasten van een camping.
    Met veel moeite en hulp van het forum is dat mij als leek gelukt.
    Nu doet zich het volgende voor na het printen van de rekening met een kopie komt er een 2de serie uit wanneer de muis bewogen wordt.
    Heeft iemand een idee wat de oorzaak is en hoe dit opgelost kan worden.

    Private Sub cmdAdfrNota_Click()
    DoCmd.Save acForm, "frmadres"
    If Me.Dirty Then
    Me.Dirty = False
    End If
    DoCmd.OpenReport "rptRekening", , , "Id_naam = " & ID_Naam
    DoCmd.OpenReport "rptRekeningkopie", , , "Id_naam = " & ID_Naam
    End Sub

  2. #2
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    En vanwaar verdenk je de muisbeweging daarvan?
    Was voorheen: PHP4U

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    12 januari 2005
    Nadat de rekening is geprint en de muis daarna wordt bewogen komt er een 2de set rekeningen uit die gelijk zijn aan de vorige.
    Verder gaat mij kennis niet dan dit te constateren.

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Je drukt twee rapporten af. Of bedoel je dat niet?
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  5. #5
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Ik denk dat dit meer toeval is, en dus een PEBCAK-probleem.

    Want na een print-actie wil je toch verder werken en beweeg je je muis. Dus mij ontgaat de samenhang waarom de muisbeweging de oorzaak is?
    Laatst aangepast door Aar : 14 juli 2021 om 17:55
    Was voorheen: PHP4U

  6. #6
    Senior Member
    Geregistreerd
    12 januari 2005
    OctaFish, er worden na de opdracht printen 1 origineel en 1 kopie geprint.
    dan als je de muis beweegt dan wordt er nogmaals dezelfde set geprint daarna niet meer.

    Het is vreemd voorheen werkte het goed en er zijn geen aanpassingen gedaan.
    Het enige is dat er nu office 2016 gebruikt wordt en voorheen 2010.

  7. #7
    Senior Member
    Geregistreerd
    12 januari 2005
    Aar, geen idee maar het treedt op wanneer de muis bewogen wordt.

  8. #8
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Quote Origineel gepost door Geertvdb Bekijk Bericht
    Aar, geen idee maar het treedt op wanneer de muis bewogen wordt.
    Ik wil echt niet vervelend zijn, maar vanwaar die conclusie? Een muis beweeg je toch altijd om taken achter een computer uit te voeren?
    Ik zie ook geen OnMouseMove-achtige functie.

    Ik blijf erbij dat dit een PEBCAK-probleem is of een instelling dat hij dubbel afdrukt.
    Laatst aangepast door Aar : 14 juli 2021 om 19:10
    Was voorheen: PHP4U

  9. #9
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Quote Origineel gepost door Aar Bekijk Bericht
    Ik zie ook geen OnMouseMove-achtige functie.
    Heb jij de database dan? Want die zit er toch niet bij? Ik zie maar één stukje code, maar dat zegt verder niets.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  10. #10
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Ik zie hetzelfde als jij ziet, OctaFish! ;-)
    Was voorheen: PHP4U

  11. #11
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Hoe weet je dan dat er geen Mouse procedure loopt op het formulier?
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  12. #12
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Dan zou die code vast wel gegeven zijn, en persoonlijk vind ik sterk als er echt zoiets zou bestaan. Als dat er erin zit, dan moet het wel behoorlijk opvallend zijn.

    En anders een leermoment voor de TS om wat meer relevante code te geven.
    Ik heb geen glazen bol....
    Was voorheen: PHP4U

  13. #13
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    We praten hier over Access hier, niet over een flutpakketje als Excel . Daarnaast ben ik gewend dat vragenstellers zelden complete informatie geven .
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  14. #14
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Acces, excel... Who cares.
    Het lijkt mij beter om de reactie van de TS af te wachten.
    Was voorheen: PHP4U

  15. #15
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Lijkt mij ook. Die zwijgt echter in nogal wat tongen en talen . Persoonlijk zie ik graag een voorbeeldbestandje, zodat ik e.e.a. kan naspelen.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  16. #16
    Senior Member NoellaG's avatar
    Geregistreerd
    10 april 2019
    Locatie
    Melsele
    Wat Geert al eens kan doen is een breakpoint in zijn code zetten, en gaan steppen. Dan kan je alvast zien of de code nog door een andere actie wordt opgeroepen en of er nog extra code wordt opgeroepen.

  17. #17
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Sowieso kan hij beginnen met de dubbele acties er uit te halen; er zit overbodige code in.

    Deze variant:
    Code:
    Private Sub cmdAdfrNota_Click()
         If Me.Dirty Then Me.Dirty = False
         With DoCmd
              .OpenReport "rptRekening", , , "Id_naam = " & ID_Naam
              .OpenReport "rptRekeningkopie", , , "Id_naam = " & ID_Naam
         End With
    End Sub
    Of dit:
    Code:
    Private Sub cmdAdfrNota_Click()
         DoCmd.Save acForm, "frmadres"
         With DoCmd
              .OpenReport "rptRekening", , , "Id_naam = " & ID_Naam
              .OpenReport "rptRekeningkopie", , , "Id_naam = " & ID_Naam
         End With
    End Sub
    Als er óók nog eens een code staat bij een andere gebeurtenis, die deze procedure triggert, dan helpt het dubbel uitvoeren van vergelijkbare code ook niet mee. Overigens heeft de eerste variant mijn voorkeur.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  18. #18
    Senior Member
    Geregistreerd
    15 mei 2006
    En we kunnen ook nog denken dat de muis zijn laatste dagen heeft gehad.

    Gr. Cor

  19. #19
    Senior Member
    Geregistreerd
    12 januari 2005
    Allen die gereageerd hebben alvast bedankt!
    Ik ga morgen het voorstel van OctaFish proberen
    en zal de bevinding mededelen.

  20. #20
    Senior Member
    Geregistreerd
    12 januari 2005
    Ik heb vandaag 16/7 zelf een tijd aan de campingcomputer gezeten en het verschijnsel dubbel printen niet kunnen reproduceren.
    Het blijft voorlopig een raadsel.
    Dus is het afwachten of het zich opnieuw voordoet.
    Wordt hopelijk NIET vervolgd.
    Nogmaals een ieder bedankt.

    Gr. Geert

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren