Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 11 van 11

Onderwerp: Upgrade Ram-Geheugen.

  1. #1
    Vraag is niet opgelost

    Upgrade Ram-Geheugen.

    Beste,

    hier even mijn specs : Besturingssysteem
    Code:
    	Windows 10 Home 64-bit
    		Processor 
    			Intel Core i5 8400 @ 2.80GHz	42 °C
    			Coffee Lake 14nm Technologie
    		RAM
    			8,00GB Single-Kanaal Onbekend (17-17-17-39)
    		Moederbord 
    			MEDION Z370H4-EM (U3E1)	36 °C
    		Grafisch
    			MD20491 (1920x1080@75Hz)
    			SyncMaster (1360x768@60Hz)
    			Intel UHD Graphics 630 (Elitegroup)
    			4095MBNVIDIA GeForce GTX 1050 Ti (Elitegroup)	59 °C
    			SLI uitgeschakeld 
    		Opslag
    			931GB TOSHIBA DT01ACA100 (SATA )	37 °C
    			3726GB Western Digital WDC WD40EFRX-68N32N0 (SATA )	42 °C
    			3726GB Western Digital WDC WD40EFRX-68N32N0 (SATA )	37 °C
    			238GB Hitachi HFS256G39TND-N210A (SATA (SSD))	37 °C
    			1397GB Samsung STORY Station USB Device (USB (SATA) )	37 °C
    		Optische schijven 
    			HL-DT-ST DVDRAM GHD0N
    		Geluid
    			CORSAIR HS45 SURROUND
    Besturingssysteem 
    	Windows 10 Home 64-bit
    	Computertype: Desktop
    	Installatiedatum: 1/06/2020 6:49:21
    Als ik op mijn type moederbord ga zoeken, dan vindt ik een handleiding die spreekt over 4 slots voor ram geheugen.
    Maar ik heb er maar twee slots, daar zit nu een latje in van 8 gb. Graag had ik verhoogd.
    Maar kan er nu niet op vertrouwen met de handleiding van 4 slots, tot aan welke groote ik mag gaan.
    Weet er iemand dit toevallig wat het max zou zijn met 2 slots, en hoeveel ik per slot mag steken. En ook eventueel welke snelheid kwa mhz dat ik eventueel mag steken, nu als ik me niet vergis zit er 2400 mhz DDR4 8GB van samsung in.


    grtz Schumim.

    Modedit: Systeeminfo in een codetag geplaatst.
    Laatst aangepast door jackall : 11 september 2021 om 08:55

  2. #2
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Als je er 2 ziet zijn er maar 2 RAM sloten.....
    En dat is ook wat je online ziet of leest:
    https://gathering.tweakers.net/forum...ssages/1833395
    https://computerkiezen.nl/computer-a...december-2017/

    Ik zou er gewoon exact dezelfde Samsung 8GB type inzetten, dan weet je het zeker dat het werkt.
    In de laatste link staat:
    Moederbord:
    – MEDION Z370H4-EM
    – BIOS Mode: UEFI
    – Chipsets: Coffee Lake, Z370
    – BIOS Version: Amarican Megatrends 370H4W0X.103 (09/08/2017)

    RAM:
    – 1 x 8GB, DDR4-2400, 1200MHz, 1.2V
    Kingston 9905678-012.A00G
    En die Kingston :
    https://www.memorybenchmark.net/ram....0G+8GB&id=9846
    Kingston 9905678-012.A00G 8GB
    Description: PC4-19200, 1.2V, CAS Supported: 10 11 12 13 14 15 16 17 18

    Other names: Kingston 9905678-012.A00G
    Kon hem helaas niet in de Tweakers pricewatch vinden maar met de data van jouw Samsung lukt dat wellicht wel.

    Welke exacte code staat op die Samsung? Wel niet vergissen.... het moet wel kloppen wat er exact op staat...

  3. #3
    Mega Honourable Senior Member Scrapheap's avatar
    Geregistreerd
    15 mei 2015
    Locatie
    Zeewolde
    Bord heeft 2 sloten, per slot max. 32 Gb ram voor een totaal van 64 Gb dus.
    Zou voor een losse 8 Gb gaan of een nieuwe kit van 2x 8 Gb of 2x 16 Gb.

  4. #4
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Samsung heeft bij de Tweakers Pricewatch dat model niet meer al betaalbaar nieuw staan.
    Check zelf nog even de specs van jouw Samsung RAM, of wat er bij Medion aan RAM eisen bekend is.

    Mijn inschatting is dat dit mogelijke alternatieven keuzes zijn:
    https://tweakers.net/pricewatch/comp...483183;883927/

    Ik zou voor de 8GB Crucial gaan, de meeste keuze qua winkels met goede reviews en het geheugen zelf krijgt goede reviews.
    Van 8 naar 16 GB is voor zo een systeem een mooie stap, in de meeste gevallen ruim genoeg. En qua prijs passend bij het type PC, een doorsnee Medion.
    Als je naar 2z16GB gaat ben je ca 3x zo duur uit.

    Zonder aan te geven dat je er iets super speciaals mee gaat doen is dat voor het iets vlotter laten werken van een Medion PC een flinke en dure overkill.
    Laatst aangepast door route99 : 11 september 2021 om 09:59

  5. #5
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Openmaken, zie je het toch?
    En waarom wil je meer geheugen?
    We zijn niet helderziend en glazen bollen zijn erg zeldzaam, geef ons informatie a.u.b., gebruik Speccy.
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web

  6. #6
    Ik doe soms eens een opname van een game, daar ondervindt ik wel dat dit soms te weinig is.

  7. #7
    Quote Origineel gepost door Scrapheap Bekijk Bericht
    Bord heeft 2 sloten, per slot max. 32 Gb ram voor een totaal van 64 Gb dus.
    Zou voor een losse 8 Gb gaan of een nieuwe kit van 2x 8 Gb of 2x 16 Gb.
    Voor welke snelheid zou je dan gaan, 2400.
    Op deze website staat er een hogere snelheid : https://community.medion.com/t5/FAQs...le.language=nl

    Ik er nog eentje gevonden van 16gb van 2133 mhz, en die pakt hij niet, computer piept stopt effe en piept weer, start niet door naar Windows.

  8. #8
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    https://community.medion.com/t5/FAQs...uot/ta-p/98365
    Er kunnen 2 16GB 1.2V latjes in en de geheugencontroller in de CPU bepaalt de snelheid en die is van een Coffee Lake proc die erin zit 2666.

    Zou eerst het wisselbestand aanpassen en op een vaste waarde zetten van 16GB en rebooten en kijken of je nog dat probleem krijgt.
    We zijn niet helderziend en glazen bollen zijn erg zeldzaam, geef ons informatie a.u.b., gebruik Speccy.
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web

  9. #9
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Quote Origineel gepost door schumim Bekijk Bericht
    Ik er nog eentje gevonden van 16gb van 2133 mhz, en die pakt hij niet, computer piept stopt effe en piept weer, start niet door naar Windows.
    Weet je wel zeker dat ie verder de juiste specs heeft.... als dat wel zo is werkt het nl meestal wel en dan lopen ze beiden op 2133MHz. En dat het niet werkt geeft te denken.... tav dat reepje.
    Het moet bijvoorbeeld echt een 1.2V type zijn!

  10. #10
    Quote Origineel gepost door Lange Pier Bekijk Bericht
    https://community.medion.com/t5/FAQs...uot/ta-p/98365
    Er kunnen 2 16GB 1.2V latjes in en de geheugencontroller in de CPU bepaalt de snelheid en die is van een Coffee Lake proc die erin zit 2666.

    Zou eerst het wisselbestand aanpassen en op een vaste waarde zetten van 16GB en rebooten en kijken of je nog dat probleem krijgt.

    Waar kan je dit wisselbestand aanpassen.

  11. #11
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    https://computertotaal.nl/artikelen/...ueel-geheugen/
    Wel een vaste waarde geven en rebooten of helemaal uit en weer aan zetten, niet snel starten gebruiken, de eerste voorkomt fragmentatie van dat virtuele geheugen (meestal krijg je dan ook die melding die je kreeg), tweede is omdat het dan pas gaat werken.
    We zijn niet helderziend en glazen bollen zijn erg zeldzaam, geef ons informatie a.u.b., gebruik Speccy.
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren