Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 12 van 12

Onderwerp: relatieve href werkt niet goed

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    11 januari 2006
    Vraag is niet opgelost

    relatieve href werkt niet goed

    Op het gevaar af dat ik weer op m'n kop krijg heb een vraag.
    Ik probeer de html codes een beetje te fatsoeneren,
    maar met het attribuut href heb toch een vraag.

    Bij button 2 linkt de href mij keurig naar de uderconstruction pagina.
    Bij button 2 linkt mij de href mij telkens naar de introduction pagina en dat snap ik niet.

    Ook bij de Inspectie zie ik dat de server de opdracht verkeerd interpreteert.
    Code:
    <!-- Start groene Border specs en href link, button 2-->
    <div style="position: absolute; width: 120px; height: 55px; z-index: 1; left: 500px; top: 470px; border: 6px outset #00FF00">
    <a onMouseOver="MOver('img13')" onMouseOut="MOut('img13')">
    <img src="/Images/weathersatellites.png" width="120" height="55" border="0" name="img13"></a></div>
    <a href="your link" onMouseOver="MOver('img13')" onMouseOut = "MOut('img13')"></a><br>
    <a href="/underconstruction/index.html"></a>
    <!-- End Button 2 -->
    Code:
    <!-- Start groene Border specs en href link, button 3-->
    <div style="position: absolute; width: 120px; height: 55px; z-index: 1; left: 100px; top: 470px; border: 6px outset #00FF00">
    <a onMouseOver="MOver('img14')" onMouseOut="MOut('img14')">
    <img src="/Images/homemade_project.png" width="120" height="55" border="0" name="img14"></a></div>
    <a href="your link" onMouseOver="MOver('img14')" onMouseOut = "MOut('img14')"></a><br>
    <a href="/underconstruction/index.html"></a>
    <!-- End Button 2 -->

    mod. de html in [code].....[/code] gezet
    Laatst aangepast door bron : 28 augustus 2021 om 15:23

  2. #2
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Zet de hele stukke HTML code a.u.b. tussen code-tags via het '#' knopje
    Laatst aangepast door Aar : 27 augustus 2021 om 19:10
    Was voorheen: PHP4U

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    11 januari 2006
    post aangepast.
    Bakkie leut al naar binnen gewerkt?

  4. #4
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Ik zei ook: Je hele HTML, en niet alleen een deel

    Maar goed, ik zie in ieder geval dat je geen inhoud aan je link hebt toegevoegd.
    Dus deze zal je ook nooit zien.
    Code:
    <a href="/underconstruction/index.html"></a>
    wordt:

    Code:
    <a href="/underconstruction/index.html">Klik hier</a>
    Verder zie ik ook een link verwijzend naar 'your link'. Dat klopt ook niet.
    Verder kan het geen kwaad om wat ENTER's en TAB's in je HTML-code te gebruiken zodat je precies kan zien waar je tag begint en weer eindigt.
    Laatst aangepast door Aar : 27 augustus 2021 om 19:38
    Was voorheen: PHP4U

  5. #5
    Senior Member
    Geregistreerd
    11 januari 2006
    Ja, maar waarom werkt de ene wel, en de andere niet.
    Code:
    <a href="/underconstruction/index.html">Klik hier</a>
    Deze link plaatst de tekst "Klik hier" waar je op kunt klikken om te linken en dat is niet de bedoeling.

    Als je op de drie buttons van de hoofdpagina klik, moet de link gewoon plaats vinden,
    de derde van links doet dat wel en de middelste knop in de hoofdpagina stuurt mij naar een verkeerde pagina.

    Nogmaals waarom lukt de link in het ene geval wel en het andere niet,
    zijn toch identieke stukjes codes?
    Laatst aangepast door bron : 28 augustus 2021 om 23:07

  6. #6
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Misschien is het praktischer als je op JS Fiddle, wat een soort zandbak is, een test online plaatst.
    Even je HTML, CSS en JS op de juiste plekken plaatsen, en op SAVE drukken en de link hier delen.
    Dat werkt wat makkelijker dan dat ik en anderen op je site moeten zoeken wat er waar precies gebeurt.

    Het advies om TAB en ENTER te gebruiken staat ook nog steeds. Dan is je code minder 'spaghetti' waar ik doorheen moet zoeken.
    Dit is een flink stuk beter leesbaarder (onaangepast verder):

    Code:
    <!-- Start groene Border specs en href link, button 2-->
    <div style="position: absolute; width: 120px; height: 55px; z-index: 1; left: 500px; top: 470px; border: 6px outset #00FF00">
       <a onMouseOver="MOver('img13')" onMouseOut="MOut('img13')">
          <img src="/Images/weathersatellites.png" width="120" height="55" border="0" name="img13">
       </a>
    </div>
    Daarnaast wil ik ook adviseren om de stylen in je div te verhuizen naar CSS-stijlbestanden (stylesheets). Hoe schoner je code, hoe meer overzicht.
    Dat dat laatste is toch waar je naartoe wilt werken?

    Stel je voor dat je uiteindelijk dit als code hebt, waarbij CSS via de class LinkBlok de juiste stijl toont.
    Zo veel netter toch?
    Code:
    <!-- Start groene Border specs en href link, button 2-->
    <div class="LinkBlok">
       <a onMouseOver="MOver('weersatelliet')" onMouseOut="MOut('weersatelliet')">
          <img src="/Images/weathersatellites.png" name="Weersatelliet">
       </a>
    </div>
    Uiteraard moet je zelf even verdiepen in CSS en Stijlsheet.
    Want het kost mij teveel tijd om dit hier uit te leggen.
    Laatst aangepast door Aar : 27 augustus 2021 om 20:17
    Was voorheen: PHP4U

  7. #7
    Moderator bron's avatar
    Geregistreerd
    13 augustus 2013
    Locatie
    Nederland
    @marconist, de html bij berichtje 1 heb ik voor je tussen code tags gezet.
    Dit gaat eenvoudig, eerst de code selecteren en dan op knopje # klikken.


    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Screenshot_2.jpg
Bekeken: 10
Grootte:  108,5 KB
    Laatst aangepast door bron : 28 augustus 2021 om 15:38
    Bestaande- en nieuwe websites op smartphone, tablet en pc.

  8. #8
    Senior Member
    Geregistreerd
    11 januari 2006

    href vervolg

    @Bron, bedankt voor je post


    Bijna alle href posten die ik hier plaatste hebben een oorzaak waar ik nog niet uit ben.
    Al die tijd heb ik gedacht dat mijn href code o.i.d. niet goed waren, vandaar mijn vele posts.
    Mijn href codes zijn nu echt in orde alleen werkt er eentje niet of wel?
    Meestal ontstaat de ellende als ik de href code een keer verander en dan wordt toch gezocht naar een
    vorige index die niet meer bestaat.

    Eerst had de href code met een index1 erin, later verandert in index.html

    Hier is er eentje: href="/oldshack/index.html" , - voorheen index1.html-
    Antwoord: The requested URL /oldshack/index1.html was not found on this server.

    In het externe FTP venster staat helemaal geen index1 wel index en toch zoekt ie naar index1.

    Hier snap ik echt niks van.
    De ene keer dat ik mijn webadres invoer opmijn laptop heb ik wel de juiste link, de andere keer lukt het weer niet'
    Op mijn GSM heb ik geen enkel probleem.

    Gillis: Daar word ik foxwild van.

    Wat kan ik hieraan doen?

  9. #9
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Je krijgt een 404 omdat je verwijst naar /oldshack/index1.html in je webroot.
    Dus de map oldshack met daarin index1.html . En dit pad bestaat niet.

    Ik denk dat het handig is om dit even goed door te lezen:

    https://www.w3schools.com/tags/att_a_href.asp
    https://www.w3schools.com/html/html_filepaths.asp

    Vergeet ook niet tussentijds na een upload je pagina te refreshen, en bij voorkeur met CTRL+F5 zodat je een nieuwe aanvraag van de site hebt opgehaald in je browser i.p.v. uit de cache (tijdelijke opslag).
    Je browser weet niet vanzelf of er iets vernieuwd is via FTP. .
    Laatst aangepast door Aar : 28 augustus 2021 om 21:34
    Was voorheen: PHP4U

  10. #10
    Senior Member
    Geregistreerd
    11 januari 2006
    Ik heb al vele malen gedacht, ja dat is het, toch lijkt het er heel veel op dat
    CTRL+F5 de oplossing is van alle commotie.
    Zullen we het ref gebeuren maar als opgelost melden, ik meen van wel.
    NB. bedankt voor de tip.

  11. #11
    Mega Honourable Senior Member Aar's avatar
    Geregistreerd
    3 augustus 2014
    Fijn dat het opgelost is
    Was voorheen: PHP4U

  12. #12
    Moderator bron's avatar
    Geregistreerd
    13 augustus 2013
    Locatie
    Nederland
    Meestal ontstaat de ellende als ik de href code een keer verander en dan wordt toch gezocht naar een vorige index die niet meer bestaat.
    Als je iets verandert in je website en je bekijkt dit in je browser, druk dan in je browser eerst op Ctrl + F5
    Dan worden alle bestanden opnieuw van de webserver gehaald en ben je er zeker van dat je de veranderingen ziet.

    Oops, niet goed teruggelezen. Ik zie dat de knoppen op het toetsenbord zijn gevonden
    Laatst aangepast door bron : 28 augustus 2021 om 23:16
    Bestaande- en nieuwe websites op smartphone, tablet en pc.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren