Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 17 van 17

Onderwerp: waarde uit query overnemen

  1. #1
    Vraag is niet opgelost

    waarde uit query overnemen

    ik heb in acces een query gemaakt welke de hoogste waarde uit een grote tabel haalt
    die waarde wil ik weer gebruiken in een formulier

    hoe kan ik de uitkomst ( MAX) overnemen naar een formulier

    m.v.g

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Heb je geen query voor nodig; gebruik op je formulier de functie DMax om de waarde op te halen op het formulier. Die formule kun je rechtstreeks als Besturingselementbron gebruiken.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  3. #3
    dat klopt maar in de query moet ik eerst een sortering maken
    het resultaat van die sortering daar de max van moet ik gebruiken in een nieuw veld

  4. #4
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Dat snap ik niet; met MAX haal je ergens (een tabel) de hoogste waarde van op. Dat levert één getal op, en dat ene getal hoef je (uiteraard) niet te sorteren. In de tabel wordt de hoogste waarde ook echt niet groter of kleiner als je sorteert.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  5. #5
    het is ook onduidelijk dat snap ik
    zal het verduidelijken
    ik heb een tabel met daarin een kolom met een nummer van een tm 12
    in de tweede kolom staan nummers van 1-t/m 9999
    de getallen in de eerste kolom staan gekoppeld aan de tweede
    dus 1-888
    2-787
    310
    4-786

    voor het aanmaken van een nieuwe record moet ik b.v het hoogste nummer +1 van kolom twee hebben

    dat hoogste nummer zoek ik met max op in een query

  6. #6
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Dat is toch simpel één getal? Hoef je niet voor te sorteren.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  7. #7
    Onderstaande heb ik in gebruik om een factuurnummer op te halen die 1 hoger is dan het hoogste nummer.
    Dit zit onder een knop op het formulier.

    Code:
    Dim Faktuurnummer As Long
    Dim cSQL As String
    Dim rst As Recordset
    
                    ' Bepaal het laatste faktuurnumer.
                    cSQL = "SELECT Max(Factuurnummer) AS Max " & "FROM tbl_facturen"
                    Set rst = CurrentDb.OpenRecordset(cSQL, dbOpenDynaset)
                    If rst.EOF = False Then
                        If IsNull(rst!Max) Then
                            Factuurnummer = 1
                        Else
                            Factuurnummer = rst!Max + 1
                        End If
                        End If
    Jacobusje
    Een expert is iemand die steeds meer weet over steeds minder

  8. #8
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    @jacobusje: Dat ziet er niet uit als een functie die je gelijk op een tekstveld kan zetten als standaardwaarde. Bovendien moeten factuurnummers officieel elk jaar opnieuw met 1 beginnen, en dat doet jouw functie ook niet .
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  9. #9
    Klopt

    Door op de genoemde knop te klikken wordt de waarde in een tekstveld geplaatst.
    Of de code bij standaardwaarde gebruikt kan worden weet ik niet, daarvoor weet ik er te weinig van.

    In het nieuwe jaar moet je het eerste factuurnummer zelf invoeren, de rest van het jaar kan je de knop weer gebruiken.
    Gelukkig heeft het nieuwe jaar een hoger nummer
    Jacobusje
    Een expert is iemand die steeds meer weet over steeds minder

  10. #10
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Dan heb ik wat te leren voor je Ik gebruik doorgaans twee varianten: één met een koppelteken, en een zonder. De eerste levert een tekstnummer op, de tweede een numerieke. Beide functies zet je als standaardwaarde in een tekstveld, zodat je bij een nieuw nummer automatisch altijd een correct nummer krijgt, ook als een nieuw jaar begint.

    Code:
    Function FactuurNr() As Long
    Dim rst As Recordset
    Dim iFac As Integer, sFac As Integer, iJaar As Integer
    Dim strSQL As String
    
        strSQL = "SELECT Year([Factuurdatum]) AS FactuurJaar, Max(FactuurNr) AS MaxFactuurNr FROM Facturen GROUP BY Year([Factuurdatum]) HAVING Year([Factuurdatum])=" & Year(Date)
        Set rst = CurrentDb.OpenRecordset(strSQL)
        With rst
            If .RecordCount > 0 Then
                sFac = Right("000" & CInt(Right(!MaxFactuurNr, 3)) + 1, 3)
                FactuurNr = CLng(!FactuurJaar & sFac)
            Else
                FactuurNr = CLng(Year(Date) & "001")
            End If
        End With
                    
    End Function
    Code:
    Function FactuurNummer() As String
    Dim rst As Recordset
    Dim iFac As Integer, sFac As Integer, iJaar As Integer
    Dim strSQL As String
        
        strSQL = "SELECT Year([Factuurdatum]) AS FactuurJaar, Max(FactuurNummer) AS MaxFactuurNummer FROM Facturen GROUP BY Year([Factuurdatum]) HAVING Year([Factuurdatum])=" & Year(Date)
        Set rst = CurrentDb.OpenRecordset(strSQL)
        With rst
            If .RecordCount > 0 Then
                iFac = CInt(Split(!MaxFactuurNummer, "-")(UBound(Split(!MaxFactuurNummer, "-")))) + 1
                FactuurNummer = Year(Date) & "-" & Right("000" & iFac, 3)
            Else
                FactuurNummer = Year(Date) & "-001"
            End If
        End With
                    
    End Function
    Maak het jezelf dus makkelijk .
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  11. #11
    Bedankt

    Moet wel even met de administratie overleggen of ze doornummeren of niet.
    Jacobusje
    Een expert is iemand die steeds meer weet over steeds minder

  12. #12
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Anders sloop je dat aspect er uit . Wordt de code ook alleen maar korter en makkelijker van.
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  13. #13
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Quote Origineel gepost door OctaFish Bekijk Bericht
    Bovendien moeten factuurnummers officieel elk jaar opnieuw met 1 beginnen
    Sinds wanneer en in welk land?
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  14. #14
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Van horen zeggen. En ze moeten aansluitend zijn. Ben geen boekhouder, dus doe vooral wat je zelf wilt .
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  15. #15
    Giga Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    2 maart 2013
    Niet alles geloven wat er gezegd wordt.
    Je kan een paard naar het water leiden, maar je kan het niet dwingen te drinken.

  16. #16
    Tera Honourable Senior Member
    Verenigingslid
    OctaFish's avatar
    Geregistreerd
    6 februari 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Het maakt mij niet uit; ik vond het wel logisch. En het schijnt dat de belastingen problemen hebben met nummering met gaten. Ook daar zie ik de logica wel van in. Doet overigens geen drol af aan de functies .
    Gebruik de QUOTE knop alleen als je iets wit citeren.
    Op deze pagina kun je zien hoe je met TAGS werkt.

  17. #17
    Senior Member NoellaG's avatar
    Geregistreerd
    10 april 2019
    Locatie
    Melsele
    Voor wie het interesseert: nummering van facturen in België :
    * je kiest zelf of je doornummert of elk boekjaar van 1 herbegint
    * je kiest zelf de datum waarop een nieuw boekjaar begint
    Je moet wel je keuzes doorgeven aan BTW/belastingen

    Als er nummers ontbreken: dat kan, maar dan moet je wel een ondertekende verklaring waarom verschaffen. Als dit te vaak gebeurt dan krijg je wel een controle.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl

Regels
Help

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren