Helpmij.nl
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Quote

Weergeven resultaten 1 tot 16 van 16

Onderwerp: Resolutie verhoging op laptop Win10 Home

  1. #1
    Member
    Geregistreerd
    27 november 2004
    Locatie
    Neerpelt / Belgie
    Vraag is opgelost

    Resolutie verhoging op laptop Win10 Home

    De resolutie van mijn Asus laptop ( Win 10 home, 64-bits, x64 processor ) is 1366 x 768 ( aanbevolen ) Is er een mogelijkheid deze te verhogen naar 1920 x 1080 ? Dit om een tv scherm aan te sluiten.
    Alvast mijn dank.
    Chretien Janssen

  2. #2
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    9 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Dat is helemaal afhankelijk van het type laptop.
    "Bij IT-ers gaat alles automatisch, maar niets vanzelf. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  3. #3
    Tera Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Quote Origineel gepost door edmoor Bekijk Bericht
    Dat is helemaal afhankelijk van het type laptop.
    Denk dat dat geheim is.......
    We zijn niet helderziend en glazen bollen zijn erg zeldzaam, geef ons informatie a.u.b., gebruik Speccy.
    https://www.piriform.com/speccy/download

    https://www.piriform.com/docs/speccy...ile-to-the-web
    Zo dus doen en geen andere manier.

  4. #4
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Ik gebruik al jaren deze USB2.0 naar DVI of HDMI adapter
    https://www.amazon.de/dp/B0037FQYI2/...075861_TE_item
    Is niet meer te koop maar ander familieleden met USB3 wel;. Heel eenvoudig te vinden, maar ga nu weg.
    In dit gremium zie je ze staan:
    https://www.google.com/search?client...UTF-8&oe=UTF-8
    Laatst aangepast door route99 : 25 september 2022 om 12:32

  5. #5
    Member
    Geregistreerd
    27 november 2004
    Locatie
    Neerpelt / Belgie
    Ik heb toch gezegd laptop Asus

  6. #6
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    13 juni 2016
    Er zijn veel verschillende typen. Kijk met Speccy welk type. Of zit er een typeplaatje op de laptop? Deze kan ook.

    Volgens mij is resolutie afhankelijk van de grafische kaart. Staan de beschikbare resoluties niet aangegeven onder > Instellingen > Beeldscherm of staat er geen icon van de Videokaart in het Systeemvak?

    Je kunt ook simpel resolutie in het zoekvak typen.
    Laatst aangepast door Senso : 24 september 2022 om 22:42

  7. #7
    Member
    Geregistreerd
    27 november 2004
    Locatie
    Neerpelt / Belgie
    Ik zal morgenvroeg op het id-plaatje zien en melden

  8. #8
    Member
    Geregistreerd
    27 november 2004
    Locatie
    Neerpelt / Belgie
    Asus model R207NA - FD033T notebook PC
    Win 10 home

  9. #9
    Hoofdmoderator
    Verenigingslid
    puppie's avatar
    Geregistreerd
    19 maart 2003
    Locatie
    Enschede
    dat zal niet mogelijk zijn met de ingebouwde videokaart.
    zie hier de specificaties https://tweakers.net/pricewatch/8970...specificaties/

  10. #10
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Ik gebruik al jaren deze USB2.0 naar DVI of HDMI adapter
    https://www.amazon.de/dp/B0037FQYI2/...075861_TE_item
    Je hebt deze USB-aansluitingen volgens de link van puppie
    Aansluitingen (USB/FW) 2x USB 3.2 (Gen1, 5Gb/s), USB 3.2 (Gen1, 5Gb/s) type-c
    Kijk maar eens hier tussen welke je zou willen hebben die past bij deze aansluitingen.
    Je kunt dus uit USB3.2 (gen1) of USB-C kiezen.
    https://www.amazon.de/s?k=External+M...gUjrv855Ae2Bao
    Heb je er een gevonden en je wilt hem niet bij Amazon kopen kijk dan welk op Tweakers waar je hem wel zou kunnen kopen:
    https://tweakers.net/usb-audio-en-vi...s/vergelijken/

    Kom je er niet uit, beschrijf dan hier welke aansluitingen er aan de video kant van dat kastje moeten zitten, alleen HDMI of ook DVI en VGA?
    Dat hangt dus af van welke monitoren (of beamer... kan ook) je wil aansluiten.

  11. #11
    Member
    Geregistreerd
    27 november 2004
    Locatie
    Neerpelt / Belgie
    Ik heb dus die laptop Asus, en ik sluit die aan - met een hdmi kabel - op een tv-scherm met 1920 x 1080 resolutie.
    Het beeld staat dus niet goed, omdat mijn laptop maar 1366 x 768 resolutie heeft. Is dit te verhelpen, of moet ik een nieuwe laptop kopen ?

  12. #12
    Tera Honourable Senior Member edmoor's avatar
    Geregistreerd
    9 september 2000
    Locatie
    Zuid-Holland
    Als je dat wilt gebruiken om vanaf je laptop films of foto's op je TV te tonen kan je beter voor een paar tientjes een Chromecast aanschaffen.
    "Bij IT-ers gaat alles automatisch, maar niets vanzelf. "
    Op rechtstreekse vragen via email of privébericht reageer ik niet. Daar is het forum voor.
    Lees ook: http://www.helpmij.nl/forum/announcement.php?f=5

  13. #13
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    13 juni 2016
    Dan zal wel niet kunnen wat jij wilt. Ik denk dat Edmoor daar ervaring mee heeft en weet wat je het beste kunt doen.

  14. #14
    Member
    Geregistreerd
    27 november 2004
    Locatie
    Neerpelt / Belgie
    Neen, het is niet om films of foto's te bekijken, ik wil het scherm gebruiken als scorebord van de biljartvereniging.

  15. #15
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    5 augustus 2017
    Quote Origineel gepost door chretienjanssen Bekijk Bericht
    Ik heb dus die laptop Asus, en ik sluit die aan - met een hdmi kabel - op een tv-scherm met 1920 x 1080 resolutie.
    Het beeld staat dus niet goed, omdat mijn laptop maar 1366 x 768 resolutie heeft. Is dit te verhelpen, of moet ik een nieuwe laptop kopen ?
    Lees #10 nog eens door, daar worden van die kleine videokaarten in een klein doosje genoemd die je via de USB3 (meestal blauw) of USB2 poort op je laptop kunt aansluiten.
    De uitgang moet dan HDMI zijn.
    Volg dat verhaal en als je niet via Amazon jouw keuze wilt bestellen kijk dan op Tweakers waar die in NL te koop is.
    https://tweakers.net/usb-audio-en-vi...s/vergelijken/
    Mijn oude USB2 kastje werkt nog steeds op HD-kwaliteit, maar is niet meer te koop. Mijn laptop kan ook niet beter, net als die van jou via de standaard video aansluiting.
    Twijfel? Zoek zelf wat uit en vraag hier om een mening. Er zijn ervaringen genoeg van diverse mensen, ben zelf nu wat minder hier bezig, andere zaken te doen.
    Laatst aangepast door route99 : 27 september 2022 om 23:43

  16. #16
    Mega Honourable Senior Member
    Geregistreerd
    13 juni 2016
    Ga naar > (Windows) Instellingen dan naar > Systeem > Beeldscherm (links) en zet Meerdere beeldschermen op > Deze beeldschermen uitbreiden = Extend these displays. Opnieuw opstarten en kijken hoe de weergave op de tv dan is.

Berichtenregels

  • U mag geen nieuwe vragen starten.
  • U mag niet reageren op berichten.
  • U mag geen bijlagen versturen.
  • U mag uw berichten niet bewerken.
  •  
Helpmij.nl
Helpmij.nl

Helpmij.nl en business

Partners
Sponsoren