Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Pagina 9 van 9 EersteEerste ... 7 8 9
Weergeven resultaten 161 tot 180 van 180

Onderwerp: Hoe ook al weer email form html website werkend krijgen?

  1. #161
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Was voorheen: PHP4U

  2. #162
    Mega Honourable Senior Member femke98's avatar
    Geregistreerd
    16 december 2006
    Locatie
    Almere
    Zo, de foutmelding eruit, nu opnieuw verzonden en zie daar.
    Mail komt binnen en er staat boven het formulier dat het met succes verzonden is.

    Ik kan jullie wel zoenen, echt!!

    Alleen....(ja ik ben een zeur), als je op verstuur klikt, dan kom je terug op de pagina....../index.php en dan bovenaan de pagina.
    Is er nog een mogelijkheid dat die index.php er niet achter komt te staan met versturen en dat de website bij het formulier uitkomt?
    Of is dat te veel gevraagd?

    (ps. uiteraard kan ik de index.php van naam veranderen maar dan moet ik dat overal doen in de files. Bijv, de naam home.html of home.php. Klinkt en ziet er toch mooier uit.)

    Heb een slideshow onderaan de pagina gemaakt, als zijnde inkijk in hun werk.
    https://test.example.nl/index2.php

    niet in de werkelijke index.php gedaan.
    Laatst aangepast door bron : 12 september 2021 om 15:25

  3. #163
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Als je je action in je fomulier leeghoudt, dan kan dit in dit geval.
    Was voorheen: PHP4U

  4. #164
    Moderator bron's avatar
    Geregistreerd
    13 augustus 2013
    Locatie
    Nederland
    Tjeempie, wat gaan jullie snel

    In /assets/ zitten heel erg veel kopieen van mappen
    Met deze mappen heb ik getest

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  mappen.jpg
Bekeken: 9
Grootte:  8,2 KB
    Laatst aangepast door bron : 12 september 2021 om 15:23
    Bestaande- en nieuwe websites op smartphone, tablet en pc.

  5. #165
    Mega Honourable Senior Member femke98's avatar
    Geregistreerd
    16 december 2006
    Locatie
    Almere
    heb de action leeg, nu krijg ik dit in mijn url: https://test.example.nl/?Ga......etc&message=test

    Maar de mail komt binnen! Goed, dan maar terug naar index.php

    Edit: gelukt, geen index.php meer achter de naam!
    Hoera!!!!!
    Laatst aangepast door bron : 12 september 2021 om 15:27

  6. #166
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Volgens mij is je method leeg?

    Edit:
    Ik zie die 'parameters' (GET) niet meer in de URL.
    Opgelost dus.
    Laatst aangepast door Aar : 10 september 2021 om 19:56
    Was voorheen: PHP4U

  7. #167
    Mega Honourable Senior Member femke98's avatar
    Geregistreerd
    16 december 2006
    Locatie
    Almere
    https://test.example.nl/
    alles werkt hoor. Ook de mail.
    Zat even met iets anders, dus dat zal het geweest kunnen zijn.

    Goed, zaak is nu om de test over te zetten op de werkelijke domeinnaam.
    Dat is wat mij betreft geen enkel probleem.

    Ik zal het bedrijf eerst mailen wat ze er van vinden.
    Ik zal daarna uiteraard de email niet meer naar mij door laten linken.
    Laatst aangepast door bron : 12 september 2021 om 17:08

  8. #168
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Ik denk het.
    Lees je maar eens in over GET en POST


    Quote Origineel gepost door femke98 Bekijk Bericht
    https://test.example.nl/
    Ik zal daarna uiteraard de email niet meer naar mij door laten linken.
    Hoeveel testmails heb je eigenlijk ontvangen ?
    Laatst aangepast door bron : 12 september 2021 om 15:28
    Was voorheen: PHP4U

  9. #169
    Mega Honourable Senior Member femke98's avatar
    Geregistreerd
    16 december 2006
    Locatie
    Almere
    Nou, op zich viel dat mee, omdat in het begin natuurlijk de mails niet binnen kwamen.
    Gelukkig beginnen we op het werkelijke domein helemaal opnieuw.

    Overigens moet ik nog wat aanpassingen doen, op mijn mobiel zie ik een aantal dingetjes die niet kunnen.
    Komt goed.

  10. #170
    Moderator bron's avatar
    Geregistreerd
    13 augustus 2013
    Locatie
    Nederland
    Deze "Terug naar boven" mag niet worden gebruikt (is niet toegestaan in html5)
    Code:
    <font style="color: rgb(31, 161, 93);">Terug naar boven (Back to Top)</font>
    Dit linkje is wel toegestaan
    Code:
    <a href="javascript:window.scrollTo(0,0)">Terug naar boven</a>
    Daarmee heeft het linkje dezelfde kleur als alle andere tekst linkjes.

    Als je de kleur hetzelfde wilt hebben zoals die nu is dan zet je de style in de <a> erbij: [I] <a style="color:#1FA15D" >

    Gelukkig beginnen we op het werkelijke domein helemaal opnieuw.


    Overigens moet ik nog wat aanpassingen doen, op mijn mobiel zie ik een aantal dingetjes die niet kunnen.
    Het was mij opgevallen dat er behoorlijk wat afsluitende tag in de html misten <p> zonder </p> , <div> zonder </div> , <a> zonder </a> , enzovoort. Vooral in Bootstrap (rijen en kolommen) kan de layout bij het vergeten van een </div> (of een <div> teveel) heel raar worden op sommige apparaten.
    Laatst aangepast door bron : 11 september 2021 om 12:57
    Bestaande- en nieuwe websites op smartphone, tablet en pc.

  11. #171
    Moderator bron's avatar
    Geregistreerd
    13 augustus 2013
    Locatie
    Nederland
    @femke, als ik jou was zou ik alle berichten even teruglezen en overal de linkjes naar het bedrijf weghalen.
    Het is voor het bedrijf niet leuk als klanten via google hier terecht komen ipv op de website van het bedrijf.

    Onderaan zag ik je copyright. Als je het jaar automatisch wilt hebben:
    Code:
    <p class="text-center tm-text-gray tm-copyright-text mb-0">
    Copyright &copy; <span class="tm-current-year"><?php echo "2007-".date("Y") ?></span>
    S. de Vri..... (.....de rest.....) .....</p>
    Laatst aangepast door bron : 12 september 2021 om 15:30
    Bestaande- en nieuwe websites op smartphone, tablet en pc.

  12. #172
    Mega Honourable Senior Member femke98's avatar
    Geregistreerd
    16 december 2006
    Locatie
    Almere
    @femke, als ik jou was zou ik alle berichten even teruglezen en overal de linkjes sdevri...nl naar het bedrijf weghalen.
    ja, dat is een goede.
    Ik zal dit weekend er even voor gaan zitten.
    En ook jij nogmaals dank voor het vele werk.

    Nog een vraag, kan ik row 3 gecentreerd krijgen?
    Kan dat met
    Code:
    .row3{
    
        text-align:center;
        margin:0 auto;
    
    }
    of kan dat gelijk in de index.php met een center code.

  13. #173
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Gebruik je Bootstrap?
    Was voorheen: PHP4U

  14. #174
    Mega Honourable Senior Member femke98's avatar
    Geregistreerd
    16 december 2006
    Locatie
    Almere
    ja, heb deze (waar ik veel op kijk trouwens), https://www.w3schools.com/bootstrap/...d_examples.asp
    dus ik ga even stoeien

  15. #175
    Moderator bron's avatar
    Geregistreerd
    13 augustus 2013
    Locatie
    Nederland
    Row 3 bestaat uit 3 kolommen die er zo uit zien
    Code:
    class="col-lg-4 col-md-4 col-sm-12"
    Dit houdt in: op large (lg) en op medium (md) schermen staan 3 kolommen naast elkaar.
    Op kleine schermen (xs en sm) staat er 1 kolom op een rij (en komen ze dus onder elkaar).

    In een kolom kan je cnetreren met text-center
    Het wordt dan
    Code:
    class="col-lg-4 col-md-4 col-sm-12 text-center"
    Je gebruikt Bootstrap v4.0 dus alleen in die documentatie kijken (niet in v3 of in v5)
    De officiële documentatie met voorbeelden: https://getbootstrap.com/docs/4.0/ge.../introduction/

    Alles over het goed neerzetten van foto's en tekst vindt je op https://getbootstrap.com/docs/4.0/utilities/text/
    In de linker kolom kan je kiezen waarover je meer wilt weten.

    Aanvulling:
    Je kan per scherm bepalen of hoe je het wilt hebben. Voorbeeld

    Op klein scherm centreren, vanaf medium scherm links : text-center text-md-left
    Op klein scherm rechts, vanaf large scherm centreren : text-right text-lg-center
    Laatst aangepast door bron : 11 september 2021 om 15:44
    Bestaande- en nieuwe websites op smartphone, tablet en pc.

  16. #176
    Mega Honourable Senior Member femke98's avatar
    Geregistreerd
    16 december 2006
    Locatie
    Almere
    Quote Origineel gepost door bron Bekijk Bericht
    Row 3 bestaat uit 3 kolommen die er zo uit zien
    Code:
    class="col-lg-4 col-md-4 col-sm-12"
    Dit houdt in: op large (lg) en op medium (md) schermen staan 3 kolommen naast elkaar.
    Op kleine schermen (xs en sm) staat er 1 kolom op een rij (en komen ze dus onder elkaar).

    In een kolom kan je centreren met text-center
    Het wordt dan
    Code:
    class="col-lg-4 col-md-4 col-sm-12 text-center"
    Ja, zo ver was ik al met lezen. Interessant zeker!
    Thanx Bron!

    Bij mij ziet het er zo uit:
    2 x
    Code:
    <div class="col-xl-4 col-md-4 col-sm-12 pr-xl-5 mb-md-0 mb-4">
    1 x
    Code:
    <div class="col-lg-4 col-md-4 col-sm-12">
    Wel nog de vraag: alles moet eigenlijk opschuiven zodat alle gegevens die in die rij staan, keurig in het midden van de pagina komt.
    Wat ik mij dan weer wel afvraag hoe dat dan eruit gaat zien op een mobiel.
    Misschien dat ik het zo laat, ik ga het wel horen van de eigenaar

    Fijn weekend allemaal!!
    Laatst aangepast door femke98 : 11 september 2021 om 15:46

  17. #177
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Je kan ook je browser resizen om het effect te zien.
    Was voorheen: PHP4U

  18. #178
    Mega Honourable Senior Member femke98's avatar
    Geregistreerd
    16 december 2006
    Locatie
    Almere
    Quote Origineel gepost door Aar Bekijk Bericht
    Je kan ook je browser resizen om het effect te zien.
    i know!!

  19. #179
    Moderator bron's avatar
    Geregistreerd
    13 augustus 2013
    Locatie
    Nederland
    Bij mij ziet het er zo uit: 2 x
    Code:
    <div class="col-xl-4 col-md-4 col-sm-12 pr-xl-5 mb-md-0 mb-4">
    Bootstrap is "mobile-first" en werkt van klein naar groot, niet andersom
    Daarom moet het bovenstaande eigenlijk zo worden gebruikt.
    Code:
    <div class="col-12 col-md-4 pr-xl-5 mb-4 mb-md-0">
    col-12 col-md-4
    Altijd 12 breed maar vanaf medium (en groter) wordt het 4 breed

    Zie ook w3schools voorbeelden, bijv. https://www.w3schools.com/bootstrap4...grid_large.asp

    Hetzelfde is ook het geval bij margin, padding en border.

    mb-4 mb-md-0
    Altijd margin bottom 4 maar vanaf medium (en groter) wordt het margin bottom 0
    Bestaande- en nieuwe websites op smartphone, tablet en pc.

  20. #180
    Moderator bron's avatar
    Geregistreerd
    13 augustus 2013
    Locatie
    Nederland
    @femke Het lijkt erop dat de email vraag is opgelost.
    Wil je voor layout (of andere) vragen een nieuw topic beginnen?
    Dan kan deze vraag op Opgelost worden gezet.
    Bestaande- en nieuwe websites op smartphone, tablet en pc.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren