Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 6 van 6

Onderwerp: Het wijzigen van een Range

  1. #1
    Vraag is opgelost

    Het wijzigen van een Range

    Beste mensen,

    Onderstaande code werkt bij mij naar volle tevredenheid.
    Wat ik mij afvraag is of ik de Range kan wijzigen in bepaalde cellen.
    De code zou eigenlijk alleen maar moeten werken in cel B8, B13, B18, B23, B28, B33....t/m B253.
    Zoals je ziet is de tussenruimte steeds 4 cellen. Daar staat bij mij nl. wat anders in en die mogen niet gewijzigd worden.

    Code:
    Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
        Dim rMyRg As Range
    
        Set rMyRg = Range("B8:B257")
        Set rMyRg = Application.Intersect(rMyRg, Target)
    
        If Not rMyRg Is Nothing Then
            If UserForm1.Visible = False Then
                UserForm1.Show
            End If
        End If
    
        Set rMyRg = Nothing
    End Sub

  2. #2
    Giga Senior JVeer's avatar
    Geregistreerd
    27 februari 2019
    Vervang alles door dit.

    Code:
    Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
     If Not Intersect(Target, Range("B8:B257")) Is Nothing And (Target.Row - 3) Mod 5 = 0 Then
        If UserForm1.Visible = False Then UserForm1.Show
        Cancel = True
     End If
    End Sub
    Laatst aangepast door JVeer : 14 september 2021 om 19:30
    Gr,
    JV

  3. #3
    JVeer,

    Dankjewel, het werkt goed.

  4. #4
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    18 juli 2008
    Code:
     If UserForm1.Visible = False
    Lijkt me totaal overbodig.

    Als het formulier zichtbaar is kun je niet dubbelklikken in een cel met 'Showmodal = true'.
    Als 'showmodal op false' staat is het formulier al zichtbaar of wordt dan zichtbaar.
    ____________
    Met vriendelijke groet,
    Harry

    Lag nooit om de keuzes van dien vraauw, bist ter zulf aine van....
    (Grunnegs-Gronings)

  5. #5
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Zoals je ziet is de tussenruimte steeds 4 cellen. Daar staat bij mij nl. wat anders in en die mogen niet gewijzigd worden.
    Lijkt mij eerder een slecht ontwerp van het werkblad.
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  6. #6
    Giga Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    snb's avatar
    Geregistreerd
    12 juni 2008
    Ik vermoed dat Target.Row Mod 5 = 3 ook werkt
    VBA voor smarties
    VBA is een taal die je moet leren met een grammatica- en een woordenboek.

    http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5
    Plaats svp geen bestanden op andere sites; nadat het bestand daar verwijderd is wordt een forumdraad onbegrijpelijk voor anderen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren