Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 7 van 7

Onderwerp: In document het paginanummer laten doorlopen na alle secties

  1. #1
    Junior Member
    Geregistreerd
    23 mei 2011
    Vraag is niet opgelost

    In document het paginanummer laten doorlopen na alle secties

    Hallo,

    Ik gebruik Word 2016 met Windows 10.

    Ik maak een document waar veel secties in staan, omdat de opmaak vaak wisselt tussen 2 kolommen en één kolom. Ook staan er veel harde pagina eindes in.
    Blijkbaar is de default dat de paginanummering opnieuw begint bij 1 na een nieuwe sectie. Kan je aanpassen dat de nummering default gewoon doortelt? Dus één nummering door het hele document?

    Nu heb ik met ctrl+A alles geselecteerd, en ingesteld dat het paginanummer doorloopt vanaf vorige sectie.(zie screenshot)
    Toch stokt de nummering nu, volgens mij op de plekken waar een doorlopend sectie-einde staat (ipv een sectie-eind aan het eind van een pagina)

    Hoe kan ik in één keer alle paginanummers laten doorlopen?

    Klik op afbeelding voor grotere versie

Naam:  screenshot.png
Bekeken: 10
Grootte:  6,7 KB

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    De standaard is dat de nummering gewoon doorloopt. Zie ook je plaatje. Dus wat is je vraag eigenlijk? En plaatjes zeggen uiteraard vele malen minder (dit plaatje zie ik zelf namelijk ook als ik het menu open) dan een document waar je probleem in te zien is.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  3. #3
    Junior Member
    Geregistreerd
    23 mei 2011
    Beste Octafish,

    Bij mij staat dus standaard "doorlopend vanaf vorige sectie"niet aangevinkt . Dat heb ik zelf gedaan.

    Mijn probleem is, dat in het document de paginanummering na een aantal secties steeds weer opnieuw begint. Ook als ik alle tekst selecteer, en vervolgens "doorlopend vanaf vorige sectie"aanvink, loopt het nog steeds bij enkele secties mis.

    Ik wil het doc liever niet uploaden (gaat om een dorpskrant en staan dus persoonsgegevens in). Anonimiseren is erg veel werk.

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Quote Origineel gepost door 0Anje0 Bekijk Bericht
    Mijn probleem is, dat in het document de paginanummering na een aantal secties steeds weer opnieuw begint.
    Ik zou dan specifiek naar die secties kijken, want daar zit dan toch een probleem. Zonder het document erbij kunnen we vrees ik niet heel veel meer zeggen.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  5. #5
    Junior Member
    Geregistreerd
    23 mei 2011
    Ik heb het doc erbij gedaan, wel gesloopt want anders paste het niet binnen de 1.95 MB. Maar de fout zit hier nog wel in.

    Ik hoop dat je kunt zien waar het aan ligt. Bedankt voor het kijken alvast :-)
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Het is een vreemd probleem, waarvan ik de oorzaak ook niet kon vinden. Wél zie ik dat je (in mijn ogen) nodeloos veel secties gebruikt (met name sectie volgende pagina). Je doet daar (in dit document althans) niets mee. Persoonlijk gooi ik alleen secties in de strijd als ik op één pagina meerdere vormen van kolommen wil gebruiken (doorlopende sectie), of van pagina formaat wissel (staand --> liggend --> staand). Als de opmaak van de pagina niet verandert, volstaat het om een nieuwe pagina aan te maken (<Ctrl>+<Enter>).
    Ik heb dat in jouw document dus aangepast, en dan blijkt de paginanummering dus prima te lopen, zoals het hoort.
    Bijgevoegde bestanden Bijgevoegde bestanden
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  7. #7
    Giga Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    snb's avatar
    Geregistreerd
    12 juni 2008
    Ik loste het zó op

    Code:
    Sub M_snb()
      For Each it In ThisDocument.Sections
        it.Footers(1).PageNumbers.RestartNumberingAtSection = False
      Next
    End Sub
    VBA voor smarties
    VBA is een taal die je moet leren met een grammatica- en een woordenboek.

    http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5
    Plaats svp geen bestanden op andere sites; nadat het bestand daar verwijderd is wordt een forumdraad onbegrijpelijk voor anderen.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren