Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 14 van 14

Onderwerp: Bedrag overnemen uit andere query

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    21 juli 2021
    Vraag is niet opgelost

    Bedrag overnemen uit andere query

    Ik heb dit forum, en ook andere websites, afgezocht maar heb niet kunnen vinden wat ik zoek.

    Ik heb 2 query's => Query_1 en Query_2.
    Nu wil ik in Query_1 een bedrag [Kosten] overnemen uit Query_2 [totaal].
    Het bedrag [Totaal] in Query_2 moet gezocht worden aan de hand van de code in in Query_1 [Criteria] en overeenkomen met de code in [IDCriteria] in Query_2.
    Ik heb een voorbeeld bijgevoegd.
    Heb het geprobeerd met de functie Dlookup maar dit geeft niet het gewenste resultaat.
    Wie kan mijn hiermee helpen?
    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Access bedrag overnemen.jpg
Bekeken: 15
Grootte:  87,4 KB

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Plaatje is prachtig, maar daar maak ik geen nieuwe query van. We hebben de database nodig. Of op zijn minst de queries die je nu hebt gemaakt.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  3. #3
    Junior Member
    Geregistreerd
    21 juli 2021
    Beste OctaFish,

    Ik heb een eenvoudige database gemaakt om het te verduidelijken.
    Wellicht een hele domme vraag maar hoe kan ik deze database hier toevoegen, ik zie wel een button voor een afbeelding of filmpje meer niet om een bestand toe te voegen??

  4. #4
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Je moet de database eerst even zippen anders wordt het hier niet geaccepteerd. Via Ga geavanceerd kan je de bijlage toevoegen door op de paperclip te klikken.
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  5. #5
    Junior Member
    Geregistreerd
    21 juli 2021
    Beste OctaFich en VenA,

    Bedankt voor jullie inbreng, hier de database.
    Ik heb deze eenvoudig gehouden want het is een onderdeel uit een grotere database.
    In Query1 heb ik de kolom [Kosten] opgenomen, ik weet dat de formule niet klopt maar hier moet de kosten in komen die berekend wordt in Query2 [Totaal].
    Het bedrag wat opgenomen dient te worden moet gelijk zijn in [Criteria] van Query1 en [IDCriteria] in Qruery2.
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden

  6. #6
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    In mijn optiek steekt jouw voorbeeld database niet logisch in elkaar maar dat was de vraag niet. Je hebt maar 1 Query nodig

    Knoop Tabel1 aan Tabel2 met een 1 op veel relatie. Voor het optellen van de 2 bedragen heb je geen Nz nodig. Zie plaatsjes of Query3 in het bestand. Een .rar is wat anders dan een .zip en is niet door iedereen te openen.
    Bijgevoegde kleine afbeeldingen Bijgevoegde kleine afbeeldingen Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Knipsel.JPG‎
Bekeken: 11
Grootte:  42,7 KB   Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Knipsel1.JPG‎
Bekeken: 6
Grootte:  49,3 KB  
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  7. #7
    Junior Member
    Geregistreerd
    21 juli 2021
    Beste VenA,

    Bedankt voor je reactie, het is me nu duidelijk, ik zat veel te moeilijk te denken.
    Ik ga er mee aan de gang, mocht ik nog vragen hebben dan kom ik er nog even op terug.

  8. #8
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Quote Origineel gepost door VenA Bekijk Bericht
    Je hebt maar 1 Query nodig.
    Dat denk ik ook. Zeker geen drie .
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  9. #9
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    En hier is de oplossing (moeilijk denken? ) met alles in één query.
    Code:
    SELECT Id, Producten, Inkoop, Criteria, (SELECT Nz([Bedrag 1])+Nz([Bedrag 2])+Nz([Bedrag 3]) FROM Tabel2 WHERE IDCriteria= [Tabel1].[Criteria]) AS Kosten FROM Tabel1;
    Je maakt hierbij eigenlijk een nieuw veld aan op basis van een subquery, dat je koppelt aan (in dit geval) het Criterium veld.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  10. #10
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Quote Origineel gepost door VenA Bekijk Bericht
    Voor het optellen van de 3 bedragen heb je geen Nz nodig.
    Da's niet waar. Als je in één van de drie kolommen een waarde weghaalt krijg je in de totaal query lege waarden, omdat je geen Null kan optellen. Je moet dan dus Nz gebruiken. Test deze maar eens tegen de andere die ik hierboven heb neergepend.
    Code:
    SELECT Id, Producten, Inkoop, Criteria, (SELECT [Bedrag 1]+[Bedrag 2]+[Bedrag 3] FROM Tabel2 WHERE IDCriteria= [Tabel1].[Criteria]) AS Kosten FROM Tabel1;
    Geeft duidelijk een ander resultaat.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  11. #11
    Junior Member
    Geregistreerd
    21 juli 2021

    Bedrag overnemen uit ander query

    Beste OctaFish,

    De methode van VenA heb ik werkend gekregen, jouw manier wil ik ook leren begrijpen.
    Ik heb jouw formule in de query geplaatst maar krijg een foutmelding, "Controleer de syntaxis van de subquery en plaats de subquery tussen haakjes".
    Ik heb op goed geluk voor- en achteraan een haakje gezet maar krijg dan weer een andere foutmelding met zoiets als "Bewerk de instructie SELECT van subquery zodat slechts een veld als resultaat kan worden gegeven"
    Het zal voor jullie wel heel eenvoudig zijn maar met mijn beperkte kennis hierin weet ik niet waar ik het moet zoeken.
    Ik heb de database bijgevoegd Bedrag overnemen 2.zip.
    Alvast bedankt voor de moeite die jullie iedere keer nemen om de onwetende te helpen

  12. #12
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Quote Origineel gepost door OctaFish Bekijk Bericht
    Da's niet waar.
    Zie jij lege velden in de database? In het voorbeeld is Nz dus niet nodig.
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  13. #13
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Maak maar eens een veld leeg. Ik maak mijn databases foolproof, zodat dit soort fouten niet kúnnen voorkomen. Dat vind ík dus verantwoord databases ontwerpen. Voorkomen is beter dan genezen en zo. Uiteraard mag jij daar anders over denken.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  14. #14
    Senior Member NoellaG's avatar
    Geregistreerd
    10 april 2019
    Locatie
    Melsele
    Eentip: gebruik nooit subqueries als je het via een join kan doen. Maak er en gewoonte van je queries zo performant mogelijk te schrijven, slechte gewoontes zijn moeilijk af te leren.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren