Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 10 van 10

Onderwerp: help! PC krijgt ineens geen stroom meer

  1. #1
    Senior Member Allard's avatar
    Geregistreerd
    8 december 2001
    Locatie
    Breda
    Vraag is niet opgelost

    help! PC krijgt ineens geen stroom meer

    Als ik mijn pc aan wil zetten, gebeurd er niets meer. hij krijgt geen stroom lijkt het, want ik zie ook geen lampjes branden op mijn moederbord. geen lampjes, geen casefan die aan gaat.. niets...

    gisteren deed hij het nog en heb ik hem normaal afgesloten... en nu dus ineens niet meer... het is mijn werk pc dus het is mega ***** dat hij niet aan gaat...

    ik heb de power kabel veranderd en direct in stopcontact gestopt.. maar dat hielp niet...


    weet iemand waar dit aan kan liggen?

    uit mijn hoofd is dit mijn systeem
    psu corsair xh1000
    gtx1080ti
    64 ram
    threadripper 2950x
    een aantal ssds

    iemand een idee? kapotte psu?

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Dat lijkt mij inderdaad een defecte PSU.
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  3. #3
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Klinkt als een kapotte voeding.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  4. #4
    Senior Member Allard's avatar
    Geregistreerd
    8 december 2001
    Locatie
    Breda
    is dit iets wat ik kan testen? ik heb thuis een multimeter eventueel?

    en sowieso.. hoe kan dat overnacht kapot gaan?

  5. #5
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    8 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Dat een elektrisch apparaat gewoon werkt en ineens niet meer nadat hij is afgekoeld is niet zo vreemd.
    Misschien dat er een zekering in zit die vervangen kan worden?
    Staat hij ingesteld op Single of Multiple rails?
    Zet die schakelaar dan eens op de andere stand.

    Misschien handig:
    https://help.corsair.com/hc/en-us/ar...er-supply-unit
    Laatst aangepast door edmoor : 14 september 2021 om 11:06
    "It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Kaal opstarten proberen, dus met alleen de CPU en zijn koeler, zelfde? idd iets met de PSU of moederbord.
    PSU test.
    https://www.thefastcode.com/nl-eur/a...s-power-supply
    Gaat de koelfan draaien dan is het moederbord de schuldige.
    We zijn niet helderziend en glazen bollen zijn erg zeldzaam, geef ons informatie a.u.b., gebruik Speccy.
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web

  7. #7
    Mega Honourable Senior Member VDK_P's avatar
    Geregistreerd
    3 december 2001
    Locatie
    Bredene België
    Hallo

    "en sowieso.. hoe kan dat overnacht kapot gaan? "

    Zo goed als zeker zit deze p.c. altijd in een stopkontakt met spanning er op ....

    De voeding staat dus altijd aan , en leverd dus permanent zijn standby + 5V ....


    "is dit iets wat ik kan testen? ik heb thuis een multimeter eventueel? "

    Begin met de onboard glaszekering te controleren op continuiteit .... (voeding dient geopend te worden)

    Mocht deze defekt zijn , heb je de oorzaak gevonden.

    Mocht de zekering (het glas) pikzwart zijn , is de voeding kortgesloten (meestal mosfet's etc ... die defekt zijn).

    Indien deze zekering gewoon defekt is , (transparant glas) , zou je deze kunnen vervangen.

    In een geschakelde voeding zijn dodelijke spanningen aanwezig ... wees dus voorzichtig , of laat dit uitvoeren door iemand met meer ervaring.

    Peter
    Laatst aangepast door VDK_P : 14 september 2021 om 11:10
    Een computer maakt dat je minder moet raden maar dat heb je met een bikini ook.
    Als God de mens had geschapen om computers te gebruiken, had hij ons zestien vingers gegeven.
    Een computer kan in twee seconden zoveel fouten maken als twintig man in twintig jaar.

  8. #8
    Senior Member Allard's avatar
    Geregistreerd
    8 december 2001
    Locatie
    Breda
    bedankt iedereen! ik ga er mee aan de slag om eerst de psu te testen.. ik houd jullie op de hoogte... ik hoop maar dat dat het is want een mobo probleem heb ik al helemaal geen zin in...

  9. #9
    Bliksem inslag geweest misschien maar dan zijn ook andere apparaten stuk. Mijn computer heeft beveiliging tegen onvoldoende spanning. Dan duurt het even een paar tellen voordat de computer aan gaat wanneer je de knop indrukt. Is jouw moederbord ook zo, dan zou het 3 Volt knoopcel batterijtje leeg kunnen zijn. In ieder geval is dit iets wat je kan meten. Computers kunnen anders opstarten wanneer de knoopcel leeg is maar ook helemaal niets meer doen.

  10. #10
    Mega Honourable Senior Member Scrapheap's avatar
    Geregistreerd
    15 mei 2015
    Locatie
    Zeewolde
    En daar is het batterijtje weer wat totaal niks met het wel of niet booten van een moederbord te maken heeft.....

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren