Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 12 van 12

Onderwerp: Standaard zoekmachine

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 maart 2006
    Vraag is niet opgelost

    Standaard zoekmachine

    Ik heb Google als standaard zoekmachine opgegeven. In edge kan ik ook terug vinden dat dat goed is. De lijn waarop Google is vermeld daar staat standaard bij en deze lijn is dik gedrukt.

    Google (standaard)
    google.com
    {google:baseURL}search?q=%s&{google:RLZ}{googleriginalQueryForSuggestion}{google:assistedQueryStats}{google:searchFieldtrialParameter}{google:iOSSe archLanguage}{googlerefetchSource}{google:searchClient}{google:sourceId}{google:contextualSearchVersion}ie={inputEncodin g}

    A;ls ik op de openingspagina van google (zowel bij .nl als bij .com) het woord trein intik krijg is een google achtige pagina met de volgende adres lijn.

    https://nl.search.yahoo.com/yhs/sear..._175_ext006_bc.

    Ik wil helemaal geen zoekresultaten van Yahoo maar van Google anders had ik yahoo wel op gestart.
    Hoe krijg ik dit weer goed?

  2. #2
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    13 juni 2016
    Plaats eens een screenshot van die Edge zoekmachine-instelling.
    Desktop computer; Windows 10 Pro 64-bits; Versie 21H1; Build 19043.1052;
    WFEP 120.2212.2020.0; Intel(R) Core(TM) i7 CPU 950 @ 3.07 Ghz; RAM 12,0 GB;
    Intel SSD 180 GB; Office 2007 Home and Students; Windows Live Mail

  3. #3
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    We zijn niet helderziend en glazen bollen zijn erg zeldzaam, geef ons informatie a.u.b., gebruik Speccy.
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web

  4. #4
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 maart 2006
    Inhoud edge://settings/search

    Zoekprogramma dat in de adresbalk wordt gebruikt

    Google (standaard)
    Zoeken op nieuwe tabbladen maakt gebruik van het zoekvak of de adresbalk

    Adresbalk
    Zoekprogramma's beheren

    Inhoud edge://settings/searchEngines

    Zoekmachines in de adresbalk
    Als u hier meer zoekmachines wilt weergeven, opent u een nieuw tabblad, gaat u naar de zoekmachine die u wilt toevoegen en voert u een zoekopdracht uit


    Toevoegen
    Zoekprogramma
    Trefwoord
    URL
    Meer acties
    Bing (aanbevolen)
    bing.com
    {bing:baseURL}search?q=%s&{bing:cvid}{google:assistedQueryStats}

    Yahoo! Nederland
    nl.yahoo.com
    https://nl.search.yahoo.com/search{googleathWildcard}?ei={inputEncoding}&fr=crmas&p=%s

    Google (standaard)
    google.com
    {google:baseURL}search?q=%s&{google:RLZ}{googleriginalQueryForSuggestion}{google:assistedQueryStats}{google:searchFieldtrialParameter}{google:iOSSe archLanguage}{googlerefetchSource}{google:searchClient}{google:sourceId}{google:contextualSearchVersion}ie={inputEncodin g}

    DuckDuckGo
    duckduckgo.com
    https://duckduckgo.com/?q=%s

    Яндекс
    yandex.ru
    https://yandex.ru/{yandex:searchPath}?text=%s&{yandex:referralID}

    Google Translate
    translate.google.nl
    https://translate.google.nl/?source=osdd#auto|auto|%s

    Facebook
    facebook.com
    https://www.facebook.com/search/top/?q=%s&opensearch=1

    Stack Overflow
    stackoverflow.com
    https://stackoverflow.com/search?q=%s

    support.datumprikker.nl
    support.datumprikker.nl
    https://support.datumprikker.nl/search?query=%s

    GNOME Library
    developer.gnome.org
    https://www.google.com/custom?domain...gnome.org&q=%s

    YouTube
    youtube.com
    https://www.youtube.com/results?search_query=%s&page={startPage?}&utm_source=opensearch

    google.nl
    google.nl
    https://www.google.nl/search?q=%s&bt...client=gws-wiz

  5. #5
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    13 juni 2016
    Dat is geen screenshot. Stel in volgens post 3 en maak een screenshot van de standaard zoekmachine (beeldschermafdruk) en een screenshot als je trein intikt (resultaat).
    Desktop computer; Windows 10 Pro 64-bits; Versie 21H1; Build 19043.1052;
    WFEP 120.2212.2020.0; Intel(R) Core(TM) i7 CPU 950 @ 3.07 Ghz; RAM 12,0 GB;
    Intel SSD 180 GB; Office 2007 Home and Students; Windows Live Mail

  6. #6
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 maart 2006
    Hierbij 4 screenshots:
    Edge 1 : Instelling Edge
    Edge 2 : Mogelijke Searchengines
    Google 1 : Openings scherm Google
    Google 2 : Het resultaat van Google 1
    Ik wil in principe dat als in de google search engine wil gebruiken dat ik dan niet wordt opgescheept met de resultaten van Yahoo (of Bing)
    Bijgevoegde kleine afbeeldingen Bijgevoegde kleine afbeeldingen Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Google 2.jpg‎
Bekeken: 5
Grootte:  753,4 KB   Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Google 1.jpg‎
Bekeken: 5
Grootte:  345,1 KB   Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Edge 2.jpg‎
Bekeken: 5
Grootte:  552,3 KB   Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Edge 1.jpg‎
Bekeken: 5
Grootte:  499,8 KB  

  7. #7
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    13 juni 2016
    Ja, daar heb je volkomen gelijk aan. Bijzonder vervelend voor jou. Ik probeer het te reproduceren maar het lukt me niet. Is die pagina van Yahoo jouw startpagina? Het verschil bij mij is dat ik onder Google standaard Vak Zoeken (aanbevolen) heb staan. Ik krijg echter niet jouw zoekscherm. Ik typ altijd in de adresbalk. Dan krijg ik: Alle-Afbeeldingen-Maps-Nieuws-Video's-Meer-Tools links staat dan Google, dat is 100% een Googlepagina.

    Kijk eens bij extensies of daar niet iets staat.
    Laatst aangepast door Senso : 17 juli 2021 om 14:45
    Desktop computer; Windows 10 Pro 64-bits; Versie 21H1; Build 19043.1052;
    WFEP 120.2212.2020.0; Intel(R) Core(TM) i7 CPU 950 @ 3.07 Ghz; RAM 12,0 GB;
    Intel SSD 180 GB; Office 2007 Home and Students; Windows Live Mail

  8. #8
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Even met Edge gewerkt, gebruik ik nooit maar FF, al die adressen weggooien en bij startpagina www.google.nl invullen.
    We zijn niet helderziend en glazen bollen zijn erg zeldzaam, geef ons informatie a.u.b., gebruik Speccy.
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web

  9. #9
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 maart 2006
    Ik gebruik altijd een snelkoppeling
    voor Google.nl :https://www.google.nl/?gws_rd=ssl (dit is de uitkomst als ik www.google.nl of www.google.com intik in de adres lijn)
    voor Google.com :https://www.google.com/?hl=en&gws_rd...Aaml564Ag&fg=1
    Beide geven de standaard start pagina maar bij gebruik een iets andere selectie kennelijk afhankelijk van het land waarvoor bedoeld en soms handig om te gebruiken

  10. #10
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 maart 2006
    Ik heb inmiddels alle andere zoek machines in edge verwijderd, de computer overnieuw gestart en ik krijg nog altijd een antwoorden lijst van Yahoo.

  11. #11
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Die is dan als de standaard zoekmachine ingesteld in Edge en waarom niet Google als startpagina?
    We zijn niet helderziend en glazen bollen zijn erg zeldzaam, geef ons informatie a.u.b., gebruik Speccy.
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web

  12. #12
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Reset Edge eens echt compleet, exporteer eerst mogelijke bladwijzers/wachtwoorden e.d.
    Zie: https://malwaretips.com/blogs/reset-microsoft-edge/

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren