Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 7 van 7

Onderwerp: Hoe Firefox standaard in te stellen in Windows 10?

  1. #1
    Mega Senior kostenzer's avatar
    Geregistreerd
    3 juni 2007
    Locatie
    Gebrook
    Vraag is opgelost

    Hoe Firefox standaard in te stellen in Windows 10?

    Hallo,

    Om met de deur in huis te vallen, ik gebruik alleen Firefox als browser. Werkt perfect voor mij. Daarnaast is het open software. Dat geeft ook meer vertrouwen. Je kunt de hele bron inzien. Niet dat dat mij zoveel zegt, maar er zijn heel wat kundigen die daar in rondneuzen en rare dingen direct bekend kunnen maken. Met Chrome en de browsers van M$ is dat wel even anders.

    Toch start som Edge of Explorer op na het aanklikken van een link in een site of in bv Windows-instellingen en dan bij een help-onderwerp en dan is Bing er als de kippen bij. In Firefox gebeurt dat met Bing niet omdat ik die er uit gegooid heb.

    Mijn vraag is dan ook, hoe speelt men het klaar dat ondanks dat Firefox als default browser staat ingesteld, een andere browser opstart?
    Ook als je op het vergrootglas klikt, links in de taakbalk, wordt direct Edge opgestart als er op internet gezocht gaat worden. Als ik Edge block geactiveerd heb dan geeft zo'n zoekopdracht aan dat je kunt openen in EEN browser. Met Edge block wordt er dan niets geopend. Ook niet in de helpfiles. Dus openen in GEEN browser.

    Ik heb hier al heel wat posts doorgespit, maar niet het antwoord gevonden (als dat er is) op mijn vraag:

    Kan Firefox echt als enige default browser ingesteld worden?
    Laatst aangepast door dorado : 24 augustus 2021 om 07:40 Reden: Titel duidelijk gemaakt
    Ik raak zelden wat kwijt, het duurt soms wel lang voordat ik het gevonden heb...

  2. #2
    Senior Member Ronaldino's avatar
    Geregistreerd
    18 maart 2011
    Locatie
    Oss
    Quote Origineel gepost door kostenzer Bekijk Bericht
    Mijn vraag is dan ook, hoe speelt men het klaar dat ondanks dat Firefox als default browser staat ingesteld, een andere browser opstart?
    Microsoft heeft Edge en Bing hardcoded als default browser en zoekmachine.

    Installeer EdgeDeflector
    https://www.gratissoftwaresite.nl/ti...laats-van-edge

  3. #3
    Giga Honourable Senior Member manamana's avatar
    Geregistreerd
    30 augustus 2011
    Locatie
    Venray, mooiste van Nederland
    Windows is wat dat betreft een verschrikking. Probeer het hier.

    https://support.mozilla.org/nl/kb/Fi...20werkt%20niet

  4. #4
    Moderator dorado's avatar
    Geregistreerd
    19 september 2010
    Locatie
    aan de kust
    Er zijn 2 instellingen waarin je FF als standaard in moet geven:
    https://support.mozilla.org/en-US/kb...fox:win10:fx91
    Groet,


  5. #5
    Mega Senior kostenzer's avatar
    Geregistreerd
    3 juni 2007
    Locatie
    Gebrook
    @ronaldino.
    Het begon al goed. Edgedeflector deed het niet. Na wat overpeinzingen herinnerde ik me dat ik Edge block had geactiveerd. Het is klaarblijkelijk een programma dat iets verandert (in het register?) Nadat ik het teruggezet had werkte Edgedefelctor perfect. Dus een programma wat ik goed zal bewaren. Je hebt klaarblijkelijk toch zeer kundige mensen die zo een programma kunnen schrijven, buiten M$ om!
    Bedankt voor de tip!

    De andere tips waren zaken die ik al als standaard gedaan had, maar zonder resultaat. Het fijt dat dit niet werkte was de oorzaak dat ik hier de vraag stelden.
    Ik raak zelden wat kwijt, het duurt soms wel lang voordat ik het gevonden heb...

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    https://www.schoonepc.nl/windows10/w...deel_apps.html
    Had je geen tool voor nodig gehad, instellen als standaard app, werkt ook.
    We zijn niet helderziend en glazen bollen zijn erg zeldzaam, geef ons informatie a.u.b., gebruik Speccy.
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web

  7. #7
    Mega Senior kostenzer's avatar
    Geregistreerd
    3 juni 2007
    Locatie
    Gebrook
    Had je geen tool voor nodig gehad, instellen als standaard app, werkt ook.
    Misschien wel. En Schoonepc is een geliefde site. Alleen er staat zo veel op dat je soms niet de juiste zoekterm hebt om in de juiste richting te komen. De aangegeven pagina had ik gezien, maar ik had de indruk dat dit voor edge / firefox niet de juiste pagina was. Ik had firefox al in soortgelijk menu als standaard ingesteld.
    Ik raak zelden wat kwijt, het duurt soms wel lang voordat ik het gevonden heb...

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren