Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 10 van 10

Onderwerp: excel nieuwe werkbladen maken via een template bestand

  1. #1
    Vraag is niet opgelost

    excel nieuwe werkbladen maken via een template bestand

    Hoi Allemaal,

    Ik heb weer een uitdaging gevonden waar ik tegen een hoop aanloop.
    De grote vraag is ....... is dit wel mogelijk?

    wat wil ik bereiken:
    x aantal werkbladen aanmaken via vba waar de namen al ingevuld zijn in cellen (als cel F? waarde bevat dan de naam in kolom E? gebruiken)
    tevens moet er ook gegevens mee gekopieerd worden.

    Zoals je ziet staan er ook gegevens die vooraf ingevuld zijn zoals type vezel, golflengte etc. deze wil ik ook in de nieuwe werkbladen standaard ingevuld hebben.
    zie voorbeeld in werkblad 1 tm 4 (voor 1 type kabel zijn 4 werkbladen nodig)

    wanneer ik dus 5 kabels heb moeten er 20 tabbladen aangemaakt worden met de gegevens van template wat is hiervoor de makkelijkste manier om zoveel mogelijk te automatiseren?

    alle hulp is welkom want dit is echt een tijdrovende taak elke keer (handmatig)

    alvast bedankt voor het meedenken
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    Laatst aangepast door huppelpaard : 21 juli 2021 om 21:11 Reden: foute upload

  2. #2
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Ja het is mogelijk. Moet je het willen nee. Het makkelijkst is om alles gestructureerd in 1 werkblad te zetten. Van het voorbeeldbestand begrijp ik niet zo heel veel.
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  3. #3
    Bedankt voor je bericht,

    ik zal het proberen uit te leggen en snap dat het een beetje onduidelijk is.

    Voor elke kabel die ik verwerk en meet heb je de volgende opbouw aan werkbladen.
    werkblad1 - meting gegevens op 1310nm van locatie A naar B
    werkblad2 - meting gegevens op 1550nm van locatie A naar B
    werkblad3 - meting gegevens op 1310nm van locatie B naar A
    werkblad4 - meting gegevens op 1550nm van locatie B naar A

    werkblad5 - meting gegevens op 1310nm van locatie C naar D
    werkblad6 - meting gegevens op 1550nm van locatie C naar D
    werkblad7 - meting gegevens op 1310nm van locatie D naar C
    werkblad8 - meting gegevens op 1550nm van locatie D naar C

    ENZ ENZ...

    Zoals je ziet heb je 2 werkbladen voor Punt A naar B
    en heb je 2 werkbladen voor Punt B naar A dit komt omdat er 2 verschillende golflengtes gebruikt worden bij het meten.




    ik wil dus een template maken waar ik de standaard gegevens al wilt invullen bijv:
    als je kijkt naar werkblad 1

    Type vezel: Single Mode 9/125
    Connector locatie A: SC/PC
    Connector locatie B: SC/PC
    Maximale lasdemping: 0,1
    Maximale connectie demping: 0,7
    deze gegevens zijn op alle werkbladen hetzelfde en anders verander ik ze handmatig wel

    Maximale Demping per Km: 0,38
    Golflengte: 1310nm
    Aantal vezels: 24
    Omschrijving: Ecelse Hede Inkoop naar turbine 5
    Dit zijn gegevens die veranderen en vooraf wilt instellen in de template sheet
    - maximale demping per km 0.38 of 0.25
    - Golflente 1310 of 1550
    - Aantal vezels 1 tm 96 mogelijk
    - Omschrijving = vaste waarde + template!F2 +
    template!G2

    Omdat elke opdracht verschillend is kan ik niet standaard zeg maar 30 werkbladen maken want dan zou ik elke keer onnodige werkbladen moeten verwijderen.
    Soms heb je maar 1 locatie en de andere keer 10 of meer waardoor je 10x4 werkbladen krijgt.

    is een compleet bestand zonder template misschien handig om te laten zien wat ik elke keer moet veranderen?
    Laatst aangepast door huppelpaard : Gisteren om 18:16

  4. #4
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Kan je toch prima in 1 tabel zetten?
    Laatst aangepast door VenA : Gisteren om 18:07
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  5. #5
    dat mag dus niet elke locatie en golflengte moet apart op 1 werkblad

    ik heb een compleet bestand erop gezet kan je daar eens naar kijken?
    Laatst aangepast door huppelpaard : Gisteren om 23:41

  6. #6
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Van wie mag het niet? Bestanden uit 2005 hebben soms een revisie nodig.
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  7. #7
    Dat is nou eenmaal zo afgesproken met de klant elke nieuwe opdracht word op deze wijze gemaakt -)

  8. #8
    Giga Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    snb's avatar
    Geregistreerd
    12 juni 2008
    In een tweede werkblad filter je uit de database alle gegevens die jij nu in een apart werkblad zet.
    Dan ben je met de database in 1 werkblad en het presentatie-werkblad in een ander werkblad met 2 werkbladen klaar.
    Een kind kan de was doen.
    De klant ziet er niets van.
    Desnoods stuur je hem/haar een kopie van het presentatiewerkblad toe; een verschil ontdekken met een apart werkblad is onmogelijk.

    Bijna 40 jaar na de introdudtie van de PC wordt het tijd afscheid te nemen van het 'papierdenken'.
    Laatst aangepast door snb : Gisteren om 18:29
    VBA voor smarties
    VBA is een taal die je moet leren met een grammatica- en een woordenboek.

    http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5
    Plaats svp geen bestanden op andere sites; nadat het bestand daar verwijderd is wordt een forumdraad onbegrijpelijk voor anderen.

  9. #9
    @snb bedoel je dan dat er geen meerdere werkbladen terugkomen? dus 1 werkblad database en 1 werkblad met alle gegevens.

  10. #10
    Giga Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    snb's avatar
    Geregistreerd
    12 juni 2008
    Ik bedoel:

    1 werkblad met alle gegevens in een database
    1 werkblad met alle uit de database gefilterde gegevens van 1 opdracht
    Laatst aangepast door snb : Gisteren om 23:06
    VBA voor smarties
    VBA is een taal die je moet leren met een grammatica- en een woordenboek.

    http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5
    Plaats svp geen bestanden op andere sites; nadat het bestand daar verwijderd is wordt een forumdraad onbegrijpelijk voor anderen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren