2 pulldown menu's script voorbeeld

Status
Niet open voor verdere reacties.

Sniekie

Nieuwe gebruiker
Lid geworden
22 dec 2008
Berichten
2
Hallo allen,
ik ben nieuw hier en heb zo goed als geen verstand van PHP/MySql.Ik heb al veel gezocht op internet, inclusief deze site
Mij is gevraagd een zoekfunctie in een website te bouwen van tolken/vertalers.
De bedoeling is dat je uit pulldown menu (langfrom) een brontaal kiest en uit pulldown menu (langto) de eindtaal waarnaar het vertaald moet worden.

Voorbeeld: Iemand wil een document van Engels naar Italiaans vertaald hebben. Dan selecteert hij bij menu (langfrom); Engels en bij menu (langto); Italiaans. In een overzicht moeten nu alle mensen (uit de database) komen te staan die dit kunnen. Eventueel ook met sortering van plaats waar zij wonen.
Ik heb de code voor de pulldown menu's al gevonden (wil ik wel posten indien nodig) er moet alleen nog wel een stukje code voor een "zoek" button bij.
Mijn vragen zijn:
Heeft iemand voor mij een (voorbeeld) php script over hoe ik dit aan m'n database moet knopen dmv. de "zoekbutton"?
Op zich ben ik wel in staat een MySql database op te zetten, maar vraag me wat slimmer is: Alles in 1 tabel in de database of een "langfrom"en "langto" tabel ?
Ik zou het heel erg waarderen als iemand me een duwtje in de goede richting kan geven!

groet,
Nico

P.S. Ik wist niet of deze vraag in 't PHP of in 't MySql forum moest, excuses als 't verkeerd staat.
 
Aangezien je voor vertalingen wilt dat de vertaler beide talen kent en niet een van de twee, zou ik gaan voor 1 tabel met talen, 1 tabel met gebruikers, en een koppeltabel tussen die twee.

Vervolgens kun je via PHP, gebaseerd op de ingezonden informatie, een query maken die ongeveer dit doet:

SELECT v.vertaler_id, v.vertaler_naam
FROM vertalers v
WHERE EXISTS
( SELECT k.vertaler_id FROM koppeling k WHERE k.language_id = $van_taal )
AND EXISTS
( SELECT k.vertaler_id FROM koppeling k WHERE k.language_id = $naar_taal )

Dit kan ongetwijfeld efficienter; mijn SQL is een beetje roestig weer, maar dat is het idee.

Je kunt die query naar de database sturen met behulp van de mysql_query() functie van PHP, en vervolgens de resultaten ophalen.
Wel erop letten dat je in de scroll-lijst overigens de taal-IDs opgeeft als values; niet de namen van de talen.

Als je nog meer hulp wilt, moet je even roepen in welke richting ongeveer ;) Het hele script hier neer zetten is niet echt nuttig denk ik; daar leer je niks van.
 
Hoi Frats,
allereerst bedankt voor je reactie.
Ik begrijp uit jouw verhaal dat ik 3 tabellen in m'n database moet maken, dit verhaal was ik al eerder tegengekomen, vandaar m'n vraag.
Misschien heb ik 't niet duidelijk genoeg geformuleerd, maar ik heb bijna 0 ervaring met php scripts, dus even zo een scriptje schrijven gaat mij niet lukken (ik ben een webdesigner met Flash als specialisatie).
Ik kreeg deze vraag via via een klant en heb gezegd dat ik 't ondanks m'n 0 ervaring wilde proberen, maar dit gaat me geloof allemaal veel teveel tijd kosten (en tijd is geld voor een zzp'er hè ;)).
Ik wil best dingen zelf uitzoeken v.w.b. PHP/MySql maar ik moet toch wel een soort van voorbeeld script hebben om me in de richting te duwen, anders ga ik de via via klant maar zeggen dat ie iemand anders moet zoeken voor de opdracht.
dus als iemand zich geroepen voelt graag! En zo niet, heb ik daar ook begrip voor.

Groet,

Nico
 
Tsjah, ik weet niet hoe het de rest zit, maar ik voel me niet echt geroepen om gratis jouw werk te doen ;)
Dit is een forum voor hulp, maar als je helemaal nog niet kunt programmeren, dan heb je ook weinig aan een voorbeeld script, vrees ik... zeker als je ook nog zegt dat je er geen tijd voor hebt.

PHP/mySQL leren kost een heleboel tijd...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan