Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 11 van 11

Onderwerp: Hyperlink activeren vanuit vba

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    12 september 2021
    Vraag is opgelost

    Hyperlink activeren vanuit vba

    Goedendag,

    Eigenlijk een simpele vraag waarop ik het antwoord niet kan vinden.
    Ik heb in Excel een hyperlink staan, deze werkt uiteraard wanneer ik hierop klik.

    Graag wil ik dat de link ook geopend wordt wanneer ik middels vba op deze cel kom.
    Dus zonder op de cel te klikken wil ik dat de hyperlink geopend wordt,

    Gr. KArel

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Dat kan zo:
    Code:
    Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
        If Target.Address(0, 0) = "A1" Then
            ThisWorkbook.FollowHyperlink Target.Value
        End If
    End Sub
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  3. #3
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Lijkt mij vrij irritant. Hoe kom je met VBA in de betreffende cel?
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  4. #4
    Junior Member
    Geregistreerd
    12 september 2021
    Goedemorgen Edmoor,

    Het ziet er logisch uit maar resulteert toch in een foutmelding.
    In dit voorbeeld staat mijn hyperlink in cel F12.
    Wanneer ik handmatig op de link klik, werkt deze wel.

    Bijlage 359569
    Laatst aangepast door Kabebanaan2 : 13 september 2021 om 05:29

  5. #5
    Junior Member
    Geregistreerd
    12 september 2021
    Quote Origineel gepost door VenA Bekijk Bericht
    Lijkt mij vrij irritant. Hoe kom je met VBA in de betreffende cel?
    Range("f12").Select

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Quote Origineel gepost door Kabebanaan2 Bekijk Bericht
    Goedemorgen Edmoor,

    Het ziet er logisch uit maar resulteert toch in een foutmelding.
    In dit voorbeeld staat mijn hyperlink in cel F12.
    Wanneer ik handmatig op de link klik, werkt deze wel.
    Dan wijzig je in mijn voorbeeld de A1 toch in F12 ?
    Je bijlage werkt niet vanwege een irritante bug in dit forum die men maar niet oplost.
    Laatst aangepast door edmoor : 13 september 2021 om 07:18
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  7. #7
    Junior Member
    Geregistreerd
    12 september 2021
    Quote Origineel gepost door edmoor Bekijk Bericht
    Dan wijzig je in mijn voorbeeld de A1 toch in F12 ?
    Dat had ik uiteraard gedaan .... werkt helaas niet.

  8. #8
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Plaats dan je bijlage via Ga geavanceerd en dan de paperclip.
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  9. #9
    Junior Member
    Geregistreerd
    12 september 2021
    Quote Origineel gepost door edmoor Bekijk Bericht
    Plaats dan je bijlage via Ga geavanceerd en dan de paperclip.
    Bijgevoegde kleine afbeeldingen Bijgevoegde kleine afbeeldingen Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  Knipsel.JPG‎
Bekeken: 17
Grootte:  17,3 KB  

  10. #10
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Dat is heel wat anders dan ik liet zien.
    Hoe kom je bij Sub xxxxxx() ?
    Het moet dit zijn achter het betreffende werkblad, wat ik al in #2 liet zien:
    Code:
    Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
        If Target.Address(0, 0) = "F12" Then
            ThisWorkbook.FollowHyperlink Target.Value
        End If
    End Sub
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  11. #11
    Junior Member
    Geregistreerd
    12 september 2021
    HoiEdmoor,

    Nu hebben we 'm

    Ik had de code in een module gezet i.p.v. in het werkblad.
    Werkt nu als een trein.

    Dank je voor de support!

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren