Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 10 van 10

Onderwerp: foutmelding bij simpele code

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    1 juli 2021
    Vraag is niet opgelost

    foutmelding bij simpele code

    de code is niet meer dan:

    Me.IOR_aantalbesteld.Value = Me.Keuzelijst25.Column(2)

    ik heb geprobeerde afbeeldingen toe te voegen hieronder :
    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  image001.png
Bekeken: 21
Grootte:  16,1 KB

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  image002.png
Bekeken: 19
Grootte:  6,9 KB

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Ik neem aan dat je keuzelijst 3 kolommen heeft?
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  3. #3
    Junior Member
    Geregistreerd
    1 juli 2021

    toevoeging

    Ocatafish, nee ipv 3 kolommen, ik wil nog meer velden op dezelfde manier vullen

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Ik neem aan dat je op zijn minst drie kolommen hebt? Ik vroeg het omdat je met Me.Keuzelijst25.Column(2) (niet de meest handige naam ) de derde kolom uitvraagt, niet de tweede. Het principe is namelijk dat de eerste kolom met Column(0) wordt uitgelezen, en elke volgende dus een hoger nummer -1 krijgt.
    En het maakt dan uiteraard niet uit hoeveel velden je op die manier uit een keuzelijst vult.
    Je foutmelding hoeft niets met het ogenschijnlijke probleem te maken te hebben. Vaak krijg je op de gekste plekken foutmeldingen die dan worden veroorzaakt doordat er op een heel andere plek in een module onjuiste code staat. Die code opsporen met <Foutopsporing>, <Database compileren> en dan herstellen zou voldoende moeten zijn om het 'probleem' te fixen.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  5. #5
    Junior Member
    Geregistreerd
    1 juli 2021
    Octafish, wederom bedankt maar
    compileren heeft helaas geen effect gehad.

    Als ik dat stukje code verwijder bij "Private Sub...." dan is er geen probleem. Voeg ik dat ene regeltje toe, loopt access direct weer vast op dezelfde foutcode.

    Ik snap helemaal niks van code, probleer met wat access standaard biedt iets werkbaars te maken. Danzij Octafish heb ik wat code gekregen die ik gebruik als ik het met de standaardoplossing niet voor mekaar krijg. Maar code is voor mij echt een "blackbox".

    Maar ik het het wel nodig want hier zoek ik een oplossing die uit het artikelbestand (oa) de inkoopprijs haalt en die plaats in een "inkooporderregel" zodat ik historisch later terug kan zien wat de prijs toen was toen bestelling is ingezet.

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    De code is dermate simpel (en correct) dat het daar niet aan kan liggen. Ik denk dat we de db zelf er dus bij nodig hebben, want de HOoA (Hulp op Afstand) is zo ongeveer uitgeput nu .
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  7. #7
    Junior Member
    Geregistreerd
    1 juli 2021
    ok, maar hoe deel ik dan de DB alleen met jou of hoe werkt dat ?

  8. #8
    Junior Member
    Geregistreerd
    1 juli 2021
    Kan het systeem vastlopen omdat ik de functie probeer op te zetten in een subformulier in standaardweergave: Gegevensblad ?
    Als ik namelijk soortgelijke functie opbouw voor CBO in hoofdformulier werkt deze wel ?

  9. #9
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Codes op subformulieren (in welke weergave dan ook) moet kunnen. Dus daar zal het niet aan liggen. Je mag de db opsturen. Dan kijk ik er vandaag wel even naar.
    Laatst aangepast door OctaFish : 17 oktober 2021 om 22:56
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  10. #10
    Senior Member NoellaG's avatar
    Geregistreerd
    10 april 2019
    Locatie
    Melsele
    Je kan je database ook zippen en hier als attachment toevoegen. Dan kunnen de anderen je ook helpen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren