Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 14 van 14

Onderwerp: href attribute werkt noet.

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    11 januari 2006
    Vraag is opgelost

    href attribute werkt noet.

    Enig idee wat er hier aan de hand is:
    hier onder twee blokjes met regels waar href codes in staan.

    In onderstaand blokje verwijst de href naar een pagina met de underconstruction afbeelding,
    vanuit www/underconstruction/index.html
    Hier is de linkt correct.
    Code:
    <!-- Start red border and href link, button 3-to_new_shack-->
    <div style="position: absolute; width: 60px; height: 30px; z-index: 1; left: -1900px; top: 800px; border: 3px outset #ff002e">
    <a onMouseOver="MOver('img14')" onMouseOut="MOut('img14')" href="/underconstruction/index.html">
    <img src="/introduction/new shack.jpg" width="60" height="30" border="0" name="img14"></a></div>
    <a href="your link" onMouseOver="MOver('img14')" onMouseOut = "MOut('img14')"></img></a><br>
    <!-- End button 3-to_new_shack-->
    Een bijna identiek blokje is bijna het zelfde maar dan met een href="/oldshack/index.html"
    Code:
    <!-- Start red border and href link, button 2-to_old_shack-->
    <div style="position: absolute; width: 60px; height: 30px; z-index: 1; left: -1100px; top: 800px; border: 3px outset #ff002e">
    <a onMouseOver="MOver('img13')" onMouseOut="MOut('img13')" href="/oldshack/index.html">
    <img src="/introduction/oldshack.jpg" width="60" height="30" border="0" name="img13"></a></div>
    <a href="your link" onMouseOver="MOver('img13')" onMouseOut = "MOut('img13')"></img></a><br>
    <!-- End button 2-to_old_shack-->
    Tot mijn verbazing volgt een link naar mijn hoofdpagina en dat kan helemaal niet, zie bijlage
    In de map www/oldshack bevindt zich het index.html bestand, en als ik die opstart zie ik wel degelijk de gewenste pagina.

    De HD schijf map configuratie is als bijlage bijgevoegd,
    en ik zie geen verschil in beide map posities onder www.

    Marconist


    mod. Code graag in een codeblok zetten. Hiervoor eerst de code selecteren en dan op knopje # klikken in de knopjesbalk.
    Bijgevoegde kleine afbeeldingen Bijgevoegde kleine afbeeldingen Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  map.png‎
Bekeken: 9
Grootte:  4,0 KB   Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  href.png‎
Bekeken: 9
Grootte:  327,9 KB  
    Laatst aangepast door bron : 23 augustus 2021 om 17:04

  2. #2
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Kan je het tussen codetags zetten?
    Was voorheen: PHP4U

  3. #3
    Moderator bron's avatar
    Geregistreerd
    13 augustus 2013
    Locatie
    Nederland
    <img src="/introduction/new shack.jpg" width="60" height="30" .....
    Deze regel wordt door de browser gezien als.

    Code:
    <img src="/introduction/new" width="60" height="30"
    Hoe je dit kan oplossen?
    Er zijn tekens die je wel mag gebruiken en die je niet mag gebruiken.
    Begin eenvoudig, gebruik alleen letters, cijfers, een . (punt), een - (minteken) en een _ (onderliggend).
    Gebruik geen spaties. Wil je weten welke andere leestekens je mag gebruiken dan moet je dit even nazoeken.

    Als je perse spaties wilt gebruiken dan wordt het: new%20shack.jpg

    Heb je het plaatje in map introduction staan?
    Laatst aangepast door bron : 23 augustus 2021 om 17:23
    Bestaande- en nieuwe websites op smartphone, tablet en pc.

  4. #4
    Senior Member
    Geregistreerd
    11 januari 2006

    href problemen.

    Sorry, ik begrijp niet wat je hiermee bedoelt:
    "mod. Code graag in een codeblok zetten. Hiervoor eerst de code selecteren en dan op knopje # klikken in de knopjesbalk."
    Voorbeeldje misschien?


    Verder nog het volgende: na een dag
    'zoeken en zoeken" ontdek ik nu het volgende:
    - Ik heb 2 browsers staan:

    1. de welbekende Google (Chrome).
    Daar werkt de href prima.

    2. Microsoft Edge, die je welhaast dwingend moet installeren bij het Microsoft,Windows10.
    En wat denk je, daar ontstaat het probleem zoals geschetst, de link werkt heel raar en fout.

    Wat is daar nu aan te doen, voor iemand die Microsoft Edge gebruikt?

  5. #5
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Quote Origineel gepost door marconist Bekijk Bericht
    Sorry, ik begrijp niet wat je hiermee bedoelt:
    "mod. Code graag in een codeblok zetten. Hiervoor eerst de code selecteren en dan op knopje # klikken in de knopjesbalk."
    Voorbeeldje misschien?



    Zie je bovenaan het reactie-invoerveld geen opmaakicoontjes a la Word?



    Over je linkprobleem: Gebruik %20 i.p.v. een spatie
    Laatst aangepast door Aar : 23 augustus 2021 om 17:53
    Was voorheen: PHP4U

  6. #6
    Senior Member
    Geregistreerd
    11 januari 2006

    href probleem

    @Bron.

    Nee daar was ik nog niet aan toe.
    Bedankt.

  7. #7
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Maar is het nou gelukt met het vinden van het #?
    Was voorheen: PHP4U

  8. #8
    Senior Member
    Geregistreerd
    11 januari 2006

    href probleem

    @Aar
    Behalve die ene href die Bron vermeldde, en waar ik nog niets mee gedaan heb,
    heb ik met de Zoek functie nergens, in geen enkele pagina een ongewenste spatie in de href attribute code kunnen vinden.

  9. #9
    Senior Member
    Geregistreerd
    11 januari 2006
    href="/underconstruction/index.html"href="/oldshack/index.html"bedoel je dit?

  10. #10
    Senior Member
    Geregistreerd
    11 januari 2006
    href="/oldshack/index.htmlHashtag voor en na de code gezet
    Laatst aangepast door marconist : 23 augustus 2021 om 19:35 Reden: Aanvulling

  11. #11
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Ik zit even te kijken naar je site in mijn browser, maar welke webpagina bedoel je?
    Die index.html in je webroot?


    Daar tref ik dit stukje (brakke) code aan:
    Code:
    <!-- Start groene Border specs en href link, button 3-->
    <div style="position: absolute; width: 120px; height: 55px; z-index: 1; left: 100px; top: 470px; border: 6px outset #00FF00" id="laag6" >
    <a onMouseOver="MOver('img14')" onMouseOut="MOut('img14')"href="/Index_Homemade_Project/Index_Homemade_project.html">
    <img src="/Images/homemade_project.png" width="120" height="55" border="0" name="img14"></a></div>
    <a href="your link" onMouseOver="MOver('img14')" onMouseOut = "MOut('img14')"></img></a><br>
    - Op regel 3 hoort er een spatie voor href.
    - Op regel 5 sluit je img af met </img> wat niet kan, want het is al een enkele tag. Dat zie ik overal in je site.
    - En op diezelfde regel staat your link als verwijzing in href.

    Zelf raad ik aan om direct even een goede tutorial in HTML en CSS te zoeken. Zoals op www.w3schools.com.
    Want je HTML-code rammelt echt aan alle kanten.

    Als je op deze manier doorgaat, dan wordt het onderhouden steeds lastiger, vrees ik.
    Laatst aangepast door Aar : 23 augustus 2021 om 20:30
    Was voorheen: PHP4U

  12. #12
    Senior Member
    Geregistreerd
    11 januari 2006
    Opmerking al eerder gemaakt, helemaal mee eens.
    Ik beperk mij tot het werken aan 4 pagina's en ga dan e.e.a.
    verbeteren met een copy als eventuele terugval.

    Laatste opmerking, waar mijn vraag over ging:
    op beide browsers draait de site nu wel.
    Na het opnieuw opstarten van de FTP server, was het probleem plotseling opgelost.

  13. #13
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Lijkt me toeval. De FTP-server doet niets meer dan bestanden ontvangen die je uploadt.
    Het serveren van de website is een taak voor de webserver.

    Ik denk dat het probleem met de browser-cache te maken heeft gehad.
    Was voorheen: PHP4U

  14. #14
    Moderator bron's avatar
    Geregistreerd
    13 augustus 2013
    Locatie
    Nederland
    1. de welbekende Google (Chrome). Daar werkt de href prima.
    2. Microsoft Edge, die je welhaast dwingend moet installeren bij het Microsoft,Windows10.
    En wat denk je, daar ontstaat het probleem zoals geschetst, de link werkt heel raar en fout.
    Een browser probeert fouten in de code op te lossen maar dat lukt niet altijd en overal, en dit verschilt van browser tot browser. Als je fouten in de code hebt dan lijkt het alsof de oorzaak bij Edge ligt maar de bug zit in de html code, niet bij de browser.

    Het klopt dat Edge standaard met Windows 10 wordt meegeleverd, beide zijn van Microsoft
    Je kan de standaard browser in Windows omzetten via Windows Start Menu -> Standaardapps (dan kies je bijvoorbeeld Chrome)

    Als Windows 10 up-tp-date is dan heb je een Edge die van binnen behoorlijk op Chrome lijkt omdat beide Chromium onder de motorkap hebben zitten.
    Bestaande- en nieuwe websites op smartphone, tablet en pc.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren